KM4 på RRC 13. september

Der var desværre ikke så forfærdeligt mange tilmeldt til klubløbet på RRC. Der var samtidig Challenge på Thy-banen, og det havde naturligvis trukket en del deltagere - ærgerligt.
Vejrudsigten sagde: tørvejr måske 0,1 mm regn ved 2-tiden.... men det holdt absolut ikke stand.
Vi havde naturligvis ikke regnvejrsdæk (de var forøvrigt fra sidste år og det forkerte mærke. Jeg havde heller ikke en paraply med, men Johnny havde da en overtræksdragt med.
For de der ikke ved det kører Johnny Nørgaard i DD2-klassen, som kører sammen med KZ-klassen. Forskellen er rimelig, DD2-karterne har en motor på 32 hk. og 2 gear - en KZ-kart har vel omkring 40 hk. og 6 gear. Selvfølgelig er der forskel men det er en udfordring i sig selv. De to køremåder har begge typer kørere vænnet sig til, så det er absolut forsvarligt.
Der er også en væsentlig forskel i startproceduren. DD2 starter rullende og KZ'erne starter stående, i en passende afstand fra DD2'erne. Det kan måske være vanskeligt på en kort bane, men med de 1250 meters asfalt på RRC er det ikke noget problem.
Under træningerne blev der kørt stærkt, omkring 1-2 tiendedele UNDER den bestående banerekord!
 
1. heat absolut på en våd bane, det regner dog kun meget lidt.
Der var 3 på slicks herunder, men det gik egentligt rimeligt.
Der blev på trods af regnvejret kørt på tider lige over 1 minut, KZ'erne dog ca. 1 sekund hurtigere. Man kunne godt se at der var flere der, på trods af de kørte på regndæk, ikke havde ret meget erfaring på våd bane. RRC-banen er endda en fantastisk bane når det er vådt. Der er faktisk rimeligt greb. Efter heatet var der flere der udtrykte ønske om at der kom regnvejr på en ganske almindelig torsdag eller lørdag, de ville i hvert fald kører MEGET mere når det var regnvejr. Man sparer jo også på "det sorte guld" når det regner.

1. heat i DD2 var en suveræn opvisning fra Jonas Hansens side som vandt foran Morten Gammelby. Johnny Nørgaard klarede på slicks en 3. plads hjem med Allan Koch lige efter. KZ vinder blev Kenneth Klausen, som dog ikke nåede at overhale Jonas : -)

2. heat var med en lidt våd bane, men ikke noget der appellerede til regndæk, og alle var da også på slicks. Tiderne afspejlede da også at der kun var lidt vådt, bedste DD2 tid var 52,5 og bedste KZ sekundet hurtigere. Denne gang var det ikke hensigtsmæssigt at køre XL, så Jonas og Morten måtte tage til takke med 2. og 3. pladsen, og 1. pladsen gik til Johnny. Nicolai Pedersen 126 nåede heller ikke denne gang helt op til at tage målflaget først i KZ.

Der var et uheld på mållangsiden, hvor der var forvirring efter en snurretur, dette resulterede i at Jannik Thrane fik bøjet sin gokart både foran og bag. Men her viste Jan Sørensen fra CRG sin dygtighed. Jeg blev imponeret da Jan lagde en betonklods under det venstre forhjul, og hoppede på højre forhjul. Efter et par forsøg var chassisrammen faktisk rettet helt op. Bagakslen var også skæv. Af med venstre baghjul og nav, og i gang med den store blyhammer. Jannik og hans mekaniker hjalp under hele forløbet med at holde og trykke de rigtige steder. Se selv billederne som beviser at CRG-importøren Jan Sørensen absolut kan sit metier! Jannik kvitterede ved at køre en 4. plads hjem i finalen.

Denne gang nåede Nicolai Pedersen i KZ at tage målflaget 1 sekund foran DD2-vinderen Johnny som var 8 sekunder foran Brian Salmon. D'herrer Morten og Jonas i XL kom ind herefter, lige efter bogen. Der er jo 10 kilos forskel på DD2 og DD2 XL. Allan Koch blev 3'er i DD2 herefter.

Der var lige et par nye deltagere som alle fuldførte deres første rigtige DD2-løb: bedst var i finalen Lukas Bøttker 30, Claus Norreen 14, Kevin Pihl-Nielsen 10 - tillykke med resultatet.

Et godt DD2-løb og en øjenåbner for flere af deltagerne: "det er sjovt at køre - også i regnvejr" og det opvejer til fulde den smule ekstra rengøring af karten bagefter.
 
ds
Jeg fik ikke alle med, jeg beklager. Men her er der nogle af deltagerne i DD2/KZ klassen.
 
Her kan du studere hvordan og hvornår starten gik.
Starteren var John Sörensen og løbsleder/startdommer var Carsten Boye.
Ved kameraet undertegnede.
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com