SAK 4. Klubløb 7. oktober

4. klubløb blev afholdt lørdag den 6. oktober i Barmosen i regnvejr.

Det var da tørvejr da vi stillede teltet op kl. 07:15
Det var da tørvejr da vi tog teltet ned kl. 18:15
Men ind imellem disse to tidspunkter regnede det lidt, eller holdt lidt pause for atter at regne lidt eller meget, eller bare lidt.... kort sagt - det regnede, banen var våd, og mange der ikke var forberedt på regnvejr? var våde - meget våde. Herudover var alt vådt, men der var tørt INDE i teltet. Vi havde forberedt os på regnvejr, og var tørre under regntøjet og paraplyen.... og vi kørte hjem i næsten tørvejr.

Vi var jo forberedt på regnvejr, og man kunne faktisk klare sig igennem på brugte regndæk. Når det regner er det heller ikke så belastende for kroppen og nakken - hvilket var en fordel for Johnny, og mange andre. Men regnvejrskørsel er særdeles krævende for koncentrationen. Der blev faktisk i alle klasser kørt rigtigt flot, og de få sammenstød der uundgåeligt vil komme i regnvejr, var kun i kategorien "et venligt puf" som ikke blev givet med vilje.

Tillægsregler for løbet var med sidste tilmelding søndag. I KM-aftalen klubberne imellem står der inden torsdag, dvs. senest onsdag kl. 2359.... En email-henvendelse fik dog udskudt den til at man kunne emaile senest onsdag kl. 1800 - hvorfor fik man ikke blot DASU til at rette online-tilmeldingen til?
Efter denne mulighed (som ikke alle fik at vide): Efteranmeldelsesgebyr +50%.

Opstart af motorer jf. regl. 6 - men der blev dog officielt dispenseret herfra - der var dog ikke nogle der misbrugte det i høj grad.

Regndæk af ikke godkendt type blev accepteret især f.s.a. DD2, dog med den melddelelse at hvis der indkom en protest så blev den kører med forkerte regndæk udelukket. Dette gjaldt åbenbart ikke for ROK-klassen, idet her var der en masse tumult, som løbsledelsen åbenbart ikke fik tacklet effektivt. Der blev talt om astronomiske protestgebyrer..... helt ærligt!

Der blev kørt efter en nøjagtig tidsplan, det er da OK, men det viser sig oftest at den skrider, og derfor giver forvirring - det er min erfaring der siger det. Tidsplanen er OK - men ikke flexibel.

Der blev efter KM-aftalen også kørt med heatlænger der var 1 minut længere, hvorfor det? og i regnvejr.

Startplacering til heat 2 og finalen var vist ikke helt i overensstemmelse med reglerne, der var mange, der satte spørgsmåltegn og konference med specialister bekræftede fejlen, noget blev vist rettet, men ikke alt.

Jeg fik taget en masse billeder og af de 515 jeg har taget har jeg udvalgt disse billeder. Jeg blev opfordret til at tage nogle flere billeder end normalt af Cadett Junior og Rotax Max Mini klasserne som kørte sammen. Disse billeder ligger for sig selv (se kolonnen her tilvenstre).

Cadett Junior har ikke regndæk og Rotax Max Mini har regndæk - at de kørte sammen var der også lidt snak om. Men på Heden gik det OK også i regnvejr. Men der var heller ikke så mange deltagere - desværre:-)

Jesper A. Frandsen 187 som vi jo kender fra DD2 har solgt sin kart, og stillede op i Futura. Han startede sidst i gruppen (Futura, ROK, Rotax Snr., X30 Snr) da han ikke fik kørt tidtagningen. Men det tog ikke lang tid så var han helt foran som 2'er. 2. heat vandt han suverænt. Så var der jo lagt op til det samme i finalen. Jesper startede også helt foran som 2'er. MEN Jesper havde valgt at stille op på slicks, helt velovervejet efter konference med Jan Larsen (DD2) som havde en linje til vejrguderne som sagde: ingen regn. Men det var forkert.... Jesper endte med at være kørt bagud af alle og af nogle med hele 2 omgange! Men hvis banen havde tørret op!!!!!

Johnny Nørgaard 111 DD2 havde kørt en perfekt tidtagning, og hvis KZ2'erne ikke også ville være med i en rullende start, så havde han haft Poleposition. Den gik nu - naturligvis nok - til Nicolai Pedersen 126.

Hvis du har øje for perfekt kørsel, så skal du lægge mærke til Nicolai. Han er bare super også i regnvejr. Kører bare hjørnet så hurtigt som muligt og fyrer KZ'eren af lige så snart den er stabil. Det er sgu en fornøjelse at se. "sgu" er lige blevet godkendt af retskrivningsmyndighederne som et almindeligt ord - og IKKE et bandeord - at du ved det :-))

Nicolai og den anden KZ2'er Mathias Schmid Hansen var blot kørt. Men i 2. sving så lavede Johnny en kørerfejl, så var det slut med at køre helt fremme og der var lang vej op når man ligger sidst. Johnny formåede dog at køre sig op til en generel 8.plads. Det rakte dog til en 3.plads i DD2 (jun).

I andet heat så gik det MEGET bedre. Nicolai var stukket af på sin opvisningturné, Johnny havde først lidt dyst med Stefan S. Lauritsen 42 men tog efter spændende kørsel føringen og rykkede fra Stefan. Nu var Mathias i KZ' indenfor rækkevidde og det lykkedes at komme foran ham og få en generel 2.plads.

I finalen var der kun 2 på slicks, Steffen Nielsen 119 (anført som 52 på Mylaps) og Jan Larsen 25. Naturligvis Jan jf. tidligere :-)) alle andre var på regnvejrsdæk. Det var også det helt rigtige valg. Stefan og Allan Koch 22 startede godt og lå foran Johnny. Allan blev først overhalet i 3. omgang. Stefan og Johnny dystede og først i 14. omgang af de 17 kom Johnny foran og han blev der til målstregen. Denne gang var begge KZ'ere dog foran - som de bør. Stefan blev 2'er, Allan Koch 3'er og Brian Salmon 7 blev 4'er. Flot kørsel af alle. Brian havde dog mistet sin transponder men dommertårnet fik ham placeret manuelt - men så får man ingen tider - naturligvis.

I DD2 XL udbyggede Morten Gammelby 36 sin føring i KM - Jonas Hansen 228 og Bent Duris 101 følger ham dog meget tæt.

Vi var heldige, det var tørvejr og lidt sol til præmieoverrækkelsen. Vi kunne også pakke sammen hvor blot teltet var lidt vådt sammen med alt det andet, men det regnede dog ikke.

Hyggelig hjemtur i afslappende tempo.....

ds

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com