Tredje klubløb ASKH på RRC

 
Lørdag den 6. august 2016 afviklede Automobil Sports Klubben Hedeland det tredje klubløb i KM-serien. Det foregik på Roskilde Racing Center.

Vejret var rigtigt sommervejr, og et enkelt eller to af heatene, for de ”små” klasser var lidt vådt. DD2/KZ-klassen var forskånet for vandbad.

Der var et pænt antal deltagere faktisk i alle klasser. Der var også 12 DD2’ere på trods af at der blev afviklet Nordisk Rotax Mesterskab på banen i Ikast.

Vi mangler stadig officials i ASKH, men klarede det dog alligevel. Stor tak til Hove-familien, Henrik, Kahn, John, Henrik, Carsten, Charlotte, mig selv og Sabrina (til kl. 10). Samt: Tom, Michael, Jens-Åge, Rune og......
Tænk på, om ikke også du bør have en OF615 licens og tage et officialjob af og til. Følg askh.dk hjemmesiden for info, når der opslås kurser (efterår/vinter/inden sæsonstart).

Der var også nogle stykker der kunne få skrevet et (KM, men ikke mesterskabstællende) løb på SCORE-kortet, efter bestået baneprøve. Det skal man, hvis man først har fået licens i dette kalenderår (og fremover). Så får man en Kartinglicens Junior/Senior som ”begynder”. Hvis du vil vide mere herom har vi et udmærket reglement 6, som kan hentes på dasu.dk

Løbsledelsen besluttede at starte KZ-erne, hvor der var hele 15 stk., først. Det har jeg ikke set før. Men hvis det bliver timet rigtigt virker det. KZ-erne starter stående, og umiddelbart herefter kører DD2 med rullende start. Det vil sige starten for KZ går, når DD2 kører så tæt på målchikanen som muligt. Finalen var perfekt afviklet. Så nu har vi lært det!

Der er stor tidsforskel i KZ-klassen på de enkelte ekvipager, så Viktor Lassen havde let spil og vinder med stor margin foran veteranen Jan Faurschou og unge Marcus Bay Lange. Det var - undskyld mig - ikke så spændende som DD2-klassen.

Der blev kørt tider af Michael Bærensen 97 og Johnny Nørgaard 111 med blot 5/1000 sekund mellem. Ja der står fem tusindedele. Alle heats bar også præg af det.

Michael Bærensen 97, Johnny Nørgaard 111 og Allan Koch 22 er så tætte, og har spændende dyster, hvor de skifter placering flere gange på en enkelt omgang.
Første heat: her var Allan hurtig, men Johnny kørte dog over målstregen først. Michael blev 3’er. Jacob Skallergård 98, kom ind som 4’.

Andet heat: her var der også kamp om det fra start. Allan ”diskvalificerede” sig selv, da han smed et forhjul i opløbssvinget ret tidligt nemlig på 3. omgang. I mål kom Johnny efterfulgt af Jacob, og Michael 3’er. Johnny og Michael havde et moment som tvang Michael ud på det grønne, men han kørte dog en god plads frem.

Finaleheatet: det var noget af en spændende dyst, hvor der blev kørt tæt, meget tæt af 3. kløverret… måske skulle jeg sige fire-kløveret: Allan Koch 22, Jacob Skallergård 98, Johnny Nørgaard 111 og Michael Bærensen 97. Der blev skiftet placering flere gange end jeg har fingre.
Michaels store fordel er at han fører sig frem i den flotte køredragt fra VM i Portugal… Johnny kanske at du også må finde den frem, for du har jo også en med tilladelse til at køre i den!
Som sagt blev det også her spændende især mellem Johnny og Michael og Michael tog førstepladsen i denne finale. ”Nede” i feltet blev der også dystet mellem adskillige.

Resultatet i finalen blev som følger:
1 Michael Bærensen  97     11:45.668
2 Johnny Nørgaard  111     11:45.894 0,226 sekunder efter
3 Jacob Skallergård   98     11:53.069
4 Allan Koch             22     11:53.303
5 Henrik Hansen     107     12:00.304
6 Flemming Nielsen    9
7 Carsten Pedersen   75
8 Jan Grye Pedersen 48
9 Jan Østerberg      164
Og absolut ikke mindst:
DD2 XL
1 Jonas Hansen      228     
2 Morten Gammelby 36
3 Oliver Tiedebøhl    96


Bemærkning fra mit offical-job som Teknisk Kontrol mv.:
Der står i Reglement 6, at transponderen skal placeres bag på sædet og højst 30 cm. over vejbanen. Der står ”bag på sædet” og ikke ”bag sædet”. Se selv pkt. 67.322
Det er noget der ikke kan fraviges, uanset om man er promotor eller lignende. Og selvom man synes at det er tåbeligt, så står det sgu i reglementet. Det er faktisk nemmere hvis man retter sig efter de regler der nu alligevel er der. Hvis man ikke synes om det, så er der kun én mulighed, kontakt din klub og sørg for at der bliver indvalgt de rigtige folk til de rigtige jobs.
Ordensreglementet for RRC blev også med lidt hjælp overholdt - men der mangler stadig lidt omtanke fra vore deltagere og mekanikere - desværre!

Bemærk også de kunstneriske podiebilleder sidst i galleriet. (Kameraet snød mig på en endnu ikke afklaret måde!).
ds
Læg også mærke til det børnearbejde der foretages indenfor kartsporten!
 
 
 

Hall Of Fame

DD2'ere på RRC

 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com