RMC3 i Thy (TMS) 16.-17. maj

106 deltagere jf. MyLaps fordelt således:
                    
DD2         24    
DD2 jun.    3
Junior      21
Micro       20
Senior      21
Mini         17
                      
”Vores” klasse DD2 er efterhånden blevet den største Rotaxklasse. Jeg behøver ikke at nævne hvorfor. Nu er den endda udvidet med Juniorer….. det kan der argumenteres for og imod, og det gider jeg ikke her, og for øvrigt er det spildt energi!

Der er MEGET langt til Thy når man starter i Storkøbenhavn eller på Sjælland. Hvis man starter i Rødby så er der endnu længere. Der er vist 540 km ifølge Flemming Adrian, som kom hjemmefra for sammen med en fra Barmosen og en fra Djursland at give TMS et nap som official. Hvad sker der med de frivillige, er der så tyndt befolket i Thy, at det er endnu sværere at ”kapre” frivillige hjælpere.

Men efter 5½ times kørsel med campingvogn og inkl. kaffepause og frokostpause ankom vi til Thy-banen. Der var allerede godt besat med telte, campingudstyr, karter og værkstedsudstyr.

Det var tørvejr, og vi fandt et sted til campingvogn og skruetelt. I bagkundskabens klare lys skulle vi nok have valgt et andet sted, fx bag læhegnet. Så havde vi også begrænset støjen fra de altid startende fædre….?

Fredagen bød udover transporten til Thy på 4 gange træning á 15 minutter.  Vi sprang dog den første træning over af praktiske grunde, og for at få vort setup på plads. 2. og 3. træning blev  brugt til at få indkørt sig på banen. Og først til 3. træning justerede vi styretøj mv.  Vi mangler ca. ½ sekund fra de indfødte der kører 54,2-54,6. Vi forventer at nye/bedre dæk nok vil give noget, men er fortrøstningsfulde.

Banen er teknisk krævende, så der er lagt i ovnen.

Vi spiser en veltillavet aftensmad komponeret og serveret af Johnny, og så er dagen slut.

Op lørdag morgen kl. 07:00. Det har regnet i løbet af natten, men er nu tørvejr.

Lørdagens program er: 4 træninger á 10 minutter, 1 tidtagning á 7 minutter og 4 løb på 8-8-10-10 minutter. De to sidste Pre-finaler og Finale er dog KUN for Master og XL og er tællende til Portugal (RMC). I de 4 træninger tester vi forskellige gearinger 33-34-35.  Forskellige setups testes også men oftest med BTS (back to standard/tilbage til standard).

Tidtagningen må foretages på tilkørte regnvejrsdæk (nye ved RMC2/SAK) og giver en 11-plads generelt og #2 i Master efter 146 Jan Andreasen. Tidtagningen er OK men en bedre regnvejrsopsætning foretages til Indledende Heat 1. bl.a. så skal turbo-hjelmen i arbejde.

Åh, ja – jeg er nødt til at skrive at i mellemtiden varmer Micro/Mini-kørernes fædre motorer op også i den grad. Oppe på transportvognen får den hele armen ganske ubelastet. Over 50% af motorernes levetid bruger fædrene på transportvognen. Hvorfor? For at varme motoren op? Med den smule kølevand der er i en Micro dog lidt mere i en Mini, bliver de varme på ½ omgang på banen. Hvorfor så? Brugsvejledningen fraråder – så vidt jeg har læst – at man starter den på transportvognen!
Undskyld til alle. Jeg synes også at der er helt OK lige at se om den vil starte og straks herefter slukker. – Jeg skulle bare lige……..

Indledende Heat 1: 2 ryger af med det samme – det er MEGET vådt og glat. 1 Mads R. Thomsen og 21 Christian Sørensen efterfølges af 2 x Martin 36 Buch Bertelsen og 56 Nielsen herefter kommer 18 Nicolaj Christensen med god afstand mellem alle.
I Master er 146 Jan Andreasen suveræn, 666 Michael Nielsen, 22 Jesper V. Christensen og først som nr. 4 – 111 Johnny Nørgaard.

Indledende Heat 2: 1 Mads kommer af sted som nummer 2, med 65 Marc Dueholm på 1. pladsen. Men Mads laver er helt perfekt overhaling og bliver på 1. pladsen til mål. Johnny kommer rimeligt fra start og får kørt sig op til en 6. plads og er hermed næstbedste Master. Jan A. er kørt! Studie af Jans kørestil viser at han har nogle svagheder, som måske kan udnyttes – engang…..
21 Christian Sørensen kommer ind som nummer 3 – det ser ud til at han mangler fart, eller var det en dårlig start. Resultatet er: 1-65-21-146-36-111- godkendt resultat.

Pre-Finale for Master/XL: Nu gælder det. Jan Andreasen har pole og Johnny er runner-up. Banen tørrer op så nu er det på nye slicks. Starten går OK og det er 146 Jan og 111 Johnny der er forrest og kommer i mål over 7 sekunder foran 666 Michael Nielsen og 22 Jesper V. Christensen. Hugo Jensen 23 må en tur i sandkassen og 20 Henrik Eilertsen og 114 Steen Graversen tørner sammen men uden yderligere komplikationer.

Finale for Master/XL: Jan starter naturligvis på pole og Johnny 2’er. De rykker begge fra start og efter en kort dyst trækker Jan fra, og kommer i mål næsten 4 sekunder foran Johnny som er 2 sekunder foran Jesper. Jan er absolut hurtigst, og Johnny resignerer og forsvarer sin 2. plads selvom Jesper trækker lidt ind, men 2 sekunder er komfortabelt i en finale. Det skal dog bemærkes, at Jesper er over 3 sekunder foran 666 Michael – flot kørt. 23 Hugo gennemfører næsten, men armen må give op og han kører i mål – men flot kørt det er sgu en finale på over 11 minutter.

Det blæser op, så vi sænker vort skruetelt og sætter kraftige pløkke i og surrer alt vi kan. Vi får lov til at stille kart og værktøj ind hos 911 Kasper Nykjær – supertak for dette!

Søndag morgen er jeg efter en lang og urolig nat oppe kl. 06:00 Der er heldigvis ikke sket noget med teltet, selvom det har stormet hele natten med hårde vindstød. De lokale synes nok at det blot var en blid brise……

Der kommer en ny tidsplan allerede fra morgenstunden. Kl. 08:30 skinner solen men det blæser stadig.

Venstre baghjul er slidt for meget, så vi beslutter at sætte et nyt på. Man skal jo lige regne med at DD2’erne uden efternavn, vi kan kalde dem ”Senior” endnu IKKE har brugt deres slicks, tidtagningen foregik jo på regndæk. Vi har derimod kørt hele 2 finaler á 10 minutter.

Indledende Heat 3: 1 Mads og 65 Marc kommer bedst fra start med 21 Christian herefter. Der er en del tumult i de første sving og ender bl.a. med at 30 Lukas Bøttker kun får en enkelt omgang noteret. Den korte version er at Mads vinder Christian 2’ og Jan 3’ og bedste Master, Johnny kommer ind som næstbedste Master og nummer 8.

Finale 1: Denne gang starter DD2 Junior-klassen EFTER starten på DD2/DD2 Master/DD2 XL er sket. De vejer også ind med kun 165 kg. mod 175/185 kg. Selvom de kører med før-evo-motorer så er de langt hurtigere. Bare for en god ordens skyld for interesserede: der er ingen effektforøgelse i den nye motor – den burde blot være nemmere at justere. Der går endda rygter om at evo-motorerne er LANGSOMMERE end sidste års model. Starten tages af Mads forfulgt af Marc som dog hurtigt må se sig overhalet af Christian. Denne placering holder til mål. 30 Lukas ligger som nummer 15 men kommer i mål som 14’

146 Jan Andreasen starter efter eget ønske bagerst, han skal lige forsøge med en ændring. Han kommer ind under løbet og drejer sin forreste bar og kører ud igen.

22 Jesper kører ud på grund af utilfredshed med XL-kørerne. Men hvad laver han der. Måske skal du gribe i egen barm, for måske er der nogen der synes at være utilfredse med din kørsel. Der burde være baneobservatører på alle pladser, som vil rapportere alt. Jeg har fra pålidelig kilde fået at vide, at officialradioerne har været brugt særdeles meget.

111 Johnny kører sig ind som nr. 7 og bedste Master.

Pre-Finale: Atter med DD2 Junior som startende nogle sekunder efter. Johnny får en god start og kommer ind som 6’ og nr. 2 i Master efter Jan har fået justeret barren rigtigt. 911 Kasper Nykjær kører sig frem som 7’ efter Johnny. Men husk også lige, at der er omkring 30 års forskel i alderen, så du har masser tid til at komme udenom. Mads og Christian tager 1. og 2. som sædvanlig…….

Finale: Op imod 23 startende….
Det begynder at regne ligesom 15-18 allerede har placeret deres karter på gridden!
Der gives 4 minutter til at skifte dæk, men det skal foregå i ryttergården, så der bliver en helt masse løben frem og tilbage. Alle – på nær 21 Christian og 18 Nicolaj – skifter til regndæk. Vore havde kørt i Barmosen, en tidtagning og et heat. Andre havde blot kørt tidtagning.
Der bliver åbnet i udkørslen og der er allerede nogle på banen. Så der er fart på, men alle kommer ud. Der er noget snurreri fra de to på slicks, så der gives en en ekstra omgang. Starten går og rækkefølgen ser således ud: 1-146-65-36-911-22- Johnny er vist 11’
Johnny hjælpes rundt, men undgår påkørsel.

Nu tørrer banen op efter 3-4 omgange. 21 Christian og 18 Nikolaj er langt bagude. Men ikke ret længe. Banen bliver tør og regndækkene ædes op og der sprøjtes varme dækrester på visirerne. Alt gummi forsvinder fra regndækkene og Christian og Nicolaj kører fantastisk stærkt og fører snart og vinder naturligvis velfortjent finalen i anførte rækkefølge.
Fakta: SLICKS er 1000 % hurtigere end regndæk når det er TØRT.

30 Lukas Bøttker kommer i mål – ligesom de andre – med fuldstændig blanke regndæk, faktisk næste helt ned til lærredet, og har 400 gram undervægt. Der er helt sikkert forsvundet mere end 400 gram gummi fra de nedslidte regndæk.
Hugo Jensen var også på regndæk og fuldførte på en 17. plads. Johnny klarede efter alle kollisioner sig hjem som nr. 14 og 4. bedste Master.

Stort tillykke til Christian Sørensen og Nicolaj Christensen med satsningen der gav pote. 

Konklusion: OK tilfreds med 2. pladsen i RMC-afdelingen lørdag. OK for oplevelsen søndag.
PS: Regnede J lige på det: feltet brugte for over 3.000,- kr. dæk pr. MINUT. Et sæt regndæk koster ca. 1800,-
PPS: Nu er vi ikke i tvivl: næste gang vi skal køre på regndæk – skal de være NYE. (vi har ikke flere brugte).                       
 
helt ansvarsløst skrevet af ds
 
 
Fredagstræning.
 
Lørdagens løb især for Master/XL.
Søndagens RMC for "Seniorer", Master, XL og efternølerne Junior.
Hall Of Fame - RMC3
Hvis du mangler eller jeg har skrevet forkert navn på, så send mig en mail.
Og en STOR opfordring: Sørg for at have numre på når du er på eller udenfor banen. Det gør identifikationen MEGET nemmere for alle især når du sorterer billeder. Det er sgu en racer du kører! Ikke kun et stykke legetøj.
Altså: ALTID NUMMER PÅ EN RACEKART.
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com