RMC2 på SAK

Lørdag den 25. og søndag den 26. april blev første sjællandske Rotax Max Challenge afdeling nr. 2  afviklet på Barmosens bane nær Vordingborg.

En times kørsel fra København/Glostrup.

Det var desværre ikke det fantastisk store fremmøde der blev vist her på sjælland. Er der stadig længere fra Jylland til Sjælland end fra Sjælland til Jylland?
Det er bare ærgerligt at der så kun er 82 deltagere fordelt således: Micro 14, Mini 13, Junior 16, Senior 13, DD2 Junior 2 og den store klasse DD2 24 deltagere.
Jeg er godt klar over at der er underopdelinger i de forskellige klasser, men det giver bare nogle flere præmier, og når de kører sammen, LANGT mere spændende races både for kørere og for tilskuere.

Denne gang vil jeg koncentrere mig – som oftest – om DD2-klassen. Men jeg så da nogle interessante races i nogle af de andre klasser, måske kommer der et sidespring her.

Barmosen er ikke hjemmebane, men en ”tæt på bane”. Vi – Johnny Nørgaard og jeg -  havde fravalgt træningen om fredagen. Vi blev så belønnet med 4 træninger inden tidtagningen. Her fik vi prøvet forskellige gearinger, vejet karten ind og testet forskellige styretøjsindstillinger, alt på gamle dæk. Med nye dæk klar til tidtagningen.

Generelt set var tidtagningen noget rod for de fleste. Man kæmpede om placeringerne, man lå og overhalede og blev overhalet. I stedet burde man have fundet et råderum foran, så man kunne køre nogle hurtige omgange i stedet for at ”rode” med de andre kørere. #555 André Eriksen udtrykte sin frustration ved en usmart overhaling, og mistede sin koncentration i et splitsekund eller mere. Det er også noget man måske ….
Det er noget alle parter burde øve. Men for #1 Mads R. Thomsen var der ingen problemer, han kørte næsten 3/10 hurtigere end 36 Martin Buch Bertelsen.
Bedste Master var 22 Jesper V. Christensen foran 111 Johnny Nørgaard med blot 29/100. Jo der var lagt op til et spændende løb.

Der køres 5 klasser om lørdagen og 6 klasser om søndagen..

Næste heat for DD2 er Indledende Heat 1. Mads R. Thomsen 1 begyndte på en total dominans af klassen. Med poleposition kørte Mads blot fra alt og alle, og lod de andre slås om de resterende pladser. Christian Sørensen 21 med en ny DD2-Dino – der blot havde kørt en enkelt torsdag på RRC – tog nemt 2. pladsen. I Masterafdelingen var Jan Andreasen 146 ganske suveræn med en 4. plads og bedste Master. Johnny Nørgaard 111 sluttede med en placering som 7/2 (generelt/Master).

Indledende Heat 2 samme procedure som før – Mads er bare kørt og bliver der til mål, hvor han er over 4 sekunder foran nr. 2 som atter er Christian 21.
Jan Andreasen 146 kommer efter Johnny 111 i starten og under et særdeles optimistisk overhalingsforsøg, rammer han Johnny og kommer i stor ubalance og taber 5 placeringer. Johnny får heldigvis kontrol over karten, og taber ikke ret meget. Det bliver en 6/1 – vinder af Master i dette heat: Johnny 111.

Pre-finale KUN for MASTER/XL:  Nu begynder det at regne. Hvor meget regner det, kommer der mere, tørrer banen op??? mange spørgsmål stilles. Vi har nye regnvejrsdæk klar. En gennemgang af gridden (udkørsel) giver, at der er 3 på regndæk og 10 på slicks. Hvad er rigtigt, alle karter står på asfalten, og har faktisk truffet deres valg. Men løbsledelsen forlænger tidsfristen og giver 5-6 minutters pause – på grund af at tårnet har problemer – siges der !

Nu regner det så meget, så der ikke er tvivl. Der skal regndæk på over hele linjen. Jan Andreasen og hans mekaniker og flere hjælper med at skifte. Henrik Eilertsen 20 skifter ikke til regndæk, så han bliver overhalet 2 gange af de, der har regndækmontage. Også på slicks er Henrik Palsbøll 33 og Hugo 23, men de kører ud efter et par omgange. Der sker ikke så meget under dette vandpjaskeri. Jan tager téten og bliver der, Johnny kører også en stærk 2. plads hjem. Michael Bærensen 97 bliver 3’er. Michael Ahlfors 58 får mast sig frem til en 4. plads.


Finale RMC for Master/XL: Nu køres der 10 minutter, det er lang tid i det rigtigt våde element som Barmosen byder. Der er lidt tumult på første og anden omgang, der skubbes lidt unødigt. Er det 58 der har gang i den, måske, men der er også andre. Stillingen efter første omgang er 146-22-111-58-117-5-555-81-33-88-33-23. Johnny overhaler elegant 22 og ligger nu 2’er, det holdes til mål. Brian Salmon 117 har en god fight med Jesper V. Christensen 22, men vinder efter at have festet flere forsøg med et gevaldig slag med enden. Brian rykker fra Jesper, da han er kommet udenom, og kommer ind som 3’ – godt kørt Brian, du blev bedre omgang for omgang. I mål kommer Jan Andreasen 146 ind som vinder Johnny bliver 2’er og Brian som sagt 3’er.

Søndagen byder på 6 klasser. DD2 Junior kører også i dag. Det er godt nok en tynd kop the. 2 deltagere kan de mønstre, og de skal køre for sig selv. Det er der absolut intet ved. Vej dem op til 175 kg. og hvis de unge absolut skal køre DD2 så lad dem køre sammen med ”de voksne” (19+ år og 16+ år i XL). Hør her RD: der kommer ikke flere i DD2 Junior, hvis de skal køre alene. Og hvis RD ikke synes de skal køre sammen alle sammen. Så sløjf denne klasse og giv dem dispensation i 3 år, hvis det da absolut skal være.

Vi valgte at springe den enlige træning over.

Derfor var vi klar til Indledende Heat 3. Johnny 111 lavede en elendig/forsigtig start som nummer 6. Men begyndte stille og roligt en opstigning. Der var jo ikke så meget at se til foran, for Mads 1 var stukket af. Første omgang gav: 1-65-36-22-18-111. Johnny tog én hver omgang – næsten, og endte på 2. pladsen knap 8 sekunder efter Mads. Absolut godkendt!

Finale 1 hedder næste løb. Efter det kommer Prefinalen og Finalen. Forstå det hvem der kan J Nu bliver der kørt stærkt. Vi prøver at ændre setup en smule. Men det har ingen betydning. Måske bliver det spændende for Marc Dueholm er forrest i 3 omgange, men så tager Mads sig sammen og tager en velfortjent førerrolle. Marc bliver på 2. pladsen og Johnny kører sig op fra en 4. plads til en 3. plads. Martin Buch Bertelsen på 4. og Kasper Nykjær på 5.

Inden denne DD2 Prefinale er der DD2 Junior med 2 deltagere. Udover min ven Mads Holst kører Asger Vestergaard, og de har det sjovt.

Prefinale – nu er der kun denne og finalen tilbage…… Vi foretager nogle regnvejrsændringer på karten, men det viser sig at det IKKE var rigtigt. Mads er kørt! Johnny starter som nr. 5 men det regner enormt. Setuppet holder ikke. Med besvær køres en 4. plads hjem. Marc 65 bliver 2’ Martin BB 36 bliver 3’ – Mads er jo kørt og vinder med over 7 sekunder.

Mellem disse finaler blev der bl.a. kørt en klasse, jeg mener det var Junior (ret mig hvis jeg tager fejl). De følgende oplysninger er sorterede 3.-håndsinformation. Men det regnede i tove og klassen havde ikke foretaget en tilfredsstillende start og man ville stoppe dem med rødt flag. Det er normalt ikke noget problem, men det regnede som sagt enormt, og kørerne var ikke i stand til at se hverken det gule blinklys eller flag. Der var dog nogen, der så det røde flag og stoppede meget brat. Det gav nogle meget grimme uheld og en del smadrede karter, en enkelt bøjet til næsten ukendelighed. Det kan godt være, at reglement 6 siger, du skal stoppe inden det røde flag, men husk at der måske er en bag dig, der IKKE har set flaget når det er så usigtbart. Stop - men gør det sikkert.
Vi officials skal måske tænke i højere grad på, hvordan vi får formidlet signalerne bedre. Kanske når det er i en sådan situation, vi blot skal sætte alt på gult, og så vente med det røde flag. Det er nemt at være bagklog, men også lærerigt.
Måske burde nogle af disse løb være udsat eller sløjfet, for det regnede bare nogen gange i tove. Men det er måske ikke muligt, der er en tidsplan der skal overholdes. Men hvordan vurderer man om det regner for meget? Jeg ved det ikke.

Finale: Den store finale i DD2. Mads gør som han får besked på. Tager af sted fra starten og bringer sig selv et godt stykke foran konkurrenterne / de andre kørere.
Vi – Johnny og jeg – har bragt karten tilbage til det regnvejrssetup der har vist sig at virke. Det og naturligvis godt arbejde bag rattet giver pote. En start som nummer 4 ændres allerede på 4. omgang til en 3. plads. Det er tydeligt at se, at kart og kører trives i regnvejret, som heldigvis er stilnet noget af, men stadig er en stor udfordring. På 11. omgang må også Nicolaj Christensen 18 vige pladsen for Johnny 111 som kører hjem som nummer 2 og vinder af Mastergruppen. To præmier i et hug! Men også tillykke til Mads R. Thomsen for suveræn sejr.

Men også værd at bemærke er at Christian Sørensen 21 kører sig op fra en 15. plads til en flot 5. plads – alene på grund af forkert dækvalg i et af heatene.

Måske giver det blod på tanden til yderligere RMC, så havde det været dejligt med et enkelt RMC på hjemmebanen ! ! ! !

                                   sportslig hilsen
                                            ds
Hall Of Fame - RMC2
Her alle (næsten) kørere i DD2, DD2 Master og DD2 XL.
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com