RØDBY Åbningsløb

 
Åbningsløb på RGKK´s nye bane i Rødbyhavn.

RØDBY KARTING RING

Rødby har nettet sig!

Lørdag den 28. juli 2018 var også i hedebølgens tegn, heldigvis blæste en frisk vind fra vandet - tror jeg, for den var behagelig. Der var mange der kogte i køredragten, det var ”et hårdt race”, på en helt ny bane, med det handikap det er. Der var af naturlige grunde ikke kørt ret meget gummi i banen, hvis noget overhovedet. Sagt kort: banen var glat, dog var der enkelte der ikke synes det, men generelt var banen glat som en ny belægning oftest er. Det gør det heller ikke bedre, at det ikke har regnet og vasket banen ren.

Men det var en god oplevelse, selvom Rødbybanen også har nettet sig!
Alle steder var der sat netværk i form af høje hegn op. Omkring banen, omkring Parc Fermé, omkring gridden, omkring vægten…. Kort sagt OMKRING ALT.

Det er også dejligt for på denne måde undgår man 100 % at der kommer baneløbere, som vi desværre har oplevet på Heden. Men for pokker hvor det generer udsynet for både mekanikere og os almindelige interesserede tilskuere, familie, officials og dig.

CIK hvorfor skal gokartsporten indrammes som en hønsegård?
CIK har også nogle regler for selve banen, curberne og andet, som er helt perfekt.

Rødbybanen er faktisk den første CIK-bane hvor man udnytter reglerne. Der er faktisk ét sving der er hævet det maksimale nemlig hele 10%. Det er første gang der er bygget en bane med et hævet sving på disse 10%. De øvrigt hævede sving ligger på 4%.

Interessant… Jeg studerede de forskellige kørelinjer i dette sving som kommer efter flagpost #5. Der er mange forskellige linjer, men endnu ikke nogen, der er markant bedre. Spændende at se når banen bliver brugt noget mere.

Jeg har mine informationer fra et par svenskere fra CIK som jeg mødte på selve banen da jeg gik en tur der- vi snakkede lidt skandinavisk og forstod hinanden.

Deltagerantallet til dette åbningsløb var meget skuffende. Der var 48 i de normale klasser, til gengæld var der 18 deltagere med de gamle luftkølede 100 cc motorer, 17-18.000 omdrejninger og masser af blå røg fra den uforbrændte olie. De kører vist med over 10%-blanding. Støj og røg vækkede minder i en gammel karter nemlig Peter Thornemann, mens jeg holdt vejret og satte en finger i ørene…. sådan….

KZ-klassen var dog med 14 deltagere og tilbagemeldingen herfra var - som fra alle de andre - at det er en superbane, der blot skal køres til.
1248 meter på 51,3 sek. med en KZ, og 53,2 sek. med en DD2 er ikke imponerende, men mon ikke den kommer under de 50 sek. i løbet af nogle måneder.

Banen er i hvert fald en hurtig en. Max. 170 meter langside er CIK-lovligt, og når det så efterfølges af et ultrahurtigt sving så er der faktisk ”knald” på. Der går rygter om 105 km/t. for Cadett´erne.

Der er også planer om at bygge en platform på Caféen, og tribuner på voldene. Spændende at følge Rødby-banen i fremtiden. Der var mange foreløbige løsninger, men der arbejdes kraftigt på forbedringer og færdiggørelser fra klubbens side.
 
Men foreløbig får de højeste karakter herfra…. dog lige undtagen CIK-netværket 😊 men det må vi acceptere. Så må vi bare tro på, at der kommer flere CIK-løb på banerne. Thy- og Als-banen er vist godkendt af CIK.

Et lille notat om DD2´gearinger: Jeg talte med et par af deltagerne, de kørte med 34, det syntes de var bedst i forhold til gearskiftene. Men de havde ikke prøvet 35 eller 36 og for den sag 37-gearingerne. Min umiddelbare idé er at 34 absolut er for lavt på denne hurtige bane. Ja, ja, jeg ved godt at der er et meget langsomt ”dræber-sving” lige op til målstregen…. men…

På trods af blot 5 deltagere i DD2, havde de et spændende race. Magnus og Amanda Petersen 443 og 777 henviste 42 Peter Asp i de indledende heats til 3. pladsen, men Peter Asp revancerede i finalen og besatte førstepladsen. 42 bliver interessant at følge, jeg har endnu ikke talt med ham.

”Superboy” 39 Nicklas Mørck I DASU Senior placerede sig med en afsluttende 5.plads, men snusede til en 3´er i de indledende heat. Hvorfor fremhæver jeg ham: Nicklas løb fredag et maraton på Bornholm, blev hentet ved midnatstid fredag af sin far Brian i lufthavnen, herefter nogle timers søvn, og tidligt, meget tidligt op og afsted til Rødby fra Glostrup og i gang med kartløb fra kl. 08:30. Det skal man være en Superboy for at kunne klare - derfor det første ord!
 
Tak til løbsledelsen for et velafviklet løb og adgangen til banen, og et stort tillykke med den nye bane!

Dennis
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com