RMC5 på Korsør (KGKK)

Rotax Max Challenge nr. 5 var henlagt til banen i Korsør, og der var reserveret SOMMERDAG med temperaturer omkring 25 grader Celcius, og høj sol fra en skyfri himmel. 21.-23. august 2015.

Det krævede megen vædskeindtagelse, helst i form af almindelig postevand, og vandet i hanerne på banen var dejligt koldt. Alle havde husket solcremen og stråhatten. Nåh - jeg var måske den eneste der turde gå med stråhat.

Men kl. 05:30 var det lidt køligt, men da vi var på banen kl. 06:45 var solen ved at få den endeligt magt. Vi skulle også have magten over banen og karten.

Michael Christensen (tidligere I/S Racing kører i DD2 Master med 110 på karten) var med som chefmekaniker - og om vi benyttede os af det - ja, og tak til Michael hvis jeg ikke nævner det senere.

Vi havde reserveret en god plads og vore naboer var 30 Lukas Bøttker, det var helt fint. Der var 4 træninger efter førermødet kl. 08:40 så der var god tid til at teste forskellige setups. Vi var lidt i tvivl med hvilken gearing vi skulle vælge, skulle det være 32, 33 eller 34. De fleste - tror jeg - kørte 33, så det endte vi vist også på.

For en god ordens skyld skal det nævnes at DD2 er opdelt i flere grupper, som køres sammen normalt, men lørdagen slutter med en Pre-finale og Finale hvor KUN DD2 Master og DD2 XL kører. Der køres nemlig om pladserne til den internationale finale som dette år køres i Portugal i november. Det er denne "billet" vi satser på, for turen til New Orleans for et par år siden glippede på grund af et par bøjede/brækkede ribben hentet udenfor gokartbanen!

I den første træning var der blot 25 karter på banen, men det var godt nok noget hektisk, banen er jo blot 641 meter lang og ikke så bred. Den anden træning gav nogle "sammenkørsler" for nu blev der gået til stålet og den første morgentræthed var ovre.

Dyser ændres og ved tredje træning hjælper det på farten. Husk når man tester, undgå at lave for mange ændringer ad gangen - for hvilken ændring var det nu der hjalp på det og det??? Vi plejer at køre fra 136 Morten Gammelby, men han hænger sgu på, vi mangler stadig fart. Fjerde træning .....

Tidtagningen starter efter middagspausen fra 12:00 til 13:00. Johnny kommer ud sammen med 146 Jan Andreasen og 22 Jesper V. Christensen det er OK. Heldigvis var der 2 tidtagninger (efter lodtrækning) så der var da lidt plads til regulering. En af feltets bedste 1 Mads Thomsen kørte blot nogle få omgange og fik bedste tid med 31.296 efterfulgt af 21 Christian Sørensen, 2 Thomas Smith og 911 Kasper Nykjær. 222 Allan Koch blev nummer 10 med 31.785 De 10 første indenfor mindre end ½ sekund! Der er lagt op til tæt race. Måske skulle Johnny have kørt en eller to omgange mere for det blev kun til 31.902 og en placering som nr. 13.

Efter tidtagningen: NU SKAL DER SKE NOGET!
Michael er vant til at læse dårlige brugsvejledninger på engelsk, så vi satser butikken og monterer, også med hjælp fra Kim (Lukas far), det UP-DATE-KIT vi har haft liggende i længere tid, men ikke har fundet det nødvendigt at installere jf. alle rygterne om misfunktion. Men vi skal nu have det sidste presset ud af motoren, og måske er det muligheden, og vi har tilstrækkelig tid til montagen. Som sagt som gjort.

Indledende Heat 1 startede ca. 14:15 og vi var klar. Det er alle der kører nu, så der er 27 karter på banen. Johnny starter som nr. 14, får sig kørt op til en 10' mellem 146 Jan Andreasen og 22 Jesper V. Christensen. Bliver 3' i Master hvor 97 Michael Bærensen er bedst med 6/1 (generelt nr. 6 og Master nr. 1). Status f.s.a. Up-graderingen - det går "måske" bedre!

Indledende Heat 2 er også med alle. Der dømmes omstart 2 gange, men der gives vist ingen strafsekunder til nogen. Da starten endelig går: 1 Mads rykker fra 21 Christian og 2 Thomas, men allerede på 4. omgang må Mads give plads til Christian, og han vinder dette heat med et forspring på 0,276 sekund. 97 Michael er stadig bedste Master og bliver 7/1 lidt bedre end før. Johnny kører denne gang fra 146 Jan og 22 Jesper.

Pre-finale for kun DD2 Master og DD2 XL - tællende til RMC. Vi har lidt snak om "nyt bagdæk" nu eller til finalen, men det bliver til finalen. 97 Michael Bærensen har Pole og 111 Johnny er "runnerup" 146 Jan Andreasen 3'. Det bliver kørt og Johnny ligger 3' efter starten og 2' er efter pitsvinget, men herefter på første omgang bliver han hjulpet ned på 7. pladsen. Bliver der ikke kørt alt for hårdt? Hvis ansvar er det er det kørerne eller officials? Der er blot 5 minutter tilbage, men jeg kan se at Johnny har nogle problemer, og der bliver lukket effektivt så det bliver blot til en 4. plads.

Johnny kommer ind med en bukket ratstamme og et smadret kugleled i en af styrestængerne. Enhver anden ville have kørt ud, men Johnny kæmpede for sin placering. Der arbejdes nu med montage af en ny ratstamme som RS-competition havde på lager, lånte 3 forskellige længder, og det er den midterste længde en DD2'er fra Tony bruger. Tak til Robert og hans folk.

Finale for kun DD2 Master og DD2 XL - tællende til RMC. I Pre-finalen blev der kørt i 10 minuttter - nu skal der køres i 12 minutter. Der skal lidt mere brændstof. Vi får monteret ny ratstamme og kugleled og udmålt styretøjet alt er OK.
97 Michael er pole, 146 Jan er 2', 22 Jesper er 3', 111 Johnny er 4.
Jesper og Michael kører sammen allerede på 1. omgang. Det går mest ud over Michael som ryger ned på 4' mens Jesper kommer på 2'. Der sker åbenbart også mere for Michael er sidst på 3. omgang og Jesper er næstsidst. Hvem har haft kontroverser igen?
Allerede efter 3 omgange ligger 146 Jan foran 111 Johnny og en indædt dyst indledes. Michael kører også fantastisk og kører sig op til en særdeles velfortjent 4. plads efter at have være absolut sidst. Det er virkeligt flot kørt Michael, stor respekt herfra!
Jan ligger forrest men Johnny viser, at han er lige bagved. og til slut stresser det Jan. Flere forsøg på overhaling mislykkes, men i 17. omgang af de 20 der køres på 12 minutter lykkes det Johnny efter flere forsøg at overhale Jan. På sidste omgang kort, måske 40 meter, før mål laver Jan et "forsøg på overhaling", men rammer Johnny med stor kraft, så enhver anden efter en tur i græsset ville have mistet kontrollen over karten og udgået - 40 meter før mål. Johnny "tabte" ikke karten og kom alligevel over målstregen måske blot ½ kartlængde foran men 0,068 sekund transpondermæssigt foran.

Der blev ikke givet nogen straf fra løbsledelsen, måske blot en overhaling af en kompetent baneobservatør, men INGEN straf. I min verden var det et sort flag værdigt.

Efter præmieoverrækkelsen klargjorde vi alt til næste dags løb. Trætte men tilfredse med præstationen og de gode points. Også stor tak til chefmekaniker Michael Christensen, og tillykke med bryllupsdagen søndag.

                                 ---søndag---

Johnny, Lukas og Allan tog lige en løbetur på banen, det gjorde at de kom lidt for sent til førermødet kl. 08:40, som var for alle (det plejer det jo ikke at være). Men jeg var tilstede og orienterede dem om forløbet på det de manglede. Løbsledelsen forklarede at de ville slå hårdt ned på den hårde kørsel, og andre uhensigtsmæssigheder ;-)

Søndagens program er ikke særligt omfattende: en træning, en Finale 1, en Pre-finale og en Finale for alle, både DD2 (Senior), DD2 Master og DD2 XL. Der var ikke nogen såkaldte DD2 Junior ved dette RMC.

Træningen var blot for at se om det stadig spillede, og blev foretaget på ældgamle slicks, så der var ingen grund til sammenligning eller til at se tider. Men træningen gik OK.

Finale 1: 1 Mads Thomsen, 21 Christian, 65 Marc Dueholm og 97 Michael som kører Master på 4. pladsen. Christian fører fra 2. til 3.-sidste omgang hvor Mads snupper 1. pladsen tilbage. Johnny blev 8 og næstbedste Master.

i 10. omgang sker der noget med 146 Jan, 8 Jonas Clausen og måske også 18 Nicolaj Christensen. Men måske kun med 8 Jonas og 146 Jan. For: Jan snurrer og kommer langt bagud, og det ser ud til, at han har store problemer med karten for han taber fart og de forreste overhaler, men da nummer 8 som ligger på 9. pladsen kommer, så får 146 Jan "pludselig" fart i karten igen, men nu er han jo 1 omgang bagefter - hvad sker der -. Nu får 146 Jan også et puf af 777 Amanda, som lå efter nr. 8 Jonas. Nu snurrer 146 Jan atter, og så går det vist helt galt. Jeg har fået tilladelse til at fotografere på banen iført vest, og oplever en tydelig eksalteret kører overfuse løbsledelsen, som dog er sagtmodig og ikke indleder en diskussion - så vidt jeg kan se. Men jeg forlader diskret området, da løbet er flaget af. Senere får jeg at vide, at Jan har kørt mod kørselsretningen for at køre ind til løbslederhuset, på den asfalterede sti der er!

Pre-Finalen er tidsat til kl. 13:00 efter frokost. Mads rykker fra allerede fra starten og Christian har ikke fart til at forhindre det. Men jeg synes også, at deres starter ikke er helt perfekte, Mads får for megen snor. Michael kører suverænt, kommer ind som bedste Master på 5. pladsen. Johnny holder Jesper bag og bliver næstbedste Master. Jan bliver 10/3.

Finale. 97 Michael og 111 Johnny har aftalt, at de IKKE vil montere et nyt bagdæk. Det kan også ses på følgende løb. 146 og de fleste forreste havde monteret nyt gummi på venstre baghjul. Det er helt sikkert, at det er noget der kan mærkes! 36 Martin Buch Bertelsen holdt en 3. plads de 6 første omgange, herefter tog 2 Thomas Smith den tilbage. I 10' omgang gik det helt galt for Martin, han rykkede dog et par pladser op og sluttede som 14. 146 Jan udnyttede sit nye dæk og kørte en 5. plads hjem, og blev forreste Master.

65 Marc Dueholm måtte en tur i sandkassen for enden af langsiden, og rejste sig ikke op fra karten. Men samaritterne vurderede at GULT var tilstrækkeligt, da der blot var 2½ minut tilbage og Marc heller ikke ville have stoppet racet. Efter at blive båret ind i ambulancen, kunne lægen konstatere, at det "blot" var en forstrækning i knæet, som ikke krævede nogen behandling udover førstehjælp. Vi mødte Marc, da vi kørte hjem og han var ved godt mod, men havde selvfølgeligt ondt i knæet.

Ved finalen var der faktisk tyvstart i den ene række, bemærkede nogle af kørerne efter løbet til mig.

Stort tillykke til Mads R. Thomsen, Christian Sørensen og Thomas Smith med 1-2-3 i DD2.

Tak til alle som synes og gav udtryk for at DD2 Master/XL finalen var dagens bedste race.

                                                                                              ds
"10 sekunder" eller "Tak for idag"
Denne overskrift har vi brainstormet.
RMC er ganske simpelt blevet alt for råt. Det kan ikke være meningen, at man umiddelbart kan se på karten, "nåh, du kører rigtignok RMC". Jeg kender et par stykker, der fravælger RMC på grund af der køres alt for råddent/usportsligt.
      Hvorfor gøres der det?
      Hvem kan forbedre det?
      Kan jeg forbedre det?
      Kan du forbedre det?
      Er der nogen der interesserer sig for det overhovedet?
      Hvilket forum skal det ske i?
Jeg har ikke løsningen, hvem har den?

- men måske skal de strafmuligheder en løbsledelse har, bruges bedre og oftere!
ds
 Billeder fra LØRDAG:
Billeder fra SØNDAG
 
Hall Of Fame
RMC5
Alle deltagere (næsten)
DD2 (Senior) - DD2 Master - DD2 XL
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com