RMC6 i Vojens (VKK)

 
 
Rotax Max Challenge nummer 6 på Vojens gokartbane 12.-13. september 2015 blev afviklet af VKK i meget skiftende vejr.

Generelt et spændende arrangement, hvor man havde hentet/fået hjælp af officials fra andre klubber. Det er et rigtigt fornuftigt tiltag!

106 deltagere mødte frem i weekenden. Heraf var der 27 deltagere i DD2 (DD2 ”Senior” + DD2 Master + DD2 XL) samt 4 ynglinge i DD2 Junior (under 19 år). Det giver i alt 31 DD2’ere – er det den største klasse eller er det?

Fredag efter 263 km. og 3 timers kørsel kom vi til Vojensbanen, som ligger tæt på Speedwaybanen som alle kender som Ole Olsens hjemmebane. Vojensbanen er en stor og interessant bane med gode udenoms faciliteter. Og nu er der også kommet tilskuertribuner på den modsatte side af ryttergården, men på samme side som dommertårn og målområdet, så nu kan man tage imod tilskuere, som også kan overse banen. Det kniber det lidt med fra ryttergårdssiden, selvom der er en platform ovenpå en bygning, som alle kan bruge. Der er en meget spændende vindeltrappe op, og det er smart nok, hvis man viser lidt hensyn, for det er ikke så nemt, hvis der er både opstigende og nedstigende samtidigt, men pyt – det er jo meget sjovt.

Vi nåede at stille teltet og campingvognen op næsten, inden regnen begyndt, så det var på med de rillede dæk. Johnny havde et sæt meget gamle Bridgestone regndæk, og da det var almindelig træning, så kunne vi gemme Mojo regndækkene til løbet, hvis det blev aktuelt.

Til de der ikke ved det, så er gamle Bridgestone rigtig gode, og Johnny kunne virkelig lære banen at kende, uden at skulle ligge og slås med dem, der var på Mojo’er. Det var også nødvendigt, for det er absolut første gang, Johnny kører på Vojens. Jeg har været der et par gange, men det hjælper jo ikke nogen.

Der var mange, der var overraskede, så hurtigt kan man ikke køre i regnvejr. Vi måtte hurtigt trøste dem – det var altså på Bridgestone, og det kunne tilskuerne også se. Dino-John kunne også trøste sine måbende kørere. Men Johnny Nørgaard kører stærkt, også når karten er 100% lovlig!

Fredagens 4x15 minutters træning blev udnyttet, den sidste træning kunne køres på slicks.

Dom: Superbane med bl. ”pomfritten” som en spændende detalje. Det er et skarpt sving som kommer efter et ”fald” (niveauændring) på omkring 1 meter, hvor karten er i luften, hvis det tages perfekt. Det er ikke anbefalelsesværdigt at overhale, og slet ikke udenom i denne ”pomfrit”.

Hvorfor hedder den det? Det er fordi der både er barrierer og trådnet som stopper. Og der kommer kun pomfritter igennem trådnettet. Barske betingelser i Jylland ;-)

Lørdag – så gælder det. RMC kører over en helt fast ramme. Programmet lørdag er 4 gange træning á 10 minutter. Middagspause og førermøde og herefter tidtagning, efterfulgt af 2 indledende heats. Pre-finale og Finalen er KUN for DD2 Master og DD2 XL. De ”unge” (de der hverken er Juniorer, Mastere eller XL’ere) er så værdifulde og interesserede tilskuere.

Efter første træning, kunne vi konstatere, at det ene bagdæk tabte luft. Det viser sig at der er en rift på kanttrådens gummi. Vi forsøger at dreje dækket på fælgen, og det ser ud til at hjælpe. Banen er stadig glat efter nattens hårde regnvejr. Vi checker powervalven: skal den åbne ved 8.800 eller ved 9.100 omdrejninger. Vi bliver lidt klogere med den smarte device jeg har ”opfundet”.

Anden og tredje træning går godt, banen er ved at komme ind under huden på Johnny. Vi forsøger forskellige ændringer i setuppet, og vender som sædvanligt næsten helt tilbage til standardopsætningen. Der knækker en kabelsko, og vi får hjælp både fra Mag’s og Dino tak for det!

Under den sidste træning kan jeg se, at 30 Lukas er rigtig godt kørende, og holder sig væk fra de, der tror at træning er lig med race. 97 Michael er også helt fremme i skoene og Johnny må holde på hat og briller. Jeg noterer: 146 kører som normalt aggressivt og stærkt!

Så er det frokosttid.

Tidtagning – banen er stor nok til et felt på 27, så tidtagningen forløb perfekt. Alle kunne være på banen. De 27 bestod af 11 ”Seniorer”, 8 Master og 8 XL’ere.
Poleposition: 21 Christian Sørensen 57,535 – 1 Mads R. Thomsen 57,895 – 18 Nicolaj Christensen 58.163 – 36 Martin Buch Bertelsen 58,222.
146 Jan Andreasen bedste master med 58,272
111 Johnny Nørgaard næstbedste master med 58,816 og startnummer 10 – det er OK.
Det er utroligt hvad et sæt nye dæk betyder i karting.

Første indledende heat: der var en noget hektisk start med puffen og skubben. Ud af sving 2 (set på afstand sving 1) kommer 21 Christian – 1 Mads og 146 Jan. Johnny overhaler og holder sin 10’ende plads. Bliver presset af 8 Jonas Clausen. ”Pomfritten” koster 2 pladser – men sådan er det – endnu! Nu nr. 14 og 4. Master.
22 Jesper ligger på 2. pladsen men må afgive den og slutter på en 9. Johnny må nøjes med 14. 21 Christian vinder suverænt foran 1 Mads.

Anden indledende heat: det er en fornuftig start. Christian foran Mads og Mads kan ikke stille noget op, så placeringen i mål er denne.
Johnny må nøjes med en12. plads lige efter Jesper. Jesper har rigtig drev i karten.
I det hele taget er der enorm forskel i afstanden mellem kørerne?
Vi mangler fart i karten 12/3 er ikke tilfredsstillende, men på den anden side er disse indledende heats ikke pointsgivende. Vi sparer op til:

Pre-Finale: denne er UDEN de unge, kun for Master og XL og giver point til kvalifikationen til VM i Portugal.
Kasper Nykjær 911 giver nogle interessante informationer om dæktrykket i Vojens, og vi skal have mere fart. Vi vover pelsen og ændrer hoveddysen samtidig. Starten går perfekt 146 er kørt og Johnny ligger 2’er i de 9 første omgange, så kommer 22 Jesper som startede som 2’er røg ned på 3. lidt frem og tilbage helt ned på 6. pladsen men tog sig sammen i de 3 sidste omgange og kørte sig op foran Johnny på sidste omgang.

Men hvad pokker laver 13 Andreas Frahm - han kører XL med en krævet overvægt på 10 kilo, faktuelt 15 kilo ifølge ham selv. Andreas starter som 6 og kører sig op og ender på andenpladsen foran Jesper og Johnny. Kom ikke og sig noget om vægt, mens Andreas hører på det. Det er bare superflot kørt Andreas! Det gjorde Pre-Finalen meget spændende, der var nogle dyster som fornøjede tilskuerne bl.a. alle DD2 ”Senior” (som jo ikke var med).
146 Jan kører 10 sekunder fra nr. 2 Andreas på 11 omgange!!

Finale: Nu gælder det, Johnny skal skrabe nogle points sammen, så det hedder et nyt venstre bagdæk naturligvis. Følgende vurderer det samme: 146 Jan, 13 Andreas, 111 Johnny og 97 Michael. 56 Claus og 22 Jesper undlader dette.
146 Jan tager som sædvanligt starten og bliver der. 13 Andreas er ikke særlig hurtig ud af hullerne, kommer ind som 5 på første omgang men kæmper sig up til en flot 3. plads. 111 Johnny kæmper lidt med 22 Jesper, men kommer efter en intens kamp ind foran til flaget.
Der er rigtig tæt kamp, en kamp helt uden skubben og puffen. Der blev kørt med respekt for hinanden og MEGET sportsligt. En fornøjelse for alle tilskuerne.

Efter finalen: Dæktrykinformationen fra Kasper hjalp noget, og inden aftensmaden har vi optimeret bremserne tilfredsstillende. Klar til søndagens løb  - for os blot ”træningsløb”, som ikke er tællende i RMC.

Søndag
Næsten hele natten har det regnet, i perioder i ”stænger”. Da vi står op kl. 07:00 står der klart vand flere steder på banen. Hugo siger at banen danner pytter som gør den svær at køre. Vi venter men vejrudsigten er ikke heldig.
Der mangler mange Master og XL’er ved den første og eneste træning kl. 08:38. Men der trænes i let regnvejr og vand på banen.
Johnny, Hugo, Henrik og flere sparer materiel og regndæk.

Finale 1: Starten går med at 1 Mads får 2-3 længder allerede fra starten, men i første (2. ?) sving kommer han ud som #1 men klasker sammen med 21 Christian, som ryger ned på 5. pladsen. 911 Kasper Nykjær har tekniske problemer og får ikke startflag.
Der er meget hurtigt stor afstand fra Mads til 18 Nicolaj, på tredjepladsen er 146 Jan, men han kan ikke hente Nicolaj og begår fejl efter fejl i forsøget, det koster hver gang for Nicolaj er stabil. Resultatet bliver Mads, Nicolaj og Jan. 

Pre-Finale: Mads starter i Poleposition og Christian Runner-up. De lægger ud fra start, bortset fra at Nicolaj blander sig i de første 3 omgange. Snart er det Mads og Christian, der har nogle tætte dyster. Men i 8.-ende omgang går det helt galt. Christian forcerer en overhaling i det hævede sving ud for ryttergården, hvor alle kan se det. Der er absolut IKKE plads til den overhaling, så Christian kører op over Mads’s kart med ødelæggende effekt på toppen af motoren (tændrør, føler mv.) og dækmærker på den forreste nummerplade samt ødelagt ratstamme og andre dele i styretøjet. Der var absolut ikke plads – Christian.
Mads udgår efter 7. omgang med en kraftig teknisk defekt, og efter Mads’s henvendelse til officials, får 21 Christian Sørensen tildelt Advarsel med 3 strafsekunder.

Efter min mening er det særdeles billigt sluppet. Min vurdering – som upartisk øjenvidne – ville være: kart nr. 21 får sort flag, men kan måske få lov til at stille op i finalen.

Resultatet bliver: 21 - 146 og 7 Magnus Petersen på 3. pladsen. Mads udgår og placeres som nummer 16…..

Jeg overværede et Rotax Mini-løb hvor 2 kørere røg ud INDEN 1. sving. Jeg stod ved siden af nr. 44’s lillebror, og han var ærgerlig.

Jeg har også et oplæg til et par friske filmfolk: Lav en video med to samtidige forløb, det ene med action på banen, og det andet med forældrenes reaktioner og kommentarer. Jeg oplevede det og tror på en bestseller – i hvert fald på YouTube J

DD2 Finale: 1 Mads starter helt nede bagerst. Men allerede efter første omgang kommer han over målstregen som nr. 6. Christian 21 har naturligvis taget føringen, efterfulgt af 146 Jan. Mads er virkelig tændt og FLYVENDE. Man kunne ligefrem se, at Mads var 100% koncentreret, det var virkelig helt perfekt kørsel. Der var den ene perfekte overhaling efter hinanden, super sportslig kørsel af en kører hvor adrenalinen virkelig pumpede til exceptionel ydelse.

Naturligvis var der ingen, der spærrede/lukkede af mere en normalt, dejligt at se gentlemanagtig kørsel fra alle. Christian havde ikke fart i sin kart. Senere fortalte han om nogle tekniske problemer. Men det hjalp ikke, Mads viste ham i en elegant overhaling vintervejen med 2 omgange tilbage. Christian kører over målstregen 0,268 sekunder efter.

Allerede på 3. omgang bliver 77 Jimmy Johansen påkørt af ?? og karten destrueres fuldstændig. OK motoren kan genanvendes.
Ærgerligt med en sådan hændelse.

Men det gør ikke Mads’s præstation mindre. Det var en fantastisk præstation Mads her lavede.

Godt vi ikke kørte med (Johnny + flere andre) for det skal opleves, og det blev det.
Der var også MANGE lykønskninger til Mads og hans far efter løbet.
DD2 ”Senior” kan også levere flotte og tildels sportslige løb.

DD2 Junior: Jeg ville egentlig have skrevet noget om 78 Mikkel, 110 Mads, 55 Asger og 35 Esben, men udover et kedeligt uheld, som så slemt ud, da en af kørerne blev klasket ud i en barriere. Heldigvis var der ikke sket noget overhovedet og efter rødt flag kunne løbet genstartes. 78 Mikkel vandt finalen. Bliv noget ældre og kom op i DD2’

Hvis du er kommet så langt, og har læst det hele, så vil jeg være vildt imponeret. Vær helt ærlig og fortæl mig næste gang vi mødes: ” jeg har læst det hele ! ”
                                                                                                  ds
 
Fredagens træning
Lørdag
Søndag
Hall Of Fame
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com