Nyheder / Nyheder 2010

Nyheder 2010

 
30. dec. 2010
Så er vi lige kommet hjem fra tjek hos Claus Sloth - den dyrlæge som satte nyt korsbånd på Lanzo. De sidste par måneder har Lanzo virkelig døjet med benet og bliver ved med at være halt, og nu ser det altså også ud til, at det er menisken der er gået og han skal have den fjernet. Det er tit en følgevirken når korsbåndet ryger, men i første omgang var Lanzo's menisk fin. Nu ser det bare ud til at den efterfølgende er røget sig en tur og giver ham smerter, hvis han laver for meget. (og det gør han jo!)
Vi skal lige vente et par uger til sneen forhåbentlig er lidt væk og så skal han opereres igen. Ja, jeg ved snart ikke om jeg skal være glad eller ked af det. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det skulle blive fint igen når først menisken er skrabet ud og så er det selvfølgelig det vi skal. Genoptræningen skal bare helst foregå uden for meget sne så benet ikke skrider ud i en dum stilling, når han går på det efter operationen - så derfor må vi vente lidt.
Ellers går det godt her og jeg håber at I alle har haft en dejlig jul og kommer godt igennem Nytåret med hundene. Her er der heldigvis ingen panik eller frygt for skud, så det tager vi meget roligt. GODT NYTÅR  - og vi glæder os til flere gode oplevelser i det nye år - forhåbentlig snart haltfrie og klar til nogen lange gå-ture.
 
 
20. dec. 2010
Nu nærmer julen sig hastigt og fødselsdagen for Lanzo er også overstået - tak for alle hilsnerne på dagen.
Vi havde dog en rigtig dejlig fødselsdag og se lige her hvad Lærke havde lavet til mig.
En lille figur af Lanzo !
 
 
 
og lidt flere billeder fra fødselsdagen:
 
Først lidt morgensang !
 
 
 
og så lidt hygge med gæsterne
 
 
og selvfølgelig sin egen bid af lagkagen
 
 
 
 
 
I dag er det Lanzo's fødselsdag
- HURRA -HURRA-HURRA.  
Miin dejlige store hund fylder 7 år i dag og i morgen skal vi holde "børne-fødselsdag" som vi plejer. 7 år er jo ingen alder !
 
 
 
 
1. december 2010
Så blev det 1. dec. Hvor dejligt at julemåneden er kommet og endda med en masse sne. Det med sneen er både godt og skidt. Lanzo er jo som de fleste Bernere helt vild med sne, men det har så også bare gjort, at han nu har haltet den sidste uges tid. I dag turde jeg ikke mere og måtte en tur op til Claus Sloth. Jeg var i tvivl om hans menisk måske var gået i stykker.
I første omgang ser det dog ud til at han "bare" er overanstrengt, så nu må vi nærmest ikke gå tur den næste uges tid og så igen bare langsomt træne op, samtidig med han får noget til at tage en eventuel betændelse i leddet. Så håber vi det hjælper.
Øv, øv - hvor er det bare svært at holde en bullerbasse i snor i det her vejr, men det er jo ikke første gang han er mega overanstrengt i benet pga., at både ham og jeg ikke er så gode til at tage genoptræning langsomt nok.
For bare ca 10 dage siden da sneen startede havde vi en weekend, hvor vi bare lavede sådan nogen gode hunde-ting, men gåture med gode venner, hundetræning og afslutning på træningspladsen, men det blev altså for meget for ham. Det var ellers en rigtig hyggelig og god weekend.
Desværre bar afslutningen på træningspladsen også noget andet med sig. Jeg var nemlig nødt til at tage afsked med Candy, som jo for bare ca 1 måned siden fik konstateret kræft (MH). Hun var meget hurtigt blevet dårligere og kunne ikke mere, så hun skulle have fred. Det er godt nok rigtigt hårdt at tage afsked med den hund, som Lanzo er vokset op sammen med og har leget med siden han var 6 måneder gammel. Men ikke mindst går mine tanker til Bente, som måtte tage den svære beslutning. På denne side er der rigtig mange billeder af Lanzo og Candy. Jeg vil nyde dem og mindes hende - Rest in peace, Candy. 
 
 
 
 
 
 
 
 
19. november 2010
Igår var vi ude og gå tur i skoven med Henrik og Newftøserne. For en gang skyld holdt jeg Lanzo i snor hele turen og vi gik en tur, som jeg vurderede var en god længde for at hans ben kunne holde til det, uden at vi igen skulle døje med halthed flere dage efter. OG det lykkedes sørme. Ingen ekstra halthed i dag, så det var dejligt. Jeg har været nede og købe noget Hills j/d foder hos dyrlægen. Det siges at være godt for leddene og nu håber jeg, at det kan tage lidt af den halthed han har, når han rejser sig. Dyrlægen siger, at det nok er gigt som sætter ind nu, så vi må se om foderet kan hjælpe lidt. Jeg er noget skeptisk, men man skal kunne se en forskel på 3 uger, så jeg venter jo spændt nu.
Og så har der desværre været en rigtig dårlig nyhed. Lanzo's legekammerat Dia, som bor hos Ulla, er ikke hos os mere. Hun fik fred i tirsdags efter diagnosen med lymfekræft og kort tids sygdom. Hun blev kun 4,5 år gammel og vi føler virkelig med Ulla, som måtte sige alt for tidligt farvel til din dejlige hund.
 
Ellers har jeg sidste weekend været ude at gå sammen med Bente. Jeg fik taget lidt billeder af hundene.
 
 
 
 
 
 
 
 
7. november 2010
Hold da op hvor tiden går. Lanzo døjer stadig med at hans ejer (dumme Lene) ind imellem får overanstrengt ham på lidt for lange gå-ture, men ellers har vi det godt.
 
I sidste weekend havde vi fået lov til at træne med på holdet oppe hos Ulla. Det var dejligt at få trænet med Lanzo igen. Det er jo flere år siden jeg sidst har været på hold med ham. Det gik fint. Jeg var jo noget spændt på, om han ville halte efter træning. Der var jo meget sit/dæk og stå, men det gik fint efterfølgende. Vi øvede kun springet en gang og kun i "senior-udgaven" på 25 cm.Vi må hele tiden prøve os lidt frem, hvad han kan holde til og jeg får altså overdrevet nogen gange, når jeg synes det går godt.
 
I fredags var vi en tur langs stranden med Henrik og Newf tøserne. Det var super hyggeligt og Henrik fik øvet sig i at tage billeder efter han har været på kursus. Desværre synes han ikke de var blevet så gode, at de skulle offentliggøres. Nu glæder vi os til næste gå-tur hvor vi håber på gode billeder. Der er jo nogen fantastiske farver i naturen lige nu. 
 
17.oktober 2010
Så lykkedes det! Igår fik vi en 1. præmie i LP1 og til og med med manér. Han fik nemlig 171,5 point ud af 180 mulige og blev 2. vinder på dagen.
 
Det havde jeg godt nok aldrig drømt om. Da jeg tilmeldte mig i sin tid, havde jeg bestemt, at det blev årets sidste prøve og efter at han havde lavet så god en prøve uofficielt for et par uger siden, håbede jeg jo, at han kunne gøre det igen, så vi kunne få LP1 hevet i hus i år. Jeg må dog sige at jeg var rigtig nervøs for jeg har jo før prøvet at sætte næsen op efter noget som så ikke lykkes på dagen. Jeg vidste jo heller ikke om jeg ville få lov at springe 40 cm i stedet for 60 cm pga hans ben, og hvis ikke, så måtte jeg jo tage et 0 i den øvelse. Heldigvis var dommeren okay med det.
 
Nå, men vejret var fantastisk at gå til prøve i med en berner, men Lanzo virkede bestemt ikke som om han gad da det blev hans tur hen ad 14-tiden om eftermiddagen. Det gjorde mig jo ikke mindre nervøs, men som sagt gik det helt fantastik - inkl. næseprøve som han tog fint dog stadig gumlende, men pinden gik da ikke i stykker denne gang.
Han var bare SÅ god, da jeg fik gejlet ham op og øvelserne kørte bare derud af. Vi fik endda 10 i helhedsindtryk fordi han var så glad - men kors hvor jeg også arbejdede for det. Jeg hoppede og dansede rundt med ham mellem øvelserne for at få ham på mærkerne. 
 
Men godt gik det og der vankede masser af frikadeller til den glade dreng. Han er fantastik min gamle dreng og jeg er så stolt af ham!
 
 
11.oktober
Vi nåede lige en tur på stranden i dag i det helt fantastiske vejr. Et par billeder blev det også til - her et i fuld fart- kors hvor han nød det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9. oktober 2010
Hold da op hvor har der været meget at se til den sidste tid. Jeg har været en tur i London for et par weekender siden og det var skønt at være der igen. Lanzo blev passet af min søster og nød deres store have. Han fik rendt så meget rundt i deres store have, at hans opererede ben stødte på dørkanten, da han skulle ind om aftenen - så træt var han.
Så har vi også haft træningstræf igen mellem træningspladserne på Sjælland. Vi vandt igen i Ballerup, for 3. år i træk, så det var bare super. Vi vandt med mere end 100 point ned til nr 2. Det bedste var dog, at Lanzo vare super dygtig den dag. Aldrig har han været bedre. Vi fik 175,5 point ud af 180 i LP1 og han blev. 3. bedste hund på dagen - kun slået af Tristian, som er Lydighedschamp. og en anden tæve, som også er på vej op i LP3. Jeg var noget så stolt af ham. Gid han bare eén gang ville være så god til en officiel prøve! Nå, men han kan det jo godt, så det må jo komme på et tidspunkt.
 
Sidste weekend var der jo så det årlige Trænerseminar, som vi i Aktivitetsudvalget står for. Vi havde svært ved at skaffe hunde til at øve med derovre (Grindsted) så jeg endte med at tage Lanzo med og det gik rigtig fint. Han hyggede sig rigtig sammen med Zola, som Dorthe og Jens havde med. Begge hunde kredsede mest om Dorthe, som stod i køkkenet og med så mange hundefolk til stede, fik de da også tigget sig til så mange godbidder, at Lanzo kastede lidt op lørdag nat. Sådan kan det gå, når man er en grovæder. Christian var jo også med til trænerseminar og han fik lige trykket lidt på Lanzo for hans bækken var helt skævt efter at have haltet i så mange måneder. Det er bare så dejligt at Christian altid har tid til lige at kigge på ham og Lanzo nyder det bare. Tusind tak Christian.
Desværre har den sidste travle tid også gjort, at jeg ikke har været så påpasselig med træningen af Lanzo's ben og på bare 3 uger, er hans muskelmasse igen svundet, så nu skal der virkelig gåes til den de næste 14 dage, før vi skal på water walker igen. Utroligt hvor hurtigt det går, men lige så snart jeg ikke presser ham, så aflaster han helt automatisk benet og bruger det raske ben lidt mere og så svinder muskler jo på det ben som i forvejen er svagest. Ja, nemt er det ikke! Jeg synes hele tiden det er 2 skridt frem og 2 tilbage.
Nå men apropos det med at presse ham lidt - i dag har vi gået en tur på ca 4 km. Det gik fint, men temmelig langsomt til sidst ! Jeg kan ikke helt vurdere om det er kondien eller om det er benet som gør at han bliver så træt, men måske lidt af begge dele.
Nå, men hjem kom vi da og han ville da også gerne ud og træne lidt her i aften så helt galt var det ikke.
 
 
11. september 2010
Jeg tør jo næsten ikke skrive det, men den sidste uge er det gået rigtig fint fremad med Lanzo. For 2 dage siden, rundede vi for første gang 2 km på en enkelt gå-tur. Faktisk pressede jeg citronen lidt og gik 2,5 km - og det gik godt. Ingen ekstra halten dagen derpå. Det tager godt nok også sin tid, men han klarede det!
I og med han nu også kun skal på water-walker 1 gang ugentligt fremover, har vi også været en tur i svømmehallen i Tåstrup. Det var første gang og svært at vide hvor meget han kunne klare, men nu må vi prøve os lidt frem. I hvert fald så gik det fint med selve svømningen, når bare han kom ned af den meget stejle rampe. Faktisk var den så stejl, at han næsten ikke selv kunne komme op af den, sidste gang han skulle op. Alt vandet i hans pels vejede så meget og rampen er virkelig stejl, så jeg måtte lige have fat i håndtaget på vesten og hjælpe ham op.
Vi har også gået på skrænter og løbet lidt mere i trav, så han har været noget mere træt de sidste par dage, men nu er der nødt til at komme lidt flere muskler i benet igen. Der er ca 6. cm forskel i omkredsen på lårene, så der er lang vej endnu, men det skal nok komme. Han er bare så sej min store dreng og lader sig ikke gå på af alt det han skal igennem.
 
 
5.september 2010
I dag har vi så været til både LP-prøve og Rally-prøve i Haarlev. Vejret var super fint - ikke til Lanzo, men til alle os 2-benede for det var dejligt solskin.
Nå, men vi kørte tidligt afsted og kom som nogen af de første så der var frit valg hvor teltet skulle stå. Jeg fik slået op og afleveret bøger osv - og så kom Ulla. Hun ville lige ned og give lidt moralsk støtte. Det var bare så hyggeligt.
Allerede kl. 0930 var det tid til begynder-prøven i Rally. Vi var ude efter at bestå i dag, for så kunne vi kalde os BegynderMester efter 3 bestående prøver. Lanzo startede meget sløvt og jeg var helt nervøs for hvordan vi skulle komme igennem, men det gik efter de første par skilte og så var han bare "PÅ".
Lidt senere skulle vi så op til LP-prøve og det måtte jeg jo så igen bare betragte som en øvelse. Det gik ikke helt så godt - igen måtte der mange ekstra kommandoer til i øvelser han ellers godt kan. Og igen formåede han at knase et par næse-pinde i stedet for bare at komme tilbage med min. VI har ellers øvet og øvet hvor det er gået fint, men selvfølgelig ikke i dag. Vi kom dog igennem og bestod med en 3. præmie. ½ point fra 2. præmie.
Nå, men til gengæld så vandt vi faktisk Rally-begynder klassen med point lighed med nr. 2 men min let haltende hund vandt på tid ! Det er da en griner!
Alt i alt en dejlig dag og vi fik hvad vi kom for - nemlig rally titlen og så kommer LP vel også en gang, hvis vi stiller op lidt mere.
 
 
 
22. august 2010
Så har er vi tilbage i den daglige trummerum i og med at ferien er forbi. Det gør også genoptræningen lidt mindre intensiv og lidt mere besværligt for når man er væk i hvert fald 9 timer dagligt, så er der ikke så meget tid til alt muligt andet.
Vi kører dog stadig til Faxe på water walker 2-3 gange om ugen og har 5 gange tilbage. Det kan dog godt være jeg køber lidt mere for det er rigtig godt for ham. Nu må vi se når de 5 gange er gået.  
For ca 1 uge siden havde vi lige et lille tilbagefald. Jeg havde næsten lige fået at vide at nu kunne han godt løbe løs lidt. Jeg skulle op og besøge Ulla, og tænkte, at hendes have jo var et fint sted til at han kunne løbe rundt, så jeg slap ham. Og så "bissede" han ellers som køer gør i foråret. Han løb rundt i strakt galop og jeg kunne ikke fange ham. Hold da op hvor han morede sig. Jeg forsøgte at lokke, at skælde ud, godbidder, osv, men han sprang bare rundt og ville ikke fanges! Nå, men jeg holdt vejret og håbede at benet holdt. Ulla's 3 hunde havde vi lukket ind i huset og da vi endelig fik Lanzo ind også, kørte han ellers de unge damer trætte indendørs. Han var den sidste som gik til ro - trods han er alders præsident og med dårligt ben. Men kors hvor han haltde i dagene efter. Benet var helt overanstrengt. Det hjalp lidt om onsdagen hvor han fik løsnet op på vand løbebåndet, men vi måtte helt hen til mandagen efter for at han kunne gå på det niveau hvor han ellers var. Men Lanzo havde en fed aften :o) Jeg håber det var det hele værd for ham.
Vi er nu oppe på små 4 km. dagligt - de dage hvor jeg kan nå 3 ture. Jeg forsøger at nå det i hverdagen også. Vi døjer dog lidt med at nå op over de 2 km på en enkelt tur. Der er vi ikke helt endnu, men jeg håber det snart kan lade sig gøre. Hans skridt længe er i hvert fald ved at være normal, hvilket er super godt.
 
 
Bernermarked 7. august 2010
For ca. en uge siden var vi til Bernermarked i Køge. Det var 25. år det blev afholdt og det kunne vi da ikke gå glip af, selvom Lanzo stadig halter lidt og endnu ikke er helt på toppen. Det går dog så godt, at jeg havde meldt mig til LP og da skuet så er gratis stillede vi også op der. Jeg var jo næsten sikker på at vi var eneste hund i Champ. klassen, så jeg kunne løbe i hans eget tempo og bare en lille bitte runde
uden at genere nogen. Det gik også fint og Birgitte Schøjtt som var dommer, var også denne gang sød mod os. Vi fik den flotteste kritik og som hun sagde, så fik han alt hvad han kunne få af bånd, selvom han haltede for det havde han fortjent. Det var da meget sødt sagt. Da vi kom til at skulle løbe i BIR og BIM rækkerne,skulle Lanzo ikke løbe mere og vi blev bare sendt ned sidst i rækken, hvilket var helt fint. Jeg var bare SÅ GLAD for at min bamse kunne være med. For bare 4 uger siden var jeg ikke sikker på det havde kunne lade sig gøre, så vi nød det.
I LP ringen skulle jeg være hjælper for dommeren så vi var oppe som nr 1 i fuld solskin og meget meget varmt. Lanzo var helt færdig og på et tidspunkt går jeg ud i skyggen for at pøse vand på ham og så kan jeg dårlig trække ham ind i ringen igen. Han ville bare ikke mere. Der måtte dog også rigtig mange ekstra kommandoer til i de fleste øvelser. Det var vist ikke den største lyst der drev ham, men han gjorde det så godt han kunne den dag og det er jo alt hvad man kan bede om.
Vi har øvet pinde øvelsen rigtig meget for det er jo en øvelse som ikke kræver at man skal gå meget rundt, så den øvelse, var jeg sikker på han ville klare for han klare den fint med helt op til 10 pinde normalt - MEN den store "bøf" synes lige han ville demonstre at han altså ikke gad. Så han tog bare 3 pinde op og knasede dem og stillede sig så og bare kiggede på mig. Den dag var det dog lige meget - igen kan jeg kun sige, at jeg bare er så glad for at han kunne være med. Vi sluttede med en 2. præmie og 137 point.
Det var bare en super dejlig dag og i betragtning af, at det regnede hele søndagen så var jeg godt nok glad for, at det var lørdag vi holdt det, selvom hundene synes det var for varmt. Som sædvanlig var der grill aften efterfølgende og i år var vi 80 tilmeldte så det var jo herligt.
Henrik var nede og kigge og tog en del billeder som jeg nok skal få lagt ind i galleriet snart.
 
Vi fik dog taget et familiebillede hvor Lanzo og hans søn Santos samt Cato (søn af Santos) var med sammen med Candy som er mor til Cato. Sidst men ikke mindst var Happy også med som er mor til Candy.
 
 
 
Mandag den 26. juli 2010
Så er jeg startet på ferie og det har været længe ventet. I år skal ferien bruges til lidt hjemlig hygge og så kører jeg jo til Faxe med Lanzo 3 gange ugentligt, så det går der også noget tid med. Han er oppe på at gå ialt 15 minutter nu med en indlagt pause. Over weekenden øgede vi også vores gå-ture betragteligt for nu kan vi lægge en middagstur ind også. I går kom vi for første gang op og gå lidt over 1000 m om aftenen ud over de 2 mindre ture i løbet af dagen. Det går rigtig fint og rigtig hurtigt fremad med ham.
For flere uger siden fik han et kæmpe kødben af Henrik og Newf-tøserne, men han har ikke været så interesseret i det før nu - men nu er der blevet gnavet godt i det over et par dage. Det kan der heldigvis gå rigtig god tid med.
 
 Gumle gumle gumle - jeg skal nok få has på det
 
Se, der er styr på det
 
 
 
Altså næsten
 
Hvis jeg nu holder på det !
 
Så er der styr på det igen
 
 
 
 
Søndag den 18. juli 2010
Her går tiden med genoptræning af Lanzo. Det er da godt, at jeg snart skal holde ferie for der går godt nok lidt tid med water-walkeren. Han er begyndt 2 gange i sidste uge i Faxe, hvor de er specialister i både operation og genoptræning af hunde med korsbånds-skader. Der er godt nok noget længere end til Ølby, hvor de også har en water-walker, men jeg vil jo bare have det bedste til min bamse, så vi kører hele vejen til Faxe. Der bliver han kigget igennem fra gang til gang, så der ikke kommer overanstrengelse og for meget væske i benet. Der er stadig lidt hævelse og lidt væske tilbage, så vi må blive lidt bedre til de kolde omslag. Dem er vi sprunget lidt let over for en vis herre, vil jo ikke ligge stille med kolde omslag på benet. Nu må vi så alligevel tage den slåskamp.
Men ellers går det fremad. Vi er oppe på 650 m om aftenen og ca 300 med om morgenen i gåture + 2-3 gange waterwalker ugentligt. Det er hårdt for ham at gå på water-walkeren, og han er træt i benet efterfølgende selvom det lige nu kun er 3 x 3 minutter han går.
Ud over det, er der jo så massage af benet, mentale lege for at køre ham lidt træt, bøj og stræk øvelser af benet og også lidt ryg øvelser for at strække ham lidt ud og gøre ham flexibel. Så jo tak, en ferie er velkommen, for der er nok at se til og man vil jo bare gerne give ham de bedste betingelser for fremtiden.
Og ellers så ved Lanzo åbenbart ikke at han er syg - eller har været. Vi tager stadig nogen "skænderier" om hvor meget man må hoppe og danse i haven, og hvorfor man ikke må drøne rundt i galop med store spring med en fodbold i munden. Det er vi ikke helt enige om, og det bliver mere og mere udpræget, jo bedre han har det. Godt at han ikke har de samme bekymringer om hvorvidt benene holder, som jeg har ! Jeg tror jeg holder vejret den første gang han får lov at løbe løs igen om 1-2 måneder!
 
 
Fredag den 9. juli 2010
Nu er der gået 3 uger efter operationen og vi har været til den første tjek-up hos Claus, som opererede Lanzo. Det var godt nok kun lige 3 uger siden vi var der, men da Claus gik på ferie, ville jeg gerne lige vide, hvordan det ser ud inden. OG heldigvis var det bare tip-top. Faktisk kunne han slet ikke forstå at det kun var 3 uger siden og han sagde at det gik meget bedre end man kunne forvente for så stor en hund på den alder og at det gik nærmest mirakuløst godt. Benet var meget stabilt og Lanzo går rigtig fint på det i forhold til tidspunktet. Det var jo dejligt at høre.
Nu må vi så begynde at trappe op meget meget langsomt på gå-turerne. Vi kan også begynde på water-walker fra næste uge. Det glæder jeg mig godt nok til for Lanzo er ved at være lidt for livlig. For et par dage siden måtte jeg binde ham, fordi han spurtede rundt med sin forbold i munden og i fuld galop i indkørslen. Der var jeg alvorligt bange for at det hele skulle springe op før jeg fangede ham, for han må jo slet ikke hoppe sådan rundt, men han keder sig bravt, selvom jeg forsøger at motivere ham på anden måde. Men nu går det i hvert fald fremad. Vi må nu øge gåturen til 500-1000 meter over de næste par uger. Hold da op hvor man kan komme til at savne at gå tur med sin hund. Den sidste uge har vi gået hen ad vejen og tilbage igen. Det kan jo ikke ligefrem kvalificere sig som en gå-tur med de 100 m som jeg har.  
 
 
Lørdag den 19. juni 2010
Så er der gået et par dage efter operationen af Lanzo's korsbånd. Efter meget læsning på nettet og spørgen mig for hos dyrlæger og folk, som har prøvet det selv, valgte jeg at lade ham operere hos Claus Sloth, hvor han fik en operation som hedder Tight Rope. Denne operation skulle kunne holde også til de store hunde og jeg synes bedst om den metode ud af de 3-4 forskellige metoder der findes i dag. Men nemt var det bestemt ikke at beslutte sig. Der er mange meninger om emnet og i bund og grund må man jo bare følge sin mavefornemmelse for hvad der er rigtigt for ens egen hund.
 
Heldigvis ser det også fint ud. Det går hurtigt fremad. Efter at have været temmelig sølle lige efter operationen og hvor jeg måtte have hjælp af 3 naboer til at bære ham ind på et tæppe, hvor vi holdt i hvert sit hjørne, så er der nu hurtig forbedring.
Igår begyndte han allerede så småt at støtte på benet, hvilket gjorde, at han troede han skulle drøne afsted og også ud og gå tur. Det skulle han jo så ikke !
I dag er han begyndt at lægge sig ned på den opererede side, så nu gør den åbenbart ikke så ondt mere. Det er dejligt.
 
Det sværeste er bare at holde ham i ro. Jo mere frisk han bliver, jo mere kniber det med at holde ham i ro. Han må jo faktisk ikke rigtig gå andet end ud og besørge og tilbage igen. Det passer bestemt ikke herren, men sådan er det indtil næste mandag hvor han skal have taget stingene. Derefter må han vist gå 3-400 meter ! Hmm, ja ikke meget når man er vant til 5-7 km dagligt, men trods alt bedre.
 
Tusind tak til alle jer som har henvendt sig med gode råd og opmuntring - og endda en pose med kæmpe kødben til at fordrive tiden med til Lanzo fra vores gode venner Henrik, Naya og Ofelia som vi savner at gå tur med.
 
 
Søndag den 13. juni 2010
Så gik det desværre ikke længere. I fredags sprang Lanzo's korsbånd. Han blev lidt glad på morgenturen og vi var ikke nået mere end lige uden for området hvor vi bor og så blev han lidt kåd, gled i græsset og vupti - så stod han på 3 ben! Så vidste jeg godt hvad der var sket. Han humpede hjem og jeg fik ringet til min søde dejlige dyrlæge som sagde vi kunne komme med det samme. Og ja, det var helt sprunget.
Nu skal jeg så til at finde ud af hvilken operation han skal have og hvor det skal gøres henne. Puha, nogen beslutninger for man vil jo gerne gøre det bedste for ham. Hvis bare der kun fandtes en mulig operation så var det jo nemmere, men der findes altså flere og dyrlægerne er ikke enige om hvad som er bedst. De 2 specialist steder Faxe og Claus Sloth anbefaler 2 forskellige metoder. Øv, hvor er det svært.
Lanzo er nu glad nok og vil gerne gå selvom det næsten er på 3 ben. Det får han så ikke lige lov til så han død keder sig. Vi plejer jo at lave en masse ting og nu skal vi bare være her hjemme og ligge !!! Jeg håber at få ham ind til operation allerede i næste uge, så vi kan komme igang med gen-optræningen som jo er lidt omfattende og i længere tid.
 
Det overskygger helt den rigtig dejlige weekend vi havde i Bøsøre, men jeg vil da ikke undgå at nævne den. Det var lidt mærkeligt at holde til ovre i LP ringen i stedet for ved udstillingsringen, men også rigtig hyggeligt. Jeg havde valgt at stille op i LP og så bare lade være med at springe. Det gik rigtig fint og vi fik da hele 145,5 point uden spring øvelsen, hvilket svarer til en 2. præmie. Jeg var bare så stolt af min lille basse.
Søndag var den helt store succes med Rally. Der kom 26 tilmeldinger og det var virkelig hyggeligt. Vi blev nr 3 på dagen i Rally med 95 point og en hund som synes det var sjovt trods varmen.
Det var også sjovt at se alle de Lanzo børn og børnebørn som løb rundt derovre. Selv i børnebørnene kan man se noget fra ham. Det er jo dejligt at se.
Lotte og skønne Woopie som er fra hans sidste kuld, klarede sig rigtig fint, og kom i finanlen begge dage. Stort tillykke til dem.
Det var bare sådan en hyggelig weekend og tak til alle som var med til at gøre den fantastisk.
Der er lagt billeder ind i galleriet. En lidt blandet landhandel - men se selv.
 
 
 
 
1. juni 2010
Der var rigtig gode nyheder igår hos dyrlægen.
Vi slipper i hvert fald for en operation lige nu. Lanzo går helt fint på de små ture og hævelsen omkring knæet er næsten væk og ledbånd er begyndt at hele. Det er næsten kun når han rejser sig eller feks da han skulle tage et lille bitte spring ned fra undersøgelses bordet, at han forsøger at skåne sit bagben.
Så nu skal vi genoptræne og tage den med ro de næste måneder. Stadig kun små ture, hvilket ikke passer hverken "herreren" eller hans ejer særlig godt, men det tager vi med, hvis blot det hjælper.
Vi skal også til at svømme lidt igen eller gå på water-walker.
Ud over det fik vi også kigget på en grim knude, som sad oppe ved kinden på ham. Det var heldigvis ikke noget. Dyrlægen mente, det var en talg eller fedt knude, og for at vi ikke skulle lægge ham i narkose,  forsøgte vi lige at skære et lille bitte hul i knuden mens vi var der. Det viste sig, at det bare væltede ud med noget ulækkert snask (talg) og så var den knude væk. Kors hvor var han bare sej, min dreng. Ikke et kny sagde han mens vi stod der og stak kanyle direkte ned i knuden og 2 sekunder senere skar i ham.
 
Så jeg var en glad Berner-ejer i går og super stolt af min store dreng. Nu glæder vi os til weekenden i Bøsøre, hvor vi skal se alle de andre "berner-tosser". Det bliver bare så hyggeligt.
 
 
 
 
26. maj
Det er næsten ikke til at bære. Lanzo har måske et revet eller et sprunget ledbånd. Så nu er han i første omgang i ro de næste 10 dage og på smertestillende og så skal vi til endnu et tjek og hvis der stadig er ømhed, skal han ind og have en kikkert operation. Det er bare så synd for ham. Jeg synes jo ellers han har været nok igennem indenfor det sidste års tid til halvanden. Vi får da prøvet det hele her !! Nå, må hellere skrive lidt om de gode nyheder for ellers bliver det da for trist.
2 af Lanzo's børn i Sverige er lige blevet 1. og 2. vinder i åben klasse i Sundsvall og Å de Vie fik sit 2. cert.
 
 
 
 
16. maj 2010
Øv Lanzo halter stadig. Nu har vi lige haft 5 dage, hvor vi næsten ikke har gået, fordi han bare har haltet rigtig slemt på venstre bagben. Jeg aner ikke hvad han har lavet, men lige pludselig sidste onsdag aften, ville han ikke støtte på benet. I går og i dag så det ellers ud til at være fint og vi gik en lille smule længere jer til aften, men nu er den gal igen når han rejser sig. Så går der lige nogen skridt før han vil støtte rigtig på benet. Jeg må vist se at få en til at kigge på det ben.
Ellers så er den tykke dreng jo vældig sulten hele tiden. Nu er han begyndt at spise jord - så han må da være rigtig sulten. Han ser nu ellers ikke sådan ud. Af en eller anden grund, så synes han at små friske våde jordklumper er rigtig lækre. Endnu en liv-ret han har fået efter hans kastration.
Igår var han ellers med til Tunø hvor vi holdt bestyrelsesmøde. Der var en anden Berner som hed Dagmar som blev mægtig glad for ham. Han hyggede sig rigtig med at være med til mødet og forstyrre lidt en gang i mellem i stedet for at skulle have været alene hjemme hele dagen. Og så fik han også prøvet Dortes nye flotte bil, selvom han vist synes, det var et mærkeligt bur han skulle sidde i. Da Dorte åbnede bagsmækken for at få ham ind, vendte han om og sprang lige ind på bagsæderne i den nye bil somom han tænkte, at han da ikke kunne komme ind bagi i den lille åbning. Men ind kom han og afsted til møde gik det.
 
 
 
17. april 2010
Min store bamse har bare gjort det så godt i dag. Vi har været til vores første Rally lydighedsprøve i dag og det gik faktisk over al forventning - hvis man altså ser bort fra den store førerfejl jeg lavede. Jeg havde helt misforstået et skilt og blev derfor trukket 10 point for den ene fejl.
MEN bortset fra det så gik Lanzo bare en super bane, og han synes det var rigtig sjovt. Vi endte på 87 point - så ud over mine 10 point som blev trukket, var der kun lavet småfejl for 3 point - det må da siges at være meget godt. Så han bestod sin første prøve.
Han var så glad at selv ring-sekretæren kom hen bagefter og ville kæle og nusse med ham . Han fik rigtig charmeret sig ind og vi havde en dejlig dag. Jeg kunne godt mærke at jeg har savnet at komme ud på den måde, nu jeg ikke udstiller mere.
Nu har jeg lige meldt mig til den næste Rally-prøve sidst i maj. Så må vi se hvordan det går når det er varmere i vejret. Han bliver jo noget mere ugidelig i varmt vejr.
 
Helle var også oppe med sin unge Basil for første gang i LP1. Han fik en 2. præmie, hvilket må siges at være rigtig flot for en 1-årig hund som var oppe for første gang.
 
 
9.april 2010
Så er feriedagene og påsken ved at være slut og foråret er kommet - i hvert fald nogen dage ! Herligt.
Vi har haft en masse gæster med gode gå-ture og også været en tur i Bøgeskoven med Ofelia, Naya og Henrik. Det var en herlig tur i både skoven og langs stranden hvor vi måtte kæmpe os frem blandt store sten og nedfaldne træer. Kors hvor hundene nød det. Der kom nogen rigtig gode billeder ud af det da vejret lige var til at tage billeder i. Se bare galleriet - de blev i hvert fald rigtig gode af Nefw-tøserne.
Og øv nu skal jeg snart på job igen - har ellers nydt at være hjemme. Det var jo næsten ligesom da jeg gik hjemme for snart ret så mange måneder siden. Jeg synes dog at Lanzo virker lidt mere træt, så det kan være han glæder sig til at skulle være alene hjemme igen så han kan få sovet lidt mere.
 
 
16. marts 2010
Der har godt nok været meget arbejde den sidste tid, men der har da heldigvis også været tid til at stresse af med nogen gode gå-ture i den sidste sne. Den ene morgen var jeg ved stranden ved 7-tiden om morgenen og der var bare så flot.
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag den 3. marts 2010
Så er ferien overstået og både Lanzo og jeg er hjemme igen. Jeg var en tur i NY for første gang og det var en helt vildt god ferie med mange oplevelser. Som sædvanlig når jeg holder ferie, var Lanzo hos min kusine på deres gård. I år kom han endda derned midt i drengenes vinterferie så der var ekstra meget at være med til ! Altså forstået sådan at han følger dem alle sammen rundt og skal være med til alt. Hestene hentes ind og ud af stalden og hvert år er det min skræk, at de skal blive trætte af, at han synes de er så spændende og så ender med at sparke ham eller bide ham. Han stikker hele krydderen op til dem og vil nusse dem eller også render han ind og ud mellem benene på dem. Heldigvis er de vant til deres egen hund, som dog er noget mere ligeglad med hestene.
Når det så er sagt, så er Lanzo nu på ormekur for han har haft nogen meget delikate måltider i møddingen, hvor der serveres hestepærer som "tag selv buffet". Desværre har det så vist sig efterfølgende, at hestene faktisk havde orm, så nu får Lanzo en ormekur for en sikkerheds skyld.
 
 
Lørdag den 6. feb. 2010
Så blev det februar uden at jeg fik skrevet noget som helst om januar. Det er nu ellers ikke fordi at der ikke sker noget. Januar har i hvert fald budt på en masse gode gå ture i sneen og nogen af dem sammen med Henrik og hans 2 Newf-tøser. Det er så festligt at se som hundene boltrer sig i sneen og Lanzo og især Ofelia tager sig nogen ordentlig tonse-ture i sneen. Der er kommet lidt sne-billeder ind i galleriet.
 
I forgårs var Lanzo også til sin årlige undersøgelse hos dyrlægen og jeg ville også have ham vejet. Det var jeg jo noget spændt på for den gode hund er jo blevet noget så sulten efter hans kastration. Hmm, han havde da også taget 2,5 kg på og det kan man altså godt se. Ud over det så har han et ton af underuld som jeg nærmest ikke kan rede igennem uden at han ser ud som om jeg torturerer ham, så vores hyggestund med trimning er knap så hyggelig mere. Nå, men i hvert fald skal vi til at passe på vægten og han skulle også gerne tage ca 1,5 kg af det han har taget på. Det ville klæde ham. Men ellers var alt fint så det ud til og sådan virker han da heldigvis også selvom han nu er blevet 6 år.
 
I sidste uge fik vi også en god nyhed. Nemlig at Lotte's lille Lanzo barn havde fået sit først cert i Fredericia - kun 18 måneder gammel. Et stort tillykke til Lotte med hendes dejlige Woopie.
 
 
Mandag den 28. dec
Så er december måned næsten gået og i år er den fløjet afsted mere end den plejer. Med et forholdsvis nyt job med masser af overarbejde og en hovedopgave, som skulle afleveres 21 dec., så har der ikke været tid til ret meget andet. Vi nåede dog stadig at fejre Lanzo med "hunde-fødselsdag" hvor der vankede gaver, fødselsdagssang og kagemand som jeg havde forsøgt at forme som en hund !! Hmm, den store kunstner bliver jeg vist aldrig, men den smagte godt.
 
Her er lidt billeder fra dagen

Og dagens midtpunkt hygger sig !
 
 
 
 
 
 
 
Torsdag den 10 dec.
I dag fylder Lanzo 6 år - min store dejlige dreng. Tænk at det er 6 år siden han invaderede mit hjem og mit hjerte. På lørdag holder vi som sædvanlig "børne-fødselsdag" med hele piv-tøjet. Mere om det på et andet tidspunkt.
 
 
Søndag den 5. dec
Hold da op hvor tiden flyver afsted. I sidste weekend havde vi afslutning på Berner-træningspladsen og det var som sædvanlig super hyggeligt. Det foregår i Rude Skov i en spejderhytte. i år var vi 70 mennesker og det er absolut det største antal vi endnu har været og der var heller ikke plads til flere. Hvis ikke der havde været nogen syge på dagen, havde vi trænere ikke fået siddepladser.
Vi havde som sædvanlig amerikans lotteri - hvor jeg som sædvanlig ikke vandt noget - og så var den gode flæskesteg med alt tilbehør som Ole og Annemette laver mens vi andre er på gåtur i skoven.
I dag har vi været ude at gå på Åsen med Henrik og de 2 Newf-tøser. Det er altid så hyggeligt og det holdt heldigvis tør-vejr hele turen. Lanzo var rigtig i hopla og spurtede afsted, da han fik lov at løbe lidt fri i skoven inden han fik snor på. Ophelia og Lanzo havde en lille konkurrence om hvem der var fører-hunden. Det var så skægt at betragte. De gik side om side i snor og så begyndte først den ene at sætte farten op så man kom forrest og så gjorden den anden det samme. Sådan kunne de blive ved flere gange - konkurrerende om hvem som skulle gå forrest for flokken. Ja, det kommer nok ikke som den store overraskelse, at Lanzo ikke gav sig. Ophelia gav op lidt hurtigere. 
Så efter 5 kvarter i et godt mudret terræn var det 3 mudrede hunde som kom i bilerne. Nu er Lanzo dog klar til en ny gå-tur så det vil vi gå ud og gøre nu.
Lene Hadbjerg Sørensen | Digeparken 12, 2680 Solrød Strand - Danmark | hadbjerg@yahoo.dk