KM1 på RRC 30. juni

Strålende vejr var grundlaget for nogle gode races på Roskilde Racing Center hvor Automobil Sports Klubben Hedeland afholdt deres første Klubløb i 2018.

Det kom i stand efter flere møder med DASU og KU - men nu lykkedes det.

Baneløber ikke en Streaker, som jo løber rundt ved et arrangement UDEN en trevl på, men en person der løber ind over fx en fodboldbane midt under kampen. Det skete ved en fodboldkamp for nogle år siden, så vidt jeg husker. Men nu er det også oplevet på en racerbane, det er faktisk anden gang. Skal vi virkelig have hegn over det hele som man har i Ikast.
Baneløberen fik - så vidt jeg husker - forbud mod at overvære fodboldkampe i en periode/årrække. Skal vi også give sort flag til baneløberen, eller den kører der forårsager at den pågældende bliver baneløber.

Desværre var der igen en BANELØBER, der åbenbart syntes at officials og samaritter ikke reagerede hurtigt nok da baneløberens søn satte sin kart ind i dækbarrieren, og IKKE kom ud af karten hurtigt nok. Alle også baneløberens søn bør vide at man skal markere og komme ud af karten så officials og samaritter kan gøre deres arbejde. Men at løbe tværs over en kartbane uden tilladelse er IKKE acceptabelt.
Der var ikke sket noget med den pågældende kører. Han havde slået hånden, men 5 minutter efter besøg hos samaritterne kunne det konstateres at der atter var fuldt tryk på og leg med de andre kørere. Ondt i hånden var fuldstændigt glemt.

Hvad mener du vi skal gøre ved en BANELØBER?
Skal vi have total indhegning omkring banen og officials ved de nødvendige låger/indgange/udgange?
Skal vi straffe kørere der foranlediger baneløbere med udelukkelse, eller ????

Jeg var bl.a. teknisk kontrol og det er da utroligt hvor få der retter sig efter reglement 6. Her er punktet om startnumre, det står godt nok på side 30, hvor man har tabt interessen til at læse mere, men prøv at se her:

67.316 Startnumre
Karten skal være forsynet med nummerplader på alle fire sider. Nummerpladerne skal være af ugennemsigtigt ensfarvet baggrund, firkantede og minimum 14 x 14 cm, med afrundede hjørner (rundingsradius 15 - 25 mm). På bagkofangeren skal baggrunden være min. 17x26 cm.
Tallenes og nummerpladernes farver skal være som angivet under klasser (67.102 til 67.115). Tallene bør være mindst 12 cm høje for og bag, på siden mindst 12 cm høje og alle have en stregtykkelse på mindst 1,5 cm. Skriften skal være let læselig uden seriffer.

At der så står ”bør” er ikke særligt hensigtsmæssigt. Bagkofanger-baggrunden er helt i skoven.

Husk også at transponderen skal monteres bag på sædet!
 
Cadett Mini og Cadett Junior var heldigvis slået sammen, og det gav faktisk nogle spændende heats, selvom 15 Benjamin Toft er ganske suveræn. Der er ganske simpelt INGEN slinger i valsen, når man studerer Benjamins kørsel. Den er bare perfekt, at hans maskinel også er i orden kompletterer oplevelsen. Nede i feltet blev der også præsteret flotte overhalinger og tilbage-erobninger.

I blandingsklassen DASU Senior lagde jeg mærke til 47 Peter Lundstrøm. Peter gør ikke meget ud af sig og havde bl.a. et mindre materieluheld i de indledende heats.

Fakta på 47 Peter Lundstrøm er:
Ingen 1. træning.
Ingen tidtagning.
I 2. træning køres 50.532
Ingen i 3. træning.
I første heat køres hjem som nummer 8, mens der holdes på ratkåben.
I andet heat køres der stærkt og der er mange overhalinger fra en startplads som otter. Der køres op til en 3. plads - nu er der klart til:
Finalen og det uafvigelige sker, Peter kører sig efter elegant kørsel op på en 1. plads, hvor han holder en komfortabel afstand til min ven 204 Daniel R. Jensen.
 

Der var opdeling i 4 grupper og de individuelle resultater er:

DASU Senior: 1. Peter Lundstrøm, 2. Daniel Rasmus Jensen, 3. Nikolai Elmann.
Rotax Senior: 1. Frederik Fleck, 2. Marius Gerner Gejlsbjerg, 3. Oskar-Loui W. Nielsen.

DASU Junior: 1. Carl Jørgensen Binderup, 2. Frederik Pedersen, 3. Emil Christian Andersen.
Rotax Junior: 1. Malthe Adolphsen, 2. Mikkel Bærensen, 3. William Wennecke.
Rotax Mini: 1. William Rasmussen.

Cadett Junior: 1. Benjamin Toft, 2. Rasmus Buxbom Andersen, 3. Cristian Scheel.
Cadett Mini: 1. Magnus Lundstrøm, 2. Oliver Bøhms Larsen, 3. Mads Thers Madsen.

Rotax DD2 XL: 1. Oliver Tiedebøhl, 2. Jan Grye Pedersen, 3. Jonas Hansen, 4. Kim Andersen.
DASU KZ XL: 1. Kim Hansen, 2. Michael Kastaniegaard.
DASU KZ: 1. Emil Daniel Holm Lassen, 2. Kenneth Faber Klausen, 3. Jan Faurschou.
Rotax DD2: 1. Anders Birkbak, 2. Anders Søby Nielsen, 3. Martin Buch Bertelsen.

I DD2 var der 12 tilmeldte og heraf to piger. De havde begge desværre ikke det held der skulle til for de endte på de sidst uddelte pladser. Catrine Faber Klausen havde ellers hjemmebanefordelen, og Amanda Ulrikke Petersen kom ellers fra et løb hvor hun smadrede modstanden fra drengene fuldstændig. Men bedre held næste gang, I har i hvert fald også min opbakning!

I KZ/DD2 sammenblandingen hvor DD2´erne kører rullende start, og KZ´erne herefter tager en stående start lagde jeg mærke til nr. 17. Emil Daniel havde nogle fantastiske starter de var helt ”spot on”. Det gav også pote med en suveræn sejr.
 

Dennis
 
Podiet fyldes med MANGE vindere:
Der var 78 tilmeldte til dette KM - det er ikke så ringe. Men det er retvisende for den forhøjede licenspris. 
 
 
 
Hall Of Fame - ikke så mange blot 12 DD2'ere men OK når man tænker på at der var løb både på Fyn, midtjylland og i Sverige - mindst.
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com