RMC4 på Als (AGK) 5.-6.-7. juni

 
 
Rotax Max Challenge nummer 4 var henlagt langt fra hovedstaden, men ikke så langt væk som nr. 3 som var i Thy.

Denne gang skulle vi til Als, Augustenborg, og køreturen var bare på 329 kilometer, med campingvogn 4-4½ time – det er OK.

Fredagen var ”bare” træning fra kl. 1300 til 1700.
Jeg havde skrevet og bestilt plads, men mailen var åbenbart gået til grunde, og Thorkild var ked af det. Heldigvis havde Hugo fået en plads hvor der kun var plads til vort telt men ikke til hans bil, så han var så venlig at vi kunne dele pladsen, det var helt fint. Det var også en fin plads helt op til Parc Fermé.

Vi måtte desværre også høre på Micro-motorernes slavepiskning af deres sponsorer/fædre. Det er fantastisk at bemærke forskellen på Micro’ernes opvarmningsprocedure, og DD2’ernes særdeles sjældne opstarter for blot at stoppe efter få sekunders kørsel. DD2’erne har fundet fidusen: ”Hvordan man varmer sin 2-taktsmotor op”. Det gør man på banen under belastning, som der står i den originale  brugervejledning.

765 meter og 10 sving god asfalt lå klar. Under de første par træninger havde vi travlt med at indrette os. Tak til Hugo’s trækvogn, uden den var vi blevet slidt helt op, for fra campingvognen og til bane, er der 2 bakker af højeste kategori.

Blot 97 deltagere var tilmeldt således:
    Micro             21
    Mini               14
    Junior            25
    Senior            13
    DD2               20
    DD2 Junior       4

Banen kommer hurtigt ind på kroppen, dog undtaget opløbssvinget, ”Hollywood”-svinget hedder det vist på ”lokalsk”. Men mere herom senere.

Motoren sætter ud, det er ikke en melding der er så sjov. Efter anbefaling fra Bjarne Q monterede vi benzinpumpen på det originale beslag på motoren, på trods af at Tony har et udmærket monteringsbeslag på rammen. En åbning og rensning af pumpen gav heller ingen forbedring. Krista Ladefoged ledte os på sporet, flyt nålen ned sagde hun. Da Johnny fik nålen fri, viste det sig at låseringen havde slidt så meget, at den var løs, kunne bevæge sig næsten 45 grader. Ny nål og ny låsering – det gjorde underværker.
Krista havde kun én gang tidligere oplevet dette, og eftersom at hun er gift med importøren, som har haft Rotax i mange år – så er det sjældent.

Vi kunne nu fortrøstningsfulde afslutte dagen, surre teltet, rydde op, pakke sammen og glæde os til dagens kulinariske oplevelse. Medisterpølse og nye kartofler med sovs ad libitum, skyllet ned med et glas.
                      
Lørdagen er for Master og XL den vigtigste, for nu gælder det RMC-points. Vi skal køre 9 gange i alt. 4 træninger, 1 tidtagning, 2 indledende heats, 1 Pre-Finale og 1 Finale. Pre-Finalen og Finalen er KUN for Master/XL. Så DD2 ”Senior”-kørerne skal kun i gang 7 gange.

Den første træning foregik i lidt lummert vejr kl. 0930. Efter denne forsøgte vi med småting. Skal vi køre med 32, 33 eller 34 måske 35? vi forsøgte lidt frem og tilbage, men som altid vendte vi tilbage til standard. Der var lidt at hente i styretøjet, men det var sikkert ikke andet end – ”state of the art”. Der var ingen tvivl om at nogle nye elastikker (dæk) ville gøre underværker. De monteres til tidtagningen.
Hollywood-svinget giver stadig Johnny problemer.

Det er et stort felt til 7 minutters tidtagning, men det lykkedes at få en 6’bedste tid og under 36 sekunder. Godt nok ½ sekund efter 1 Mads Thomsen – men han er jo også DD2 ”Senior” – tidligere bare DD2. Men jeg har besluttet at jeg omtaler dem som ”Senior”.
For nu har vi jo fået DD2 Junior (4 deltagere og særlige regler).
 
146 Jan Andreasen er 4’ og dermed bedste Master.
Karten går som den skal, vi skal lige have klaret Hollywood i praksis!!!!!!!!
Ind imellem må vi satse på at batteriet kan klare sig uden en powersnaps for de 230V går og kommer som vinden.

Indledende Heat 1: #1 Mads er på pole og tager stærkt starten. Ret hurtigt er placeringen: 1 Mads, 65 Marc, 21 Christian, 146 Jan, 111 Johnny, 97 Michael B. Der bliver hurtigt afstand mellem de forskellige i førergruppen. Christian overhaler elegant Marc til en 2. plads, men Mads er kørt! Johnny lægger afstand til Michael B og er på et tidspunkt tæt på Jan blot 1-3 kartlængder.
Der gives sidste omgang/målflag uden ændringer.

Kære flagofficial – tænk på at kørerne skal kunne se flaget, det kan de ikke, når det på grund af blæsten ligger parallelt med banen (vandret).

Indledende Heat 2: Heatet starter OK, 1 Mads er kørt, 65 Marc og 21 Christian foran 146 Jan og 111 Johnny. 21, 146 og 111 kolliderer og Johnny taber særdeles meget og er 16’er. 146 Jan er 6’er – det giver nogle reguleringer.
911 Kasper viser sin styrke og laver en flot overhaling på 36 Martin. Martin oplyser dog at han punkterede lige inden. Men det var en flot overhaling:-)

Status på 111 Johnnys kart: ratstamme bøjet, styretøj ude af indstilling, bøjet ramme. Det viser sig dog senere, når ny ratstamme bliver monteret at rammen sikkert er OK.
13 Andreas Frahm har også et sammenstød med ??? desværre går det hårdt ud over Andreas, som kan afskrive hele karten der IKKE kan bruges mere.  Jeg vil gerne høre mere om denne episode da jeg ikke selv har overværet den. Send mig en mail hvis du kan.

Pre-Finale: Denne køres med en bøjet ratstamme, men med trimmet styretøj. Det er absolut forsvarligt – ellers gjorde vi det ikke!.
Pre-Finalen er KUN for Master og XL.

Starten går med 146 Jan foran 97 Michael B efterfulgt af 111 Johnny. Jan er kørt, og Johnny overhaler Michael for en 2’plads. Men han vil mere.
Jan bliver presset og der køres meget tæt. Jan kan i 4. omgang ikke holde presset og Johnny overhaler elegant. Johnny rykker fra og kommer snart 5 kartlængder foran. Michael B presser også Jan, men det lykkes ikke at overhale. Men over målstregen kommer 146 Jan ind som nummer 2 men SKARPT efterfulgt af Michael B med blot ½ kartlængdes afstand.

Er DD2 ikke spændende, den mest spændende klasse med det mest tætte race, med hyggelige kørere også udenfor banens sorte asfalt.

Johnny vinder Pre-Finalen foran Jan med bedste tid. Med en indvejet vægt på 175,4 kg. lige tæt nok, men det var racet også.

Finale: DD2 Master/XL RMC. 146 Jan vil bare noget så han stiller med et nyt bagdæk. Det burde vi – i bagkundskabens osv… - måske også have gjort. Men det gjorde vi ikke. Starten går og 146 Jan lukker effektivt af for 111 Johnny i første sving. Jan trækker fra og Johnny kan ikke stille noget op – denne gang! 97 Michael og 22 Jesper dyster men Michael trækker det længste strå. Var det virkelig et nyt bagdæk + der gjorde at Jan kunne køre i mål foran Johnny med god afstand. Michael 3’er, og 22 Jesper 4’.

Slut med en spændende og hård dag.


Søndagen mønstrer ”kun” 5 kørsler: 1 træning, Indledende heat 3, Finale 1, Pre-Finale og Finale – alt med alle ”førergrupper” dog uden DD2 Junior, som har deres egne heats (7) – som alle 4 kan nyde, lidt kedeligt for tilskuerne.

Vi kører den eneste/første træning på gamle dæk blot for at se hvordan karten opfører sig. Der er skiftet ratstamme og styretøjet er checket. Alt virker perfekt. Næste kørsel er:

Indledende Heat 3: 1 Mads tager traditionen tro førstepladsen fra poleposition. 65 Marc, 21 Christian, 146 Jan og 111 Johnny. Hugo udgår allerede efter en omgang? Marc og Christian bytter plads. Johnny forsøger i Hollywood-svinget atter, men det lykkes ikke. Kommer sidst og kører sig op. Christian og Marc har nogle spændende dueller men Christian kommer sejrrigt ud hver gang. Johnny kommer udenom 213 Kurt, slås med 77 Jimmy og ender som 12.

Finale 1: Den kører vi ikke – den tæller blot til DM.
Mads er atter suveræn. 22 Jesper og 146 tester. 30 Lukas og 777 Amanda har nogle sammenstød vistnok i første sving og Amanda må udgå. Mads vinder atter!

Efter en lang frokost er det tid til:

Pre-Finale: Vi checker sporingen og investerer i et nyt venstre bagdæk. Johnny starter som nr. 8 det er OK. Mads som 1’er. Efter første omgang er stillingen 1-21-65-146-18-844-911-111-36. Johnny er tæt på 911 Kasper. Mads, Christian og Marc har et spændende hundeslagsmål, i 1-2 sving, og Mads trækker sig sejrrigt ud med Marc på 2.pladsen tæt efterfulgt af Christian, Jan herefter. Johnnys forsøg på overhaling af 911 Kasper koster en placering. Men det lykkes at komme ind som næstbedste Master og en 8’plads. 36 og 111 kommer lige en tur på stregen til en snak med løbsleder Peter Dyhr. Men de kørte bare tæt. Fronten har fået et ordentligt tryk, men kan rettes.

Efter dette heat talte Johnny og jeg om, at det egentlig er blevet kedeligt med denne rækkekørsel, det må være muligt at foretage nogle overhalinger. Det må være muligt at presse og få noget rigtig race ud af det. Det kan der være noget om. Det kan ofte være kedeligt at se på, som om man har accepteret, at man ikke kan blive bedre. Kom lad os få noget race!

Racet starter med at lyset slukker, men racet burde starte og ikke køkørsel til mål!

Finale: Det bliver en god start med en 7.plads. 1 Mads, 65 Marc, 21 Christian, 146 Jan, 18 Nikolaj, 911 Kasper og 111 Johnny. Efter blot 3 omgange forsøger Johnny at overhale et helt bundt i første sving efter målstregen. Der var plads til overhaling af 3-4 på én gang. Men forholdsvis kolde dæk, og måske lidt hjælp gav ingen succes. Johnny røg helt rundt og kunne først komme i gang igen som nummer sidst. Det var måske lidt for optimistisk forsøg, men hold da kæft – hvis det var lykkedes, så var Johnny blevet dagens absolutte helt. Nu var det bare en oversatsning der ikke lykkedes. Men godt forsøg, næste gang med lidt mere varme i dækkene – vi skal udrydde køkørslen – det kan vi godt!

Der er så langt op til den næstsidste så Johnny beslutter meget fornuftigt at gøre dette heat til en DNF.
Jeg ser at 36 Martin åbner for sit kølerskjold, og jeg lægger mærke til at han bare i et kort sekund mister koncentrationen, og er tæt på at blive overhalet af 22 Jesper. Opråb til Martin: fjern termostaten og klappen, og lad være med at spekulere på temperaturen så meget. Herefter er jeg blevet informeret om at 36 Martin havde store problemer med motorudsættere i Hollywoodsvinget - gad vide om det er smittende og samme problem som beskrevet vi havde? 911 Kasper ligger meget tæt på 146 Jan, men fornuftigt – men kedeligt – tager til takke med en 6.plads.
Mads vinder suverænt

Status: Vi opnåede det vi stilede efter, en god placering i RMC for Master. Resten var bare ekstra topping på lagkagen.

Tak til AGK for et godt løb, tak til officials, tak til alle kørere. Håber du synes om min historiefortælling.
ds

Fredagsbilleder (opstilling/træning/setup)

Lørdag (Master/XL RMC)

Søndag ("Senior" RMC+DM)

Hall Of Fame AGK

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com