RMC7 i Ikast (MKK)

 
Overspringshandlinger:

Når man skal i gang med noget, men ved, at det for det første vil beskæftige en i lang tid, og man bliver så engageret, så man kommer til at være i sin egen verden, så foretager man såkaldte overspringshandlinger.

Det har jeg foretaget et par gange, og en af dem er, at jeg undrede mig over, at vi i weekenden har brugt over 50 liter benzin.

Det undersøgte jeg så helt seriøst, noterede hvor mange omgange, der var kørt, regnede ud med banens længde på 956 meter og kom frem til, at der var kørt / Johnny havde kørt 250 km. i alt. Ved fredagens træning 80 omgange, lørdagens heat 116 omgange og søndagens heat 66 omgange. Det gælder for DD2 Master og XL. DD2 ”Senior” kører 32 omgange mindre om lørdagen.

Hvis man så ganger og dividerer, så får man det resultat, at en DD2’er blot kører 5 km/liter, sådan cirka det samme som en tonstung Amerikanerbil. Men for pokker det går meget stærkere ca. 2 cm. over asfalten.

Herudover har vi kørt 312 km. med campingvogn fra Glostrup til Ikast – det tog knap 4 timer.

Men nu til historien om Rotax Max Challenge nr. 7 også kaldet FINALEN den 25.-27. sep. 2015
 
      Fredag
Fredagstræningen var fra kl. 14 til 18 med fri træning. Det skal man lige vænne sig til, for normalt – hvor vi kommer – er der intervaltræning. Til daglig delt med udlejningen ½ time hver. Her kunne alle køre helt tiden. Men vi holdt det nede på 15-20 minutters stints. Det var lige passende, så kunne man også nå at justere og prøve forskellige setups.

Det lignede regnvejr da vi kom, men det holdt ikke.

Jeg skulle lige vænne mig til alle de trådhegn og store aflåselige gitterlåger. Det kan godt nok være, at CIK/FIA forlanger det, men at se motorløb gennem et gitterhegn er ikke lige min kop te. Jeg skal nok lade være med at skrive mere herom, vi bøjer os for store CIK.

Dommen over banen: den er OK og ganske jævn.

Der er meget ”fidleri” med dæktryk. Eksperimenterer med setuppet på karten, og trimmer karburatoren.

Træningen ved 5 tiden med Michael Bærensen, Martin Buch Bertelsen og Johnny Nørgaard er med MEGET tæt og intensiv kørsel. Vi forsøger også at ændre sporvidden for og bag med godt resultat.

Det er utroligt hvor tæt alle ligger: 97 Michael, 36 Martin, 911 Kasper Nykjær og 111 Johnny samt faktisk alle andre, der kører fredagstræningen. Vi mangler ikke fart.

Aftensmaden: pasta, tun og grønt glider ned med velbehag, og lidt rødvin hertil og herefter sammen med Kasper’s familie og 22 Jesper V. Christensen.

     Lørdag
starter meget stille og roligt J
Vi har talt en del om at skifte stempel evt. blot stempelring. Motoren går fantastisk og er vel ved at være tilkørt med over 25 timers kørsel, men måske er der lidt at hente?
FAKTA: der er 3 forskellige cylindre, hver med 3 forskellige stempler. Det giver, at der skal være 9 stempler på hylden. Men til gengæld skal der kun være én stempelring, hvor man så blot skal justere spillerummet i den aktuelle cylinder.

Vi skifter stempelringen og sætter Mag’s (Magnus Petersen) i gang med at foretage udskiftningen, med håbet om, at det måske giver 1/100 sekund…. måske 1/10.
Motoren er klar til første træning og tilkørsel (et par omgange) kl. 08:30.
Det ser ud til at den i hvert fald ikke går ringere J (ring-ere).

2. træning: 22 Jesper og 666 Michael N. Nielsen ligger meget tæt. 111 Johnny har ingen problemer med at følge. 

3. træning: jeg har noteret, at 666 er lokal, og desværre ikke en gentlemankører, men når man kører med Fandens nummer, så er der måske en idé med det? Vi tester stadig visse opsætninger og justeringer.

4. træning: Der er 12 DINO’er af de 24 tilmeldte (excl. 4 Juniorer).

Hvorfor frokostpausen blev ødelagt: Der var frokostpause til kl. 12:10, og vi skulle først køre tidligst 12:28 – men som sædvanlig var der forsinkelse i afviklingen, men vi havde dog lidt mere end en halv time til at spise frokost og klargøre karten og køreren til tidtagningen.
Men da vi havde monteret nye dæk, så mente de højere magter at de ville gøre det lidt mere spændende, og det begyndte at regne, ikke bare lidt småregn. Nej det styrtede ned i tove. Vi måtte i hast klargøre regnvejrsdækkene. Afmontere de gamle regndæk og montere nye. Frokosten blev spist undervejs. Ikke det store kolde bord, men sandwiches fra dagen før, som var blevet lavet torsdag aften, og blot holdt kolde.
Tak til Lis, for de smagte udmærket, og løste problemet med ”løbende frokost”.
Det regnede lidt, men banen så ikke ud til at tørre op, så valget var regnvejrsdæk til tidtagningen for alle. Vi nåede endda at foretage lidt regnvejrsopsætning på karten inden.

Men tidtagningen blev ikke nogen succes.
Der blev også vendt op og ned på det hele. Sporet tørrede op under tidtagningen, så kørerne måtte, afhængig af det tryk de kørte med, køre væk herfra for at køle dækkene.
18 Nicolai fik pole og 1 Mads 5.plads. 21 Christian på 8.pladsen. 111 Johnny måtte tage til takke med en 15.plads.
Vi må jo nok konstatere, at MKK’s bane og nye asfalt er særdeles vanskelig i regnvejr.
Godt jeg kender en rigtig ”Disaster Master” – så det lagde vi bag os.  

Indledende Heat 1: Med en start som nr. 15 af 24 er man langt nede i feltet, men det var betingelserne. Starten var som sædvanlig – som det senere vil vise sig – med tyvstart. Feltet kom OK gennem første sving, men i 2. tabte flere adskillige positioner. Johnny kom over som nr. 20, så der var lagt op til KØRSEL. Det blev dog kun til en 15. plads. 30 Lukas  måtte også en tur i sandkassen og rykkede ned, men fik kørt sig op. 36 Martin klarede frisag, men måtte tage til takke med en 11. 23 Hugo Jensen kørte suverænt, og da han havde fået nok og drengene kom bagfra, syntes Hugo at nu kunne kan godt give plads, og kørte i depot.
1 Mads, 56 Claus Bang, 114 Steen Graversen og 146 Jan havde i starten nogle spændende races. Det blev dog 1 Mads, 146 Jan og 21 Christian der sluttede forrest.
Mads vinder atter med flere sekunders forspring.
82 Marco Schumann, 36 Martin Buch Bertelsen og ?? bøjer ratstammer. Jeg har ikke fået de nærmere informationer – endnu.

Indledende Heat 2: Denne start så ud til at være tilfredsstillende. 18 Nicolaj holder førstepladsen i næsten 3 omgange, så surfer 1 Mads atter forbi, og bliver der. 146 Jan laver en hurtig start og er snart oppe som nr. 4. På de sidste omgange overhaler han også Nicolaj og slutter på 2. pladsen. Flot af en Master!
40 Mikkel Henriksen tager lige et enkelt løb i år i en DINO, men må sande at der i år også køres stærkt, og efter en startplacering som nr. 7 må han nøjes med en 17. plads sikkert efter et uheld/sammenstød/--------.
36 Martin starter som 20’er, men bevæger sig i en næsten lige linje op for hver enkelt omgang til en flot 9. plads. Johnny rykker da også et par pladser op til en 14. plads. Der er lang vej endnu, men vi arbejder på det.

PreFinale for Master/XL: Det er nu det gælder, det er nu vi skal samle points. 146 Jan lægger ud med noget, der faktisk ligner tyvstart, men sådan er det! 111 Johnny starter som nummer 7, men kæmper sig op, i løbet af 3 omgange ligger han som 4, efter 666 Michael (den lokale der har en hård kørestil). I 6. omgang er 3. pladsen vundet og selvom han haler ind på 56 Claus, så er der for langt og placeringen holder til mål. 146 Jan, 56 Claus Bang og 111 Johnny er rækkefølgen i mål. Det giver gode points.
22 Jesper må udgå med en bøjet bagaksel, jeg ved ikke hvem han har konfliktet med.
40 Mikkel har virkeligt fået kam til sit hår, for der køres sgu stærkt i XL. Startplaceringen som nr. 9 kan dog ikke holdes, så han kommer i mål som nr. 10 men dog næstbedste XL’er.

Finale for Master/XL: Der satses nu…. 1 Mads, 111 Johnny og 40 Mikkel stiller alle med et NYT venstre bagdæk. (Det er naturligvis lovligt, vi – Master/XL må skifte ét dæk lørdag OG ét dæk søndag – da vi kører mere end DD2 ”Senior”/de unge.)
Starten ser OK ud, måske med lidt skubberi. 146 Jan er bare kørt. 56 Claus og Johnny har nogle dyster. Johnny presser på Claus, og slutter med en flot overhaling. Claus lader sig ikke gå på af det, men slutningen er at Johnny bliver 2’er 3,2 sekunder efter Jan og 3,9 sekunder foran Claus.
13 Andreas Frahm kører et flot XL-løb og vinder klassen med 5,6 sekunder foran 20 Henrik Eilertsen. 40 Mikkel må i dette hårde selskab ”nøjes” med en 5. plads i XL og en 14. plads generelt.
Det ser ud til, at vi har fundet NOGET af formlen til banen i Ikast. Der skal bl.a. et væsentligt større tryk i dækkene, end vi er vant til. Hvorfor: fordi der er langsider mellem hvert sving, der når at køle dækkene ned, så de ikke holder den nødvendige temperatur.

     Søndag
Der er blot én træning søndag på 6 minutter. Så vi skal bare se om karten kan køre – og det kan den. Alt er OK – vi kører endda på løbsdækkene og skifter ikke til træningsdæk selvom det vil være lovligt.

Indledende Heat 3:  er blot på 8 minutter. Efter en dårlig start fra en 11. plads til en 12. plads arbejder Johnny sig op til en 9. plads. 36 Martin laver et kvantespring fra 14. pladsen til en 7. plads i løbet af få omgange. 146 Jan går også fra en 8. plads til en 3. plads, men må kæmpe meget for det. 30 Lukas overhaler også 40. 30 Lukas, 40 Mikkel og 7 Magnus dyster, Johnny ligger efter 911 Kasper og 22 Jesper, men overhaler på 2. sidste omgang Jesper.
Resultatet er som forventet: 1 Mads, 21 Christian og 146 Jan. Det var faktisk et spændende løb gennem hele feltet – synd du ikke var derJ

Finale 1: Johnny får en god start fra en position som 10 til 5. Der køres faktisk rigtigt pænt. 146 Jan springer dette heat over, for at spare dæk og benzin J 21 Christian kører blot et par omgange.
1 Mads fører fra start til mål med 65 Marc Dueholm efter, 56 Claus Bang og 36 Martin.
XL-klassen er decimeret til kun to deltagere, da både Henrik og Hugo er taget hjem.
40 Mikkel påkører 30 Lukas og begge bliver kaldt til stregen, og Mikkel får en advarsel og en tidstraf på 10 sekunder.
Der er også en drone flyvende over feltet, hvor du kan se billederne herfra, finder du sikkert selv ud af, men måske er der et link fra klubbens hjemmeside.

Denne gang får vi dog en frokostpause uden regnvejr eller andre forhindringer.

PreFinale: Starten ser ud til at være hurtig og måske OK. Men den bliver i hvert fald godkendt af løbsledelsen. 1 Mads lægger ud, og bliver der, og 21 Christian er bagefter. I løbet af 5 omgange er 146 Jan på 3. pladsen – og sådan fortsætter de resten af heatet.
40 Mikkel laver en flot overhaling af 30 på 5. omgang, og bliver der. 111 Johnny dyster lidt med 911 Kasper, men Kasper trækker det længste strå og bliver 8. Johnny’s bagbremse virker ikke så selvom han ændrer fordelingen på for og bag, mangler der bremseeffekt. Det skal ikke, være nogen undskyldning, men det er da ærgerligt.
Vi lufter bremser ud, og det ser ud til at være løsningen. Hvordan der er kommet luft ind er spørgsmålet. Men vi er nu forberedt til finalen.

Finale: Nu skal der køres 12 minutter, det bliver til 18 omgange. Starten er ikke perfekt men bliver godkendt. Johnny starter som nr. 7 men får kørt sig op til en 6. plads og næstbedste Master. Det kan allerede nu siges, at det er over forventning – faktisk næsten hele weekenden.
1 Mads vinder – naturligvis kan man faktisk sige – foran 21 Christian  med en velkørende Master 146 Jan Andreasen på 3. pladsen. Mads må – for syns skyld – give førerpladsen til Jan, men kun i omgangene 4-8 – så er det slut. 65 Marc kommer ind på en 4. plads, og 36 Martin på 5. pladsen og Johnny som sagt 6. og 2. i Master.
30 Lukas dyster med 22 Jesper og de har nogle spændende omgange, men Jesper tager 11. pladsen. 

Præmieoverrækkelse, pakning og hjemkørsel – og især tak for en spændende og hyggelig weekend til alle vore sportskammerater, venner og bekendte.

Husk at give mig et praj, hvis du har noget at tilføje, men også gerne hvis du har tekst jeg kan tilføje, selvom der denne gang er over 2100 ord.      
                                                                                   ds
Fredagstræning
Lørdag
RMC-finalen for Master & XL
Søndag
RMC-finaler for DD2 (Senior)
Hall Of Fame
24 friske deltagere i DD2
PS: har du læst om REGNVEJRSDÆK - tryk på 2015 i hovedmenuen.
 
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com