Klubmesterskabsafdeling nr. 2 i Hedeland 7-5-2011

Vejrudsigten lovede og vejrguderne gav også godt gokartvejr til klubløbet. Solen skinnede, og for en gangs skyld blæste det også på Roskilde Racing Center-banen. Temperaturen var desværre kun 12-15 grader, så overtøjet blev på.
Jeg havde markeret vor stamplads og udvidet den med plads til Frederik Dannevang og Dannie kobledede sig også på. Michael og Johnny indrettede området, mens jeg lige tog en teknisk kontrol.

Der ver 84 tilmeldte til løbet, det er dejligt at se der er så mange. I DD2-klassen var der 18 tilmeldte, sammenlagt DD2 og DD2 Master. DD2 blev lige suppleret med 4 KZ'ere som helt kørte deres eget løb, der var 2 der fuldførte.

Startproceduren hvor man startede de andre sammenlagte klasser i grupper, var efter min mening ikke hensigtsmæssig af flere årsager, måske lægger jeg mere herud på web.

Alle dagens løb blev afviklet uden uheld, selvfølgelig var der afkørsler og havarier, men alle og jeg mener alle kørte særdeles sportslig.
Så vidt jeg ved, blev der kun uddelt et par advarsler og en enkelt tilrettevisning, alt i alt et rigtigt sportslig - og i tilgift en flok spændende races.

De unge jeg følger på sidelinjen i RM Mini/junior og KF3 Nat kørte nogle rigtig gode løb. Jeg vil ikke nævne navne, men jeg holder øje med jer:-)

Min ven og Banelederaspirant Nicklas i Futura '71' kørte en flot 2. plads hjem.

Rune Andersen fejrede den sidste dag som 49-årig med at vinde bestyrelsesklassen KF2 Oldboys.

Niels Frandsen kom så og sejrede - næsten. Det blev til en velfortjent 2.-plads i Futura XL. Ingen nævnt i RM Senior - ingen glemt, men de havde også et godt race. Camilla Kaus Larsen gav drengene baghjul i RM Mini med et forspring på over 5 sekunder.

Der var nogle tekniske problemer med manglende omdrejningsbegrænsere i Cadett Junior, men vi fandt ud af det og alle 5 kom ud og køre.

Her kommer det: DD2 - det er jo den voksende voksen-klasse og dagens største. Der var som nævnt 18 deltagere som faktisk kunne deles op i 7 DD2 og 11 DD2 Master. Måske skal vi kalde dem DD2 Junior og DD2 Senior?

I/S RACING's kørere 110 Michael Christensen og 111 Johnny Nørgaard havde ikke de store problemer. Vi forsøgte med forskellige mindre ændringer på chassiet, men gik tilbage til STANDARDOPSÆTNING - næsten.

Tidtagningen gik OK, men kunne være bedre. Gearingen passede ikke til køreren, men Johnny kunne dog køre 52,295 Michael kørte 52,772 Det gav Johnny Pole og Michael 5. Peter Lundstrøm 2' Stefan Lauridsen 3' og Jan Faurschou 4'

I første heat tog Johnny teten fra start og var kun lettere truet af Stefan, Michael kom i mål som 3'  Frederik Dannevang i KZ2 kørte sig frem til en 6'-plads - ikke så ringe!
Andet heat var lidt for spændende. Johnny havde opdaget at motoren smed vand. En stramning af skruer til vandpumpen inden heatstarten så ud til at have løst det. Johnny aftalte med Jesper og Stefan at de skulle give ham besked ude på banen, hvis der kom vand fra hans motor. Det gjorde der desværre og Johnny kørte ind på mellemvejen efter langsiden og før chikanen. Vi troede alle at han ville køre ind i feltet igen, det gjorde han ikke men trillede i depot, mens de andre kørte andet heat.
Vi måtte finde ud af hvad der var galt, heldigvis var mister "Q" disponibel, og åbnede motoren og konstaterede at Rotaxfabrikken ikke havde samlet motoren korrekt: pakningen mellem cylinder og krumtaphus var utæt og vandet kom herfra. Der blev monteret en ny pakning og motoren plomberet igen. Så var det bare at krydse fingre og håbe det var det.
Heatet blev i mellemtiden vundet af Stefan foran Peter og Jesper, Michael kørte en 4.-plads hjem, foran KZ-Frederik - som havde kørt sig helt herop fra den stående KZ-start - ikke så ringe:-)

Nu til FINALE-heatet.
Vi starter med at krydse fingre for at Johnnys motor holder vand.
Johnny har en hård opgave foran sig, DNS i 2. heat koster, han skal starte som nummer 7. Og nu bliver der kørt motorløb.

I starten vi kørte DD2 forsvandt tilskuerne, det gør de ikke mere.
Det var dagens sidste finale, og der var MASSER af tilskuere, selvom nogen ikke tidligere har haft meget tiltro til DD2, og de betragtede det som en gammelmandsklasse.
Helt ærligt er man gammel, når man er 18 år, er man gammel når man er 40 år - jeg synes de er nogle friske unge og voksne mennesker - og de kan sgu' køre gokart.

Der var virkeligt race at se på, jeg har aldrig set Johnny køre så inspireret som i denne finale, han brugte hele banen, og nogle gange var det også mere spetakulært end hurtigt, men der blev virkelig satset, der blev kørt helt til grænsen, og gør man det, så overskrider man den også af og til, men
(følgende er forbudt for Johnny at læse)
Johnny har talentet og reflekserne til den hurtige reaktion på alle kartens bevægelser, men bare rolig, der er et godt stykke vej endnu til det optimale
(så må Johnny godt læse med igen).

Michael kørte også et rigtigt flot løb og havde nogle enorme dyster med Jesper 187. Jesper er tung, og det gav Michael en lille chance. Men på sidste omgang kom Jesper udenom Michael, men Michael gav ikke op og i sidste sving pressede han sig foran og kom i mål som nummer 4.

Tidligere i løbet her rykkede Johnny op fra nummer 7 og overhalede den ene efter den anden, med større eller mindre besvær, naturligvis havde han ingen problemer med at overhale Michael. Nu lå han et stykke efter Stefan og Peter på en 3.plads.

Det ene øjeblik var Peter forrest det næste Stefan, oftest Stefan. Der blev kørt så stærkt, at afstanden til tider var 0 meter og andre tidspunkter var 6 meter mellem de 3 i front. Peter, Stefan og Johnny. Johnny var flere gange helt oppe på siden af de to andre, men der blev kørt sportslig, der var INGEN, der blev skubbet af.
Det var virkelig en sport for gentlemen, på godt dansk: der blev gået til stålet på et rigtig og højt sportslig niveau.

Publikum og især undertegnede holdt vejret, og der var ingen publikummer der gik!

Kampen fortsatte helt til stregen, og jeg mener HELT TIL STREGEN. De 3 forreste kom i mål med 97/1000 dele af et sekundt, mindre end en tiendedel sekund. Wavv.... Der var virkelig tempo på, og publikum var ellevilde. Jeg har ALDRIG oplevet et så spændende gokartløb, og heller ikke publikum. Der var mange tilkendegivelser og tak for et godt løb.
Der blev klappet igennem ved præmieoverrækkelsen.

Konklusion: Årets bedste DD2-løb! Med mange deltagere (fra klubben)! Vi er rigtig glade for 3. og 4.-pladsen. Hvis der havde været præmier til DD2 Master, havde det heddet 1. og 2.-pladsen = begge på skamlen.

Dennis
teamcoach
I/S RACING

 
Fotofinish af DD2-finalen.
 
...  nyd denne tætte finish, som er indenfor 97/1000 sekund - ja, 3 kørere indenfor 97/1000 af et sekund.
47 - Peter Lundstrøm, 42 - Stefan Lauridsen og 111 - Johnny Nørgaard.
Hvis man regner på det er det ikke mange cencimeter, selv den sidste meter inden målstregen blev der formindsket afstand mellem kørerne. Her er før og efterbilleder.
 
 
HALL OF FAME
DD2
Her kan du hente billeder - i tilfældig rækkefølge - af de 18 kørere/ekvipager der deltog i Hedeland Motorklubs kartingafdelings klubløb.
Klik her for at hente en pdf-fil med alle billederne til udprintning.
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com