RMC 6 KKK 24.-25. august

Masser af billeder er sorteret. Af de 1218 billeder jeg har taget er der udvalgt 119 - det er ca. 10 %, men jeg kan trøste med at de resterende også er værd at se: mange er time-lapse af starterne, men de er jo kun interessante på en stor skærm 40” eller derover, så de kommer IKKE her.
Hvis du skal have et let kamera med, og ikke gider slæbe 2 kg. med men blot 240 gram så kig på sådan et som mit et Sony RX100 – det tager bare gode billeder. Læg også mærke til at der er nogen af billederne hvor man ikke kører samme vej!

DD2 plejer jo at være min tilgang men denne gang er min ven 111 Johnny Nørgaard ikke i klassen mere i denne sæson. Et fald fra ”flyttevognen” og en uheldig landing på en trækstang på en trailer, gav 3 bøjede ribben. Det betyder ingen gokart resten af året. Her 6 uger efter kræves stadig smertestillende piller. God bedring ønskes af skribenten og alle jeg har talt med ved Rotax Max Challenge i Korsør.

Jeg har så naturligvis brugt lejligheden til at se på alle de andre spændende Rotax-klasser i langt højere grad end før. Løbsledelsen i Korsør var også så venlig at give tilladelse til at jeg kunne bevæge mig på banen for at få bedre vinkler til billederne – tak for det.

Der må køres fra kl. 09:00 på Korsør Kartbane. Der er kommet mere plads da klubben har anskaffet noget tilstødende jord. Det gav lidt luft og fremtidsplanerne er MEGET interessante. RMC6 var velsignet med rigtigt dejligt sommervejr – uden at det var alt for varmt.

Jeg vil fabulere/skrive lidt om jer, men helt klassevis, dvs. vi starter med:

MICRO: Der var desværre kun 8 deltagere i microklassen blandt andre var 10 Hanna Lind ikke tilstede. Ærgerligt for de små racerkørere havde nogle gode heats. I første indlende: 8 Malte Jakobsen og 165 Mathias Dall havde nogle spændende indbyrdes races. Mathias forsøgte flere gange at overhale Malte på opbremsningerne men han blev afvist hver gang. Mathias er til slut opsat men er ikke tæt nok på Malte som har sat tempoet højt. I Pre-finalen kommer Mathias bedst fra start men allerede på første omgang smyger Malte sig forbi og vinder. I finalen skal der køres 10 minutter – det er lang tid for en Micro. Resultatet er det samme som før Malte vinder foran Mathias. En enkelt når at blive overhalet med en omgang. Idé: hvad med at lave en chikane så Microerne bare ikke er ”flat out” hele tiden. Kanske at de kan lide farten, men er det ikke lidt uspændende at se på. Microerne kører færdig lørdag, og skal ikke køre om søndagen.

MINI: 15 deltagere det smager lidt af motorløb. I det første indledende heat måtte 206 Noah Watt indkassere en kraftig advarsel med 10 sekunders straf. Det var en fuldstændig tåbelig påkørsel af 888 Markus Sandell Matthiesen som ikke kunne køre videre. Markus kom heldigvis igen med en repareret kart. På mekanikertribunen overhørte jeg negative kommentarer om officials, jeg må indrømme at jeg gav den pågældende en kraftig røffel herfor, og sagde bl.a. at han var særdeles velkommen til at blive offical. 2 Frederik Vesti var allerede her helt suveræn og vandt foran Magnus F. Nielsen. I Finale-1 var 2 Frederik Vesti atter suveræn, og Magnus på 2.pladsen og en flot 3.plads gik til Mikkel Höjer 21 som fik det hele til at spille – desværre holdt det ikke resten af arrangementet.
Pre-finalen blev afviklet på samme måde. Der var en kart der havde en hængende bagkofanger men ikke noget der var berettiget til et teknisk fejl flag. Finalen i Mini blev kørt lige efter bogen
J 2 Frederik Vesti vinder næsten 5 sekunder foran 55 Nicklas Manager med en pænt kørende 206 Noah Watt på 3.pladsen. Mikkel Höjer 21 kom dog ind som nr. 6 – men det var dog ringere end i tidligere heats – kom igen Mikkel! Vi savner lidt tættere race i Mini, der var hurtigt meget kolonnekørsel – hvad kan man gøre?

JUNIOR: 18 deltagere. Heat 1 tog 70 Mathias Kristensen flot fra Kristian Thorsen 48. Men så var det også slut med 78 Hjalte Hellenbergs tålmodighed. Resten af heatene blev ganske simpelt domineret af ”78 Hjalte Fra Start Til Mål” – forkortet til 78 Hjalte FSTM.
1. heat – her er der Pole til Hjalte og runnerup til Mathias 70 – men Mathias kommer ikke ud af starten godt nok, det koster alt for meget, gør noget for du har potentialet Mathias! I Finale 1 er der 5 der udgår bl.a. Mathilde Langenberg. 78 Hjalte FSTM gør som han plejer med et forspring på over 6 sekunder. Der bliver givet en enkelt advarsel og en straf på 3 sekunder – jeg skriver ikke til hvem, den pgl. ved det helt sikkert selv. Pre-finalen 78 Hjalte FSTM gør det samme. I et af de første sving er der et sammenstød og 70 Mathias kommer til at afkorte banen kraftigt – det giver ærgerligt nok – men retfærdigt et sort flag – udelukkelse. Mathias får dog lov til at køre de næste heats. Han bukker samtidig bagakslen så mekanikeren får travlt i pausen. Der bliver kørt lidt for meget ”skrotkørsel”, det burde ikke være nødvendigt.
Finalen: 78 Hjalte FSTM denne gang dog kun med 2 sekunder foran 56 Michael Christensen. Ellers en pænt kørt finale hvor ALLE gennemførte.

SENIOR: 22 tilmeldte det gør at der skal køres AB, BC og AC-heats. Der var i første heat kamp mellem 4 Mads R. Thomsen og 2 Christian Sørensen 48 Alexander Lauritzen blev nr. 4. Der blev delt nogle advarsler ud bl.a. til 17 Martin Henckel. Næste heat (BC) gav resultatet forfra: 2 Christian Sørensen, 221 Jan Jønck, 777 Nicolaj Kandborg og 48 Alexander Lauritzen. AC gav 4 Mads R. Thomsen, 9 Andreas Brikbak og 221 Jan Jønck. Det giver noget kørsel, men er det interessant? I finale 1 er der ikke meget at skrive om. Det er en flot start der hedder 4-48-2 som hurtig ændres til 4-2-48. I feltet kan man observere at kørere bliver frustreret når de fx overhales lige på ”stregen”, så får den truende bevægelser med armene – de pågældende burde fortælles at det går absolut KUN ud over dem selv, deres koncentration slipper lige et øjeblik, og har svært at komme op igen. Mit råd ”glem det – NU”.
Pre-finalen laver lidt om 4-48-221 efter starten 4-48-2 hvorefter 48 laver en flot overhaling. Alexander trækker fra og kører i mål som vinder af pre-finalen.
Så er der lagt op til en spændende finale. Fra starten hedder det 48 Alexander 2 Christian og 4 Mads. 42 Christian Loft indkasserer en 10 sekunders straf – sandsynligvis for påkørsel. Midt i racet hedder der 48-4-221-17-2. 4 Mads kommer tættere på 48 Alexander og da der er 3:20 minutter tilbage overhales 48 Alexander og har ikke mange muligheder for at generobre 1. pladsen. Mads kører en flot 1. plads hjem 0,4 sekund foran Alexander. Spændende races med unoder – men også med flot og fair kørsel. Godt kørt af Senior-klassen

DD2: 18 deltagere. The Three Amigos er faktisk 642 Niklas Vedel Olsen, 1 Mike Hansen og 20 Mikkel C. Henriksen og de lagde sig til slut på 1. 2. og 3.-pladsen i nævnte rækkefølge. Resultatet i den 1. indledende heat blev dog ændret af 48 Rasmus L. Petersen som kom ind som 3’er. Jesper V. Christensen 10 som fører Masterklassen kørte sig op til en 7.plads 13 Andreas Frahm er den bedste af de tunge gutter.
82 Jannie Johanssen ligger tæt efter Mikkel men han holder stand.
De to sidste heats lørdag var kun for Master og XL. Her skulle masterne huske at få vægten op fra 175 kg. til 180 kg. – når de kun skulle køre sammen med XL (hvor meget det så betyder – men det er en anden debat). Den første er pre-finalen, 10 Jesper får som vanligt en god start, så det hedder: 10 Jesper, 13 Andreas, 165 Magnus Dall, 97 Michael Bærensen. I den forbindelse skal det siges at det er Michaels første RMC og første sæson i karting, selvom han har kørt for 5 år siden, så må jeg indrømme at hans præstation og trafik-evne imponerede mig (og jeg så løbet fra inderkredsen). Efter 3. omgang er 13 Andreas gået udenom 10 Jesper med 165 Magnus bag. Magnus forsøger at overhale Jesper men bliver afvist. Senere viser det sig måske at de 10 kilos overvægt Andreas kører med alligevel giver pote for Jesper da han vinder heatet. Det var tæt på for ved indvejningen efter løbet kan Jesper glæde sig over at han vejer 180,1 kilo. Andreas har ingen problemer med at holde 190+ kilo.
Finalen her starter 10 Jesper i Pole, Runnerup er 13 Andreas, 3’ 97 Michael og 4’ 165 Mathias. Jesper kører den bare helt suveræn fra start til mål (men overgår ikke Junior 78 Malte FSTM’præstation). 36 Morten Gammelby presser sig foran 13 Andreas på 2.pladsen, Andreas forsøger gentagne gange at overhale Morten, men der er ikke plads, der bliver lukket effektivt, måske kører Morten lidt for langt over grænsen, men intet bliver påtalt. 97 og 13 har lidt meget fair kamp, men 13 trækker det længste strå. Vinder af DD2 Master: 10 Jesper V. Christensen, på andenpladsen 97 Michael Bærensen. DD2 XL: vinder 36 Morten Gammelby og på andenpladsen 13 Andreas Frahm. Det var en spændende finale desværre med nogle ikke så kønne sekvenser iblandet.
Søndag kører alle mod/med alle. Og nu skal Master blot veje 175 kg. 2. indledende heat: fra start: 1 Mike, 20 Mikkel, 48 Rasmus, 82 Jannie som hurtigt overhaler 48 Rasmus. Mike og Mikkel holder en god afstand til 48 Rasmus. 642 Niklas får en dårlig start men kører sig op. 13 Andreas overhaler 36 Morten og skubber så meget at han får en straf på +3 sek. Selvom Morten lægger op til det så må man ikke, det kunne jo være at der tilfældigvis var en baneobservatør der så det, selvom sandsynligheden ikke er stor, så ser de det oftest når det ligner noget.
Finale 1: Her får Andreas en DNF om han bliver skubbet eller hvad ved jeg ikke, men han kommer stærkt igen. Resultatet bliver 1 Mike, 642 Niklas, 48 Rasmus, 20 Mikkel. Pre-finalen: The Three Amigos kommer godt fra start men 48 Rasmus blander sig til slut. 888 Jonas Clausen må indkassere +3 sek. samt et par mere. Jo, der blev delt advarsler ud – i DD2! 97 Michael har nogle spændende dyster med 77 Amanda Ulrikke P. 13 Andreas og 165 Magnus Dall.
Finale: The Three Amigos 642 Niklas, 1 Mike og 20 Mikkel – lægger fra start og det holder faktisk fra mål til slut. 82 Jannie får en straf +3 sek. Amanda 77 tager lige en 180’er men uden påkørsler herefter. The Three Amigos kører bare sejren hjem 642-1-20 flere sekunder foran den næste. 13 Andreas og 97 Michael har en tæt kamp. Mikkel – det så ud som om du havde valgt den forkerte gearing i finalen?

81 deltagere – det er ALT for lidt! Tak til KKK for god behandling og velarrangeret løb.
Så er det langt om længe slut med min historie, og der kommer sikkert ikke flere i år
L
Hvis jeg har skrevet noget sludder så sig til. Hvis du synes det var ”sjovt” så sig også til.

ds

 

 

LØRDAG

SØNDAG

EFTERSKRIFT
Hvorfor skrev jeg ikke noget om Rasmus’ OVERKØRSEL af Mikkel, hvor Rasmus afsatte dækmærker på Mikkels hjelm, og destruerede bagkofangeren og en sidekasse?  Hvorfor skrev jeg ikke noget om Niklas’s løbetur tværs over banen til løbslederen for at få en forklaring hvorfor han fik en advarsel med en straf på 3 sekunder?  Hvorfor, fordi Niklas forsøgte at varme sine dæk op fra den røde streg og til den gule streg?  Hvorfor fik Niklas også en balle for at løbe over banen og ikke bruge ”Kims Vej”?  Hvorfor var der ikke de langsgående opliningslinjer på banen?  Hvorfor skrev jeg ikke noget om Mortens overhaling af Andreas, hvor Morten laver en presseoverhaling som ikke blev takseret til noget?  Hvorfor – fordi - - - det ikke burde være nødvendigt!  Hvorfor holder jeg ikke bare min kæft?  Hvorfor fortæller du mig ikke at jeg IKKE skulle have skrevet dette?
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com