RMC Rødby 26.-27. maj

HL/DKF/ROTAX Max Challenge nummer 4.

RMC i Rødby lørdag den 26. og søndag den 27. maj 2012 er atter et weekendarrangement, som et plaster på såret for familier er mandagen dog - endnu - en helligdag til at hellige sig familie og venner.

Jeg skriver her kun om DD2 Master/XL. Men har lagt billeder fra de andre klasser ind også. Jeg har også lavet et galleri med Micro-klassen. Grunden til at jeg ikke skriver om din klasse er at jeg også skal være bare lidt teamcoach/teamchef/altmuligmand, og derfor ikke også kan følge med i din klasse. Men jeg har da set nogle heats og de så spændende ud. Skriver du en historie herom, så kan jeg evt. godt lægge den her.

Vi starter allerede fredag kvart i syv om aftenen og har 130 km. foran os med campingvogn til Rødby. Nogle timer senere lander vi i Rødby på kartbanen. Torben, Jan, Peter og Hugo byder velkommen og har sørget for plads til campingvognen, og også for Peter's skruetelt tæt på gridden. Udpakning af kart og grej går som det skal. Lidt kammeratlig hygge om aftenen slutter fredagen.

Lørdag morgen er det bare i gang. Der er ingen strøm på campingvognen kl. 0645 så morgenmaden må vente på sig. Skrueteltet sættes op i mellemtiden, og klubbens café må stå for skud med kaffe og rundstykker (PS: I må finde en anden leverandør af rundstykker - for de var godt nok kedelige!)

Tilmelding og teknisk kontrol klarede jeg mens Johnny hjalp ved opsætning af teltet. Udover betalingen var der ingen formalia der skulle overholdes. Den specielle nummerplade med sort, blåt og rødt tal blev ikke bemærket, og de øvrige sorte tal heller ikke. Klistermærke på rammen og færdig.

Den første træning for DD2 M/XL startede kl. 08:40 og der var 5 træninger af 10 minutter for samtlige klasser inden frokostpausen.

Vi forsøger alle mulige setups og får efterhånden handling i karten. Motoren optimeres og tidtagningen klares med en 3. plads. Jan Faurschou er dog 3-4 tiendedele hurtigere. Men han betragter også Rødby-banen som en af sine favoritbaner - men det må være muligt at køre fra ham alligevel.

Lørdagen slutter med et indledende heat hvor Jan Faurschou og Johnny tager føringen og Johnnys kart går perfekt. Anders Scheel (287) kan ikke være med, men alligevel forsøger Anders en tåbelig handling. Han rammer Johnny og tager selv mest skade heraf, med erfarer vi senere en bøjet ratstamme og sporstænger. Johnny slipper et par kørere udenom, og får kæmpet sig op til en 3. plads.
Anders giver efter den usportslige kørsel en undskyldning til Johnny.

Jesper A. Frandsen viser stærk kørsel, nu mangler han bare at få forbedret sin tidtagning, for det kan han godt.

Efter heatet er der check af karburatorer.

Peter Dyhr er en stor hjælp med optimering af karten, og til søndagen stiller Johnny op med Peters karburator med lidt anden opsætning. Det ser ud til at virke og Johnny kører hele søndagen med denne karburator.

Johnny har i lørdagens indledende heat kørt 8/100 sek. hurtigere end Jan Faurschou - så der er lagt op til en spændende søndag.

Aftenen glider nemt med en god bøf med kold, lækker kartoffelsalat, grønt, rødvin, små grå, kaffe og vand og hyggeligt selskab med DD2'erne: Jan Faurschou, Peter Dyhr, Torben Hansen, Jesper Vitting C., Hugo Jensen + veninde, Johnny og mig.

Om søndagen er trenden at alle skifter dæmpermateriale i udstødningen, noget skal der ske.

Vi måler spændingen efter en nats opladning på Johnnys batteri - det er dødt! Der er kun 11.5 volt på og det er for lidt. GARANTI - nyt batteri monteres. Nyt benzinfilter bliver også monteret. Der skal ikke være overladt noget til tilfældighederne.

Kigger lidt Rotax Micro de skal veje 110 kilo og mange af dem har 10-12 kilo bly på - jeg skal ikke hjælpe med at løfte!

Peters karburator virker perfekt. Der er en 5 minutters warm-up og et indledende heat inden frokost. Efter frokosten er der Pre-finale og finale.

2. indledende heat: Jan fører suverænt, Anders 287 presser sig frem til 2. pladsen foran Johnny. Lige pludselig er Anders 287 foran og Jan mangler fart og bliver overhalet og overhalet, og ender på en 11. plads! Hvad sker der? Anders 287 vinder med Jesper Vitting på 2. og Johnny 3'er.

Hvor utroligt det lyder så finder Jan ud af at der sidder en MYG i hoveddysen på den nys ultralydrensede og totalt renoverede karburator modtaget lørdag aften fra Guldborg Racing. Jan monterede den lørdag aften og her kom den famøse MYG ind i svømmerhuset da han monterede den rigtige hoveddyse! Det er den eneste forklaring der kan være!

Opstilling til pre-finalen: Pole/master: Jesper Vitting, Johnny 2., Jesper 3., Torben 4., Jan 5., Anders 6. Der skal køres 13 minutter+.
Johnny mangler stadig hastighed ud af svinget før voldlangsiden, men holder 1. pladsen indtil Jan kommer farende og overhaler helt efter bogen. Jan vinder pre-finalen med 6/10 foran Johnny som er 1.3 sekund foran Jesper Vitting.

I finalen køres 14 minutter+. Jan på Pole tager starten, Johnny 2'er, Anders 287 får en dårlig start. Johnny har sammen med Peter Dyhr sænket forvognen (styretøjet), for at forsøge noget. Det var ikke nogen hjælp til at hente Jan. Han er "bare kørt". Og Jan Faurschou vinder helt suverænt finalen med næsten 5 sekunders forspring til Johnny.

Anders Scheel (287) satser meget og stiller til finalen op med "det 5 dæk" og får ved særdeles usportslig og farlig kørsel kørt en ikke fortjent 3. plads hjem. Anders presser atter en fuldstændig uoverlagt overhaling ind på Jesper Vitting (90), som resulterer at begge karter snurrer og vender den forkerte vej. Så er løbet kørt skulle man mene, men Anders vender karten foran en kører på en måde som er fuldstændig uforsvarlig. Denne handling er i sig selv nok til at give sort flag og dermed udelukkelse fra løbet. Der sker intet på trods af at der er 2 officials der ikke kan undgå at se det. Det kan være at de ikke ser hvad der sker, men de ser dog helt sikkert at der er to karter der vender den forkerte vej og den ene 287 vender karten og fortsætter som om intet er hændt på trods af at vendingen er ganske farlig og uforsvarlig. Jesper Vitting vender karten da alle er kørt forbi. Jesper Vitting placerer sig endda til slut på en plads som 5 lige efter 4 som blev Anders 287 der IKKE fik sort flag for den uforsvarlige, farlige og usportslige hændelse. Dette forløb er ikke noget der gør Anders Scheel til en af de accepterede i feltet. Anders tænk dig lige om, du kan hvis du bruger hovedet godt køre fra alle, men du ødelægger alt for dig selv ved dine "tomme" overhalingsforsøg, som alligevel ikke lykkes hver gang. Det er ikke nok bare at sige undskyld hver gang du laver det nummer.

En rigtig god weekend blot ødelagt af en enkelt meget usportslig kørsel.

Efterskrift:
Til førermødet: indskærp at sort flag anvendes.
Til baneobservatørerne: acceptér IKKE usportslig kørsel.

 

 

 

Lørdag
 
Søndag
 
Podie
MICRO
Gam Nielsen familien blev vore naboer, til den ene side på campingområdet, og naturligvis viser vi her en billedserie med Patrick og Micro-klassen som undertegnede først her stifter bekendskab med.
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com