RMCGF

 
Rotax Max Challenge 2017 afvikles som i 2015 i Portugal på:
 
 
i 6 forskellige klasser med op til 72 kørere i hver -  i alt 360 deltagere.
Der er 9 deltagere fra Danmark og to af dem er fra ASK Hedeland - det er flot at der er to der har kvalificeret sig gennem DRMC-serien hvor de fleste løb ligger på den anden side af den store bro.
 
Følgende navne deltager:
Micro     18 Mikkel Gaarde Pedersen
Mini     118 Rasmus Vendelbo
Junior  234 Mads Riis
Senior 341 Lasse Andreasen
DD2    455 Mads Thomsen,
          448 Marc Dueholm
og vor 465 Christian Sørensen
DDM   557 Jan Andreasen
og vor 548 Michael Bærensen
 
Lørdag den 4-11 - tilmelding, udstyrskontrol, kørermøder alt det kedelige som fortsætter søndag formiddag. Efter frokost trækkes der endelig lod om karterne. DD2'erne skal køre BirelArt og DD2 Master/DDM skal køre Sodi.
 
Søndag 5/11tilmelding og diverse fotosessions - som jeg desværre ikke har billeder fra!
 
Men allervigtigst: der var lodtrækning om de splinternye karter. DD2 skulle have BirelArt og DD2 Master - herefter DDM - skulle have Sodi-karter.
Michaels faste supermekaniker Brian Salmon gik straks i gang med at splitte karten og bygge den op igen. Ja, det gør alle spidserne og Michael er en af dem. Plus vi har lært noget siden 2015. Først omkring 22 var alt på plads.
 
Mandag 6/11 der er blot to ganges træning á 15 minutter - i løbet af hele dagen! Det er noget op af bakke, der er nok at lave for alle deltagerne.
 
Tirsdag 7/11 2 træninger som mandag. Udover disse 15 minutters træninger så er der kørermøde.
 
Onsdag 8/11 En enkelt gang træning i 10 minutter. Så gælder det der er kvalifikation for 36 karter ad gangen i 8 minutter - så det er bare at holde wiren stram! For DD2 og DDM starter kvalifikationen kl. 12:15 og slutter 13:08 - husk at Portugal kører på ZULU-tid (-1 time).
Efter tidstagningen er der ët kvalifikationsheat på 15 minutter.
Onsdag aften.
Jeg har fulgt med på web, når jeg kunne og har fået nogle spændende oplevelser her er nogle af mine observationer:
 
Team Pedersen med Mikkel i forgrunden i Micro har ikke farten og må nøjes med en tid som nummer 33 af 36. Men ingen i tvivl om at teamet vil gøre alt for Mikkel inden det bryder løs.
 
Jeg har også fulgt med i de beslutninger og straffe man har givet. Især er der givet straffe hvis "Front Fairing"-beslagene viste at man havde påkørt den foran. Det gjorde at de to bedste tider i tidtagningen blev fjernet. Hvis det var under et heat gav det 10 strafsekunder. Men alligevel bliver der ikke altid kørt sportsligt.
 
DDM Jan Andreasen 557 og Michael 548 fik ikke den bedste tidtagning desværre som nr. 54 for Jan og 43 for Michael totalt. Her er der også plads til forbedring.
Michael starter i C+D som 24. men kører sig op til 16 - flot kørsel, men er det nok? Han er blot 6,3 sekunder efter de 10 omgange! med 36 deltagere.
 
DD2 her fulgte jeg A+D hvor både Mads 455 og Christian 465 deltog. Det var spændende. Mads havde taget Pole, og kom rigtig godt fra start, men efter nogen dyst hvor der var 3 der havde skilt sig ud, måtte Mads tage til takke med en sikker og afbalanceret 2. plads. Set fra min side var det fornuftig kørsel og fornuftig pasning af "det sorte guld". Mads kommer 0,4 sek. efter. Christian er 1,6 sekundt efter som nummer 5 efter at have forsøgt sig som nummer 4. Men fornuftig kørsel af begge.
I C+D kørte Marc 448. Han var indvolveret i et mindre sammenstød allerede i første sving og kom over som nr. 20, Marc kørte suverænt men nåede dog kun op som nr. 14.
 
STOP PRESS: 448 Marc Dueholm får efterfølgende en straf på 10 sekunder i dette heat DD2 C+D på grund af "Front Fairing was not in the correct position at the end of the race." jævnfør Decision no: 1-68 fra The Stewards of the Meeting. - ÆRGERLIGT......
ds 
Torsdag 9/11 så er vi atter klistrede til computerskærmen for at følge med i hvad der sker i Portugal. På computeren er der faktisk bedre billeder end man er i stand til at få fra tilskuerpladserne. Det er godt nok de forreste der fokuseres på, men det er jo også tilstrækkeligt når vi har så gode DD2-kørere i Danmark.

Vi har jo i DD2 - 448 Marc Dueholm, 455 Mads Thomsen og 465 Christian Sørensen (ASKH) og i DD2 Master / DDM 548 Michael Bærensen (ASKH) og 557 Jan Andreasen. Og mon ikke de gav oplevelser på skærmen.
Som jeg nævnte følger jeg med ”remote” det er også fint, men det samvær og de historier der kommer fra ryttergård og parc fermé savner jeg ……
 
Første DD2 var Master for gruppe A og C. Her er Michael med og starter som nr. 20. Efter 7 omgange så er placeringen 19 og efter nogen dyst med Thomas Ch. 534 så kommer han i mål som 18. Næste gruppe er B+D her er Jan med. Jan har ikke fået farten i sin Sodi og lægger ud med 27 men kører sig flot op til 21. Det skal dog siges at denne gruppes fart ikke er så høj som A+C gruppen.
 
Så er det de unges tur DD2 A+C her har vi 3 deltagere og de er alle med her. Mads tager føringen men afgiver den frivilligt og kommer i mål som 2’ - Christian kæmper flot og får bragt sig på en 4. plads Marc følger op med en 5. 1-2-3 ligger meget tæt og har lidt afstand til Christian.
 
Det er sgu da fantastisk at vi har 3 med i de 72 i alt, og her kører de foran i en gruppe på 36. 3 danskere i top 6!!!
 
Jeg er begyndt at få færten af…….
 
DD2 B+D her fremtvinges en omstart - ingen danske med her - så dem
glemmer vi.
 
Lige en bemærkning: der køres med CIK’s Front Fairing system, hvor man kan se om der har været kontakt med fronten. Hvis der har det gives der 10 strafsekunder og man rykker langt ned. De er hårde og der gives mange 10 sekunder. I en af klasserne blev der givet 10 gange strafsekunder for Front Fairing. Det har nogen indflydelse på resultaterne.
 
Her kunne jeg så skrive en historie om FF - det gemmer jeg til en anden god gang, videre….
 
DDM A+D her kommer der hurtigt gult (som de efter min mening er MEGET flinke med). Der er flere i sandkassen og en af dem skal have noget samaritterhjælp (som ser meget sløvt - tak til vore kvikke samaritter). Løbsledelsen tager åbenbart en snak om hvad de skal gøre - denne snak gør at der, selvom hændelsen er i FØRSTE sving gives der først i 3. omgang RØDT. Feltet samles på stregen og der går en rum tid til man vil fortsætte, og man fortsætter så der startes i en række i den rækkefølge man var i da der blev rødt.
Tænk dig, hvis det var dig, og du var forrest, og din kart nægtede at starte…. 525 D. Wang som førte oplevede det…… slut finale….
 
DDM B+C her var Michael og Jan med og efter en omstart - som gik fint - kom de over startstregen som 20 og 28. Det blev forbedret så Michael kom i mål som 18 og Jan 23.
 
DD2 A+D her havde vi alle tre med. Mads tager starten og BLIVER der. Christian kører sig op fra 10 til 5. Flot!
 
Jeg får mere fært……. Skal vi have 3 i finalen lørdag?
 
Jeg har lavet nogle flere noter, men det var så spændende og så er min håndskrift sgu ikke så læsbar.
 
Glæder mig til fredag. Det passer lige at vi kan nå at se Prefinalerne for både DDM og DD2 og vi krydser fingre.
ds
Fredag 10/11 Nu begynder det at spidse til. Jeg kigger lidt på de andre klasser men det ser ikke så opløftende ud som i DD2 og DD2 Master, og jeg må indrømme at det er min favoritklasse. En voksen voksende klasse som jeg plejer at sige. Herudover er det også i denne klasse dejlige mennesker både bag rattet og med værktøjet i hånden.

Selvom jeg babu babu fredag morgen måtte til tandlægen på grund ingen nattesøvn p.g.a. af SMERTER så fik jeg set alle Prefinalerne, på trods af det.

Kl. 14:10 dansk tid, for i Portugal er man kun bagud tidsmæssigt en time 😊 startede Prefinale A for DDM. Der skulle køres 15 omgange. Det er noget der trækker tænder ud 😊
 
Michael (ASKH) og Jan er Master kvalificerede og Michael startede som 16’ og Jan på 20-pladsen. En Finne med nr. 517 lagde bare fra start og blev der og sluttede med at være 5,8 sekund foran nr. 2.
Læg mærke til at ALLE kører med samme materiel som der er blevet trukket lod om - og INGEN snyd herfra, det har jeg personligt kontrolleret i 2015, og det har ikke ændret sig i 2017. Michael kørte sig fra 16’ allerede på første omgang op på en 12’ herefter en 11’ som han holdt indtil han gentlemanagtigt - måske - gav 501 Tiffany C.. plads Michael sluttede som 12’ det burde være til en finaleplads.
Jan startede som nummer 20 og kørte sig op til 16-pladsen, men så skete der åbenbart en kollision og han røg ned på 29’ og sluttede her, det er IKKE til en finaleplads. Men Jan har også været i finalen via sine tidligere MANGE deltagelser i RMCGF.
 
Kl. 14:40 er det DD2 (de unge/yngre) og her har vi 3 kombattanter med: Marc Dueholm, Christian Sørensen (ASKH) og ikke mindst Mads R. Thomsen, og alle kører så stærkt så de faktisk har muligheden for at kvalificere sig til finalen.
 
I DD2 Prefinale A her har vi kun Marc som starter som 8 i række 4. Efter en omstart forsvarer Marc sin 8’ 402 Cody Gillis vinder ganske suverænt. Den hårdeste konkurrent er tysk men han har problemer og ender med at udgå, det gør det ”nemt” for Cody. Men Marc’s placering giver en finaleplads.
 
DD2 Master PREA her har vi ingen deltagere.
 
Kl. 17:15 køres sidste Prefinale for DD2 nemlig PREB hvor vore andre 2 superkørere: Christian og Mads deltager. Mads starter i Poleposition og Christian lige bagved som 3’
Mads og Christian kommer bedst fra start som nummer 1 og 2 og de bliver der selvom de lige bytter plads, så Christian rykker 1,2 sekunder foran Mads. Mads lukker leddet for nummer 3 Fleismann med nr. 456. Klog kørsel for både Christian og Mads som hermed kvalificerer sig til FINALEN.
 
Ja, der var noget i gærde
 
Fantastisk - Danmark stiller med 5 deltagere i DD2 - og de 4 kvalificerer sig til finalen for DD2 og DDM.
Nåede lige alt dette for der er Præmiefest i Automobil Sports Klubben Hedeland i aften i Roskilde, hvor jeg på trods af tandproblemer deltager, og jeg har reklameret at ASKH her en mand i hver finale i Portamao, Portugal i ROTAX MAX CHALLENGE GRANDE FINALE i morgen lørdag.
 
ds
Lørdag den 11-11-2017 oprinder og nu er det nu. Finalerne starter allerede kl. 12:20 (Zulu-tid) men vi er først på kl. 16:00 Dansk tid, for her starter finalen i DD2 Master.

DDM vi har desværre blot en deltager i finalen, det er vor egen Michael Bærensen som kører kart nr. 548. Michael er godt støttet af sin faste mekaniker Brian Salmon. Og jeg kender dem så meget at jeg er overbevist at de har haft et super samarbejde til at få den i Danmark forholdsvis sjældne SODI-kart op på mærkerne. Den anden deltager i DDM Jan Andreasen 557 kvalificerede sig denne gang IKKE til finalen, så Michael må vise de danske farver.
 
Michael starter som nr. 26 så der er LANGT op. Der skal køres 20 omgange i finalen - det er LANGT skal jeg hilse og sige!
 
Zugella AUS, Ollikainen FIN og Woolston AUS kæmper forrest medens Michael DEN ”stille og roligt” forbedre sig først til P21 og videre frem. Det endelige resultat for Michael giver en flot 18’plads.
Zugella kører flot men på et tidspunkt bliver han dog overhalet af Woolston som vinder.
Vi skal lige regne med at Zugella har fået en tidsstraf på 10 sekunder for tyvstart. Det gør at han ikke ender som nr. 2 men ryger helt ned på 13’pladsen. Det er sgu ærgerligt at få sådan en straf i en VM-finale. Men sådan er motorsport jo af og til.
 
Men det gør ikke Michaels præstation mindre, i finalen og fuldfører som nr. 18 - godt kørt Michael!!!!!
 
Kl. 16.45 DK-tid er tid for FINALEN for DD2 (de unge/yngre - over 19 år). Her er også 20 omgange til rådighed for et spændende race - og det blev det.
 
448 Cody Gillis har poleposition, med vor 455 Mads Thomsen ved siden. I
anden række har vi 465 Christian Sørensen som 4. 404 X. De Ruwe fra Slovakiet er 3’ Cody Gillis får bedste start skarpt forfulgt af Mads, De Ruwe og Christian. Der er nogle skift men Gillis er suveræn og forøger stille og roligt sit forspring til hvem der lige nu er 2’
 
Efter 8 omgange er stillingen: Gillis, De Ruwe, Christian, Mads. -
 
Efter 17 omgange er stillingen: Gillis, Mads, Christian, De Ruwe. Og det er - dejligt - også placeringen over målstregen.
 
Jeg har ikke glemt vor 3. deltager i finalen 448 Marc Dueholm, han har haft sit at kæmpe med men kom alligevel i finalen som nummer 24. Marc nåede også at køre sig op til en 15-plads. Men desværre røg han ned som 28 - han fuldførte men må have været involveret i noget kludder, og festede 15-pladsen op. Men sådan er det nogengange.
 
Konklusion for DD2: 3 Danske deltagere i finalen. En VICEVERDENSMESTER og en Reserve-VICEVERDENSMESTER. Og i alt 3 der var i finalen og fuldførte den som 2-3-28
 
FLOT DANMARK.
 
DDM: 2 Danske deltagere én i finalen og placeret sig som 18
Micro: 18 Mikkel Gaarde Pedersen deltog i finalen og placerede sig som nr. 27
Mini: 118 Rasmus Vendelbo kvalificerede sig til finalen og placerede sig som nr. 12
Junior: 234 Mads Riis - - nr. 23
Max Senior: 341 Lasse Andreasen deltog ikke i finalen.

9 Danske deltagere er virkeligt viste de rød/hvide farver - tak til jer alle - og tak til Rotax som var ONLINE med gode HD-billeder af racene.
 
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com