DASU DM for Rotax 2012 og Dansk ROK mesterskab 2012 - 2.afdeling

Så er der Rok og Rul igen denne gang i Barmosen
 
Weekenden den 9.-10. juni 2012 var afsat til at køre et DASU DM for Rotax og et mesterskab for Rokkere.

Et todages arrangement med 3 træninger, 1 tidtagning og 2 kvalifikationsheat om lørdagen, og 2 træninger og 1 pre-finale og 1 finale om søndagen - giver en helt masse spildtid. Det er da hyggeligt med socialt samvær, men det er der også tid til hvis det var et endagsarrangement, hvor man kørte nogle klasser færdig på én dag. Lad os få disse arrangementer tilbage, det vil helt sikkert give flere deltagere. Nå men det var lidt snak, som måske ingen lægger mærke til?

DD2 er opdelt i 2 grupper, hvis du er over 18 år kan du køre med. Du kan vælge DD2 hvor totalvægten er 175 kilo - hvis du ønsker at køre i XL skal minimumsvægten være 185 kilo. Glem alt om andre faktorer som er fuldstændig ligegyldige.

Så det er bare med at pakke trailer med gokart, værktøj, brændstof o.m.a. og finde tøj - hvordan bliver vejret? Forplejning mv. Alt skal være klart til afgang kl. 05:45. Men solen skinner og alt er klart til et noget sjovt gokart på Barmosen.

Vi ankommer lidt forsinket til banen og Jan Faurschou har reserveret plads til os og det store telt. Som sædvanlig er der Licens og Maskinkontrol fra 07:30. Det klarer vi uden problemer. Jeg finder også ud af hvor jeg kan købe en "dækbon", så Johnny kan få nogle friske elastikker til tidtagningen.

Karten får lige et hurtigt eftersyn, og en ændring i styretøjet som Johnnys erfaring kræver. Det er også rigtigt. Der er faktisk rigtig god handling i rammen under hele arrangementet.

Arrangementet får et løft = besøg fra Jylland (Grindsted?). Thomas Weinreich Smith (DD2 #5) og Andreas Frahm (DD2 XL #13). Og de tog fra sig af retterne. Thomas's lillebror Mathias deltog i Rotax Senior og var så beskeden at han tog andenpladsen i finalen efter en stærkt kørende Christian Sørensen (HM).

Johnny starter ud til første træning med en 33 gearing - troede han. Det viser sig at være en 32, men alligevel er han helt foran, og kører sig enormt hurtigt ind på banen. Nogle få omgange så sidder den næsten i skabet. Det siger han selv, men jeg kan se det udefra. Gearing er noget af en opgave at vælge rigtigt, der er fordele og ulemper uanset hvilket valg du tager. Det gør det lettere hvis du kører XL. De 15 kilo mere gør, at du skal have mere accelleration i karten.

2. træning går også godt og Johnny samler erfaring i opsætningen. Tidtagningen går fint. Det bliver til Poleposition skarpt efterfulgt af Thomas 5 "fra Jylland" :-)
Thomas har virkeligt skub på - men han er jo heller ikke helt uøvet. De kører en serie i Europa der kræver hvide numre på grøn baggrund! Jan Faurschou henter 3.pladsen ind i tidtagningen. I XL er rækkefølgen Keld Danefred - Michael Kastaniegaard og Andreas Frahm.

3. træning er også OK. Efter træningen kan vi (Jonas) konstatere at den højre sædestiver er knækket. Den bliver svejst af Martin CRG, men bliver ikke genmonteret.

1. kvalifikationsheat. Johnny er som sagt master og fører feltet frem. Johnny holder førstepladsen i 2-3 omgange herefter kommer Thomas 5 udenom. Johnny følger lidt men Thomas viser både ham og Christian 73 vintervejen. Thomas kører bare et komfortabelt forspring ind. Johnny 2'er, Christian bliver 3' og Keld 29 som kører XL bliver 4'

2. kvalifikationsheat afslutter lørdagens arrangementer for os og for arrangementet. Thomas 5 og Johnny går fra starten og får et meget tæt race. Johnny har fået lidt mere fart i karten, og kan nu følge og måske overhale Thomas. Thomas forsøger flere gange at overhale Johnny. Thomas kører rigtigt sportslig og fair. Det er en fornøjelse at se, jeg står på tilskuertribunen sammen med Thomas's far og vi nyder begge det spændende race de to har. Det ender med at Thomas kommer først over stregen foran Johnny. Christian 73 er lige efter. Jan Faurschou 32 har ikke fart i karten men kører dog alligevel en 4.-plads hjem. Keld 29 kommer atter hjem som bedste XL'er som nr.5.

Der er dog en god ting ved at vi kun er 91 km fra hjemmet og vor egen seng - det er at vi kan køre hjem og Johnny kan nå at lægge ungerne i seng, og jeg kan få en lur til fjernsynet (fodbold) og gå tidligt i seng. Så vi pakker hurtigt og gør så meget klar til søndag som vi kan.

Søndagen

- nu kan vi sove længe - der er træning for os kl. 09:20, men vi er på banen i fornuftig tid inden.

1. træning kl. 09:20 gamle dæk monteret. Træningen forløber OK indtil kølerholderen knækker. Det opdages først efter slutflaget. Der er nogle afskrabninger på aksel og skiveholderen, men ikke noget af betydning. Ny stiver monteres. 2. træning forløber perfekt, vi er klar til racing.

Pre-finalen, man har travlt med at komme igang allerede ved 2. krydsning af målstregen. Måske på grund af kolde dæk er der et stort crash i 1. sving. Der er en der påbegynder et skub som forplanter sig frem. Johnny 111 og Jannik 11 klarer IKKE frisag. Skaden på Johnnys kart er stor: 1 bøjet styrestang, 1 bøjet kugleled, 1 styrespindel (vredet helt rundt næsten) og 1 bøjet ratstamme. Der er noget skruearbejde.

Nye dele monteres - der er masser af ventetid næsten 2 timer! til finalen. Michael Kastaniegaard, Henrik H. Henriksen som er kommet for at se race giver en stor hånd med. Hugo's styretøjsmåler bliver også brugt flittigt. Styretøjet bliver gennemmålt af Johnny, som har fuldt styr på styretøjet :-)

Finalen: Udgået i pre-finalen betyder at Johnny starter bagerst. Starten går denne gang fint. Thomas #5 er stukket af og har Christian 73 lige bagefter, Jørgen Brandt besætter 3. pladsen. Jan Faurschou har slet ikke fart i karten. Johnny kommer over som nummer 9 efter første omgang. Så overhaler han 1 kører på hver omgang indtil Jan 32, det tager 2 omgange og Keld 29 også 2 omgange. Jørgen Brandt 52 er lidt vanskeligere det tager hele 4 omgange inden overhaling kan ske. Nu ligger Johnny på 2. pladsen efter Thomas #5 som ligger perfekt forrest, der er et stykke vej op. Johnny giver plads til en kører som kører XL men 100% sikkert kommer ind med undervægt, så der er ingen grund til at kæmpe med denne kører. Johnny kører i mål med en velfortjent 2. plads. Christian 73 bliver 3'er.

Vi var nogle stykker (deriblandt Thomas's far) der havde håbet på, at der ikke var det crash i pre-finalen og havde glædet os til en spændende dyst mellem Thomas og Johnny - men der er langt til fronten når man starter bagerst. Stort tillykke til Thomas og flot kørt af Johnny og køreren der måtte indkassere en "undervægt".

Vi glæder os til næste gang vi møder jer fra den anden side af bæltet :-)

 

Jeg lagde også lagt mærke til Mathilde Langenberg som vinder Rotax Junior foran Mathias S. Kristensen. Emil Dose kørte også en super 2. plads hjem i Rotax Mini efter Nicklas Manager.
Christian Sørensen var helt suveræn og vandt Rotax Senior foran Thomas DD2#5 bror Mahtias som den eneste der der kunne hænge nogenlunde på.

Morten Gammelby var i stand til at vinde Rotax Senior XL - på trods af at han også deltog i DD2 XL - gad vide, hvordan Morten ville klare sig hvis han holdt sig til én klasse (helst DD2)?

Min navnebror Dennis Mathiesen i Rok Junior viste også vejen rundt og vandt en komfortabel sejr med 2,2 sekund foran Andreas Jochimsen.

Rokkerne havde nogle gevaldige dyster, Kristian Asaa vandt Rok Senior foran Simon Kilov. Casper Brynnum var helt suveræn i Super Rok og 2,2 sekunder foran Henrik Bielefeldt, som var over 6 sekunder foran Ronni Neilsen. Kim Valentin er blevet en præmiesluger efter sejren på Heden og vandt Super Rok XL.

ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com