RMC2 i Vojens 30-4/1-5

 
Denne gang starter vi med resultatet: Michael Christensen, DD2 Master nr. 110 vinder en flot 3.-plads i Vojens ved Rotax Max Challenge nr. 2 som blev afviklet i strålende solskin, men blot 10-11 graders varme.
Johnny var på weekend i Tallin, så Michael måtte "nøjes" med teamcoachens selskab og "modspil".
 
Under billederne er der en ret stor beretning - som du kan læse, eller springe over.

Den lange beretning:

Rotax Max Challenge 2. afdeling blev afviklet på KartRacing's bane i Vojens i weekenden 30. april og 1. maj 2011.

Michael og jeg startede hjemmefra fredag kl. 10:00 mod Vojens. Karten var sendt i forvejen. Ved ankomst til Vojens henvendte vi os til sekretariatet og kunne vælge plads 76 (et rimelig godt sted) hvor vi kunne sætte vort nye telt op.
Det var lige ved siden af RMJ kører Maja Panduro og hendes far og naboen på den anden side var Haase og Marenello-importøren med 4 kørere. Det var nogle flinke naboer og vi havde lidt snak med dem. Vi kunne også låne trykluft af dem, det gjorde det jo noget nemmere når Michael skulle montere nye dæk.

Der var træning fredag indtil kl. 1800 og for DD2'erne fra kl. kvart i til hel.
Vi fik kørt 4 træninger og testet forskellige opsætninger og gearinger. Michael kørte sig hurtigt ind på banen - selvom det så "sjovt" ud de første omgange.
Det er bare en superbane var Michaels udbrud, for os andre kunne vi ærgerligt konstatere, at det ikke var en tilskuervenlig bane. Da vi snakkede med klubbens formand senere søndag (han kører naturligvis DD2 med røde numre) fortalte han, at der snart ville bliver sat tribuner op flere steder rundt på banen. Så ryger karakteren højere op - højere måske end Hedelandsbanen?

Vi fik også ordnet tilmelding, licenskontrol og teknisk kontrol fredag kl. 1800. Den lokale Café på banen serverede vor udmærkede aftensmad. Frokosten havde vi klaret med Lis' sandwiches.

Michael og jeg havde besluttet at vi ville overnatte i vort nye 3x6 meter store teamtelt. Det var da også en god idé - hvis det ikke havde været så pokkers koldt. Natten til lørdag var temperaturen nede på 5-6 grader, og natten til søndag helt nede på 3 grader. Jeg kan godt fortælle at det var særdeles koldt. Selvom vi havde soveposer, luftmadrasser, underlag, flistrøjer, termobukser, T-shirts, halsedisse, huer, sokker, og alt muligt andet der varmede, så var det meget, meget koldt... Men vi overlevede. I bagkundskabens klare lys, burde jeg have husket at jeg som prof. havde overnattet i en grusgrav i 21 graders frost, blot med tæpper og - det var her jeg glemte - et regnslag. Nå, men det husker jeg næste gang - ellers gør Michael :-)
Vi blev også vækket venligt i løbet af natten, når der var et par kompressorer, der ikke kunne få vejret.

 

Lørdagen

Vi (Michael) prøvede nogle enkelte opsætninger, og sluttede med næsten standard. Karbureringen var også efterhånden OK. Det var nødvendigt med elektronisk måling af temperaturen, for selvom solen skinnede, var der kun 11 graders varme, og når der kom et vindpust var det isnende luft.

Men i løbet af dagen fik vi da varmen, og skub i karten. Michael var som sagt meget glad for banen - en virkelig superbane. Mekanikere og teamcoaches må glæde sig over, at der snart kommer tribuner så man også kan se banen.

Frokosten bestod atter af Lis' sandwiches. Lidt Cola og chokolade/kiks blev også nedsvælget. Hurtig energi er vigtig. Til aften kørte vi en tur til Vojens, både for at hente mere benzin og få noget at spise. Michael kunne ikke lide lugten af friture det første sted, så vi endte i et velbesøgt Top Pizza i Vojens som blev anbefalet af staturen på de personer der ventede. Der var faktisk også rent og pænt, og maden var rigtig god - stedet kan anbefales.

Vi forberedte os til atter en kold nat, med alt vi kunne tænke på.

Søndag

Michael prøvede en højere gearing (og jeg synes også at det var værd at prøve) i et indledende heat, men det var ikke muligt at bruge den i et felt - måske til en perfekt tidstagning. Det blev dog alligevel til en placering foran i feltet.

Finalen kørte i 16+ minutter. Michael kørte sig frem til en flot 3. plads, og var i starten truet lidt, og en smule til sidst, men fik lukket pænt og sportslig af.

Præmieoverrækkelse umiddelbart efter sidste heat stod der på tidsplanen, det passede også for 1½ time efter gik den i gang, med enorme præmier - selv 3. præmien var stor.

Konklusion:

Vojensbanen er bare super, tilskuerforholdene er ringe - men der er udsigt til bedre. Synd at Johnny var på weekend i Tallin og dermed forhindret - du vil elske banen!

Dennis

Efterskrift:
REGLEMENT 6:
Pkt. 60.704, 60.705, 68.005 og sikkert andre punkter i Reglement 6 - gælder ikke i Vojens, og måske ikke i hele Jylland. Det er da ærgerligt at der ikke er samme regler i hele landet. Især start af motorer i pitområdet er helt ude i hampen, som man siger. Der er i 90% af tilfældene absolut ingen idé med at voldtage motorerne, der er ikke nogen fornuftig grund. Det er bare en vane, der smitter noget så forfærdeligt. Det er helt sikkert ikke noget der er sundt for vejrtrækning og lunger. Personligt mærker jeg en stor gene med at trække vejret ved disse - oftest unødige opstarter- og jeg ryger endda ikke mere:-)
ds
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com