Sportslig kørsel, noget om

 
”Gentlemanklasse” eller bare en kartklasse mere??
 
Skal DD2-klassen fortsætte med at være en ”gentlemanklasse”, eller skal den udvikle til at være en usportslig klasse, hvor der skubbes og mases, som man - af og til - kan se i andre klasser. Du kan sikkert selv nævne hvilke klasser det oftest drejer sig om, og det er både Rotax-klasser og DASU-klasser jeg tænker på.

Jeg synes at den skal være en ”gentlemanklasse” som den har været i årevis, hvor man ude på banen kører race efter alle sportslige forskrifter, og er konkurrenter i højeste potens. Udenfor banen er man om ikke venner men dog venlige bekendte.
 
I år er jeg ikke med til RMC-afdelingerne over bæltet, men jeg får dog noget feedback af og til, og det er ikke altid positivt.

Jeg fulgte lidt med på RaceMonitor, og finalen i DD2 så mærkelig ud. Den igennem hele heatet førende kart bliver åbenbart overhalet på sidste omgang, og ryger helt ud og kommer sidst. Hvordan det kan lade sig gøre med en sådan kvalificeret kører, undrer mig stadig. Jeg har fået at vide at heatet blev stoppet, men ikke hvad der ellers skete. Jeg kan også se på billederne af præmiepodiet at resultatet er som RaceMonitor viste. Det er muligt at der er sket noget helt og 100% sportsligt, men har ikke fået bekræftet noget endnu.

Min og mange andres mening er: der skal slås hårdt ned på usportslig kørsel, og en straftid på 3 eller 10 sekunder er ikke tydelig nok, slet ikke hvis man ligger midt eller sidst i feltet. Der skal bruges nogle sorte flag, og et pænt ”tak for i dag”.

Er der virkelig ikke nogle officials der tør! Der må sgu være nogen der har ”hår på brystet” og gør det! Der skal så lidt til at få det på skinner igen.
Det er godt nok Rotax Max Challenge vi taler om, men de har tidligere været lige så fornøjelige/sportslige som et ganske ”almindeligt” klubløb. Lad os få det på skinner igen!

Giv mig gerne et praj, også hvis du er uenig!
Dennis Stochholm


Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com