Nyheder / Nyheder 2011 - del 1

Nyheder 2011

Lørdag den 8. oktober
For 14 dage siden var jeg jo til prøve med mit DKK hold. Mange af dem skulle op i LP1 for første gang og jeg havde meldt Lanzo til i Rally for at få den sidste "pind". Det gik så ikke så godt. Igen må jeg jo sige at føreren (mig) ikke hjalp så meget. Jeg lavede en øvelse forkert uden at registrere det og da Lanzo også havde været lidt svært at trække op til øvelserne kostede min fejl os lige "pinden" på point. Vi endte på 76 point og bestået men ikke Rally Øvet Mester. Lanzo fik endnu engang charmeret ring personale og dommer, men det gav jo ikke flere point - kun en kommentar fra ringpersonalet om "at han godt nok var sød og en dejlig hund"
Det er jo også dejligt men med mit konkurrence gen, var det jo ikke helt godt nok.
 
Så jeg gik lige hjem og skrev til Ølstykke og spurgte, om jeg kunne efteranmelde os til Rally Øvet weekenden efter. Det var så sidste weekend. Her gik det helt galt for mig og jeg kludrede helt vildt i alle de mange øvelser med kegler og igen var Lanzo altså bare kun opsat uden for banen og gad ikke, da vi så gik ind. Men vi kom igennem med 83 point og blev RØM på dagen. Da vi gik ud af banen, sagde dommeren, at ja det var jo føreren som havde fået flest minus point, og havde hun kunne give charme-point til hunden, så havde han fået dem alle ! Ja, jeg ved ikke lige hvad der sker, men de synes alle det er super charmerende når sådan en stor hund går en rally bane og når han gider er han også bare super "på" og skøn at iagttage. Men målet blev opfyldt og vi kan nu næste år starte i Ekspertklassen og se om vi kan få hevet nogen "pinde" hjem der. Det er væsentlig sværere for der skal man helt op på 95 point ud af 100, men det er jo også der man kan blive Champion, så selvfølgelig skal niveauet være der efter. Nu må vi se hvad Lanzo gider til næste år.
 
Men jeg jo jo lige blære mig lidt for i Fensmark hvor mit DKK hold var oppe i LP1 blev nr 1-2 og 3 alle nogen fra mit hold. Det kunne jeg jo kun være tilfreds med.
 
 
 
Søndag den 18. september
Ja, jeg er jo egentlig lidt forsinket med opdateringen for nedenstående billeder er fra en strandtur for lidt over en uge siden. Det var det skønneste vejr og godt selskab af min søster og Fætter Oscar
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mandag den 12. september
Så har vi afholdt vores landsdækkende WALKATHON i lørdags. Det holdt hårdt og har været et stort arbejde, men det gik rigtig godt og vejrguderne var også med os. Så det kunne faktisk ikke være bedre. At vi så på Sjælland også fik samlet hele 5.715 kr ind var jo dejligt.
Onsdag aften i sidste uge var jeg ellers nærmest gået i koma. Da klokken var 2230 tikkede der en sms ind fra Mia. En af deltagerne havde nævnt noget om, at der var cykelløb i Roskilde og mente ikke vi kunne komme ind i skoven. Det var lidt svært at sove den nat.
Torsdag gik jeg så i gang med at undersøge og ringe rundt. Jo, der var skam cykelløb i Roskilde ! Jeg fik ringet til Skov og Natur, som jeg havde ansøgt om gå-turen. De vidste ikke noget. Så fik jeg ringet til den ansvarshavende i hos idrætten. Her blev jeg henvist til Roskilde Kommune, som så henviste til politiet og til sidst fik jeg nummeret på Indsatslederen hos Politiet. Han blev noget overrasket over jeg ringede, men var meget hjælpsom. Heldigvis kunne vi godt komme hen til skoven så længe vi kørte ind i kørselsretningen for cykelløbet.
Da lørdag kom var jeg jo noget nervøs for om folk ville komme frem og kunne finde det. Var oppe kl 0530 og pakke og brygge kaffe. Kl. 0830 stod jeg ude på P-pladsen og fik dækket op og Mia kom lige efter. Heldigvis var der hele 50 personer som kom frem så det var dejligt. Rigtig mange racer var repræsenteret og alle fik snakket og hygget. Vi havde også et stort amerikans lotteri med mange præmier. Som sædvanlig vandt jeg ikke selv noget :o)
ALt i alt en dejlig dag - Eneste skår i glæden er, at Lanzo ikke kunne komme med fordi jeg havde så meget at se til og stå for. Begynder at synes at alle mine gøremål går mere og mere ud over ham.
Billeder er lagt i galleriet.
 
 
Lørdag den 6. aug. 2011- BERNERMARKED.
Så kom dagen, som jeg altid ser frem til med glæde. Det årlige Bernermarked i Køge. Det er bare så hyggeligt hvert år og i år glædede jeg mig ekstra meget, for jeg havde ingen "job" på markedet i år, så jeg kunne få lov til bare at gå rundt og snakke og se på hunde. Det nød jeg rigtig meget.
Jeg var ellers ikke helt sikker på hvordan dagen ville blive, for Lanzo blev stukket af en bi under poten torsdag aften og hele fredagen ville han slet ikke ud i haven. Det var nærmest som om han var bange for græs, men det tror da fanden. Hold da op hvor havde han ondt og han stressede rundt og sov utroligt hele natten. Nå, men lørdag kom og det så ud til at han havde det okay, men lidt træt. Vi tog afsted og i LP prøven viste det sig snart, at han i hvert fald ikke havde lyst til at sidde i græsset og han løb også ud af banen, så målet med prøven blev egentlig bare at få ham til at synes det var sjovt og ikke noget at være bange for. Vi endte da også med bare 118 point og ikke bestået. Men pyt. Vi kom igennem og det så ud som om at Lanzo kom sig over sin "græs-forskrækkelse". I hvert fald lavede han sit sædvanlige stont med at rulle sig i fælles dæk - så fra slet ikke at ville lægge sig i græsset under andre øvelser, så var det lige ved at være en lettelse at han turde rulle sig selvom det ikke pynter på point i en prøve. Lad os bare kalde det en dårlig dag i prøve sammenhæng - måske det slet ikke var bistikket, men bare varmen som han aldrig har det godt med.
Nå, men vi skulle jo også stå i udstillingen i Champion klassen for sidste gang inden han sidst på året bliver Veteran.
Vi skulle jo op mod Lasse og Turner, så jeg vidste jo godt at vi nok måtte se os slået på forhånd. Sjovt nok fik Lasse og Turner dog kamp til stregen og dommer Søren Wesseltoft kiggede meget på begge hunde før han bestemte sig. Jeg fik at vide at Lanzo havde dagens bedste benstammer og fik den fineste kritik med på vejen. Den var så fin at Lasse for en stund troede, at jeg ville rende med sejren, men det blev fuldt fortjent Turner og Lasse som blev nr. 1. Endnu engang tillykke med det til Gitte, Lasse og Turner, som endnu engang endte med at vinde hele Bernermarkedet - endda for 3. gang.
Det var bare en super dag i selskab med en masse dejlige mennesker og med efterfølgende grill-arrangement.
Tak til alle de mennesker som år efter år er med til at arrangere Bernermarkedet.
 
Lørdag den 30 juli 2011
Så er det ferietid. Kan se frem til 3 ugers ferie - forhåbentlig med lidt bedre vejr end det har været ellers tager jeg nok på job igen efter 2 uger - men lever jo stadig i håbet om at solen titter frem. I dag har jo været fin. Jeg har været ud i Boserupskoven med Henrik for at gå ruten igen til WALKATHON. Sidst kom vi jo til at gå for langt og endte på ca 10 km - og sørme om vi ikke kom forkert igen i skoven og endte på ca 11 km. Godt at Lanzo ikke var med. Det kan hans ben da slet ikke klare. Henriks 2 new tøser var nu heller ikke glade ved det. Vi havde dem nærmest på slæb den sidste time af gåturen, men det var bestemt heller ikke planlagt til at skulle være så lang en tur. Nu må vi derud endnu engang og se om vi ikke kan finde den såkaldte afmærkede rute. Den kan nu ikke være ret godt afmærket for vi har da præsteret at gå forkert 2 gange nu! Det var nu en god gåtur og skoven er bare rigtig smuk.
Igår var jeg på stranden med Rikke og Fætter Oscar. Hold da op hvor de 2 hunde hyggede sig. Det er meget lang tid siden jeg har set Lanzo så legesyg og i fuld fart. Jeg ved jo at benet holder, men jeg var spændt på om han ville halte efter al den leg i sandet og vandet - og jo - hold da op hvor han haltede igår aftes. Han er bare så øm så jeg har givet ham smertestillende og i dag har han kun gået 3 små bitte ture for lige at løsne op i benet. Allerede her til aften går det da også bedre. Der er lavet en mappe i galleriet med biller fra turen. Se dem her
 
 
18. juli 2011
Øv øv - alene hjemme. Lanzo blev sat af nede hos mor og far i går aftes da jeg skal have lagt nyt tag på hytten over de næste par dage. Jeg ville ikke have at han skulle ligge der alene og synes at det var mærkeligt at der gik fremmede folk rundt på taget og det larmede hele dagen, så han komm lige på en lille "ferie". Det synes han nu også var dejligt. Han fløj rundt i haven i fuld fart og rullede i det våde græs. Hmm, ja så meget for at være savnet af den lille bandit!
  
 
14. juli 2011
I tirsdags var vi ved stranden med Henrik og tøserne. Nej, hvor de nød det og vi nåede lige ½ time hvor vejret var godt og så blev det helt overskyet igen. Kors, hvor alle hundene nød det og det blev da også til 1½ times tid på stranden. Lanzo drønede rundt og nu er det fint med sandet og benet - det kan give lidt muskler, for det kniber altså stadig med at få opbygget de sidste muskler. Der er stadig en del forskel på de 2 ben når man mærker efter, trods det at han bruger benet fint og støtter fint på det. Han har i hvert fald også fart på igen og denne gang holder benet fint til det. Ingen halthed dagen efter - kun træthed i benet da musklerne som sagt stadig mangler.
Ofelia og Naya er jo bare helt vilde med at bade, så de var helt ude at svømme. Det er Lanzo jo ikke helt stolt ved på stranden, men han kom da lidt i. Eller vil han hellere hoppe rundt i vandet og så går han lidt frem og tilbage, men helt ud til tøserne og Henrik kom han altså ikke. Tøserne svømmer jo heller ikke uden deres far, så Henrik vadede helt ud med dem.
Ved ikke helt om man kan sige at billederne er de smukkeste af min dreng, men man kan da i hvert fald se hvor han nyder det.
 
På vej ud var Lanzo jo rigtig kry - til et vist tidspunkt da vandet nåede maven.
 
 
 
Hop over de små bølger
 
En glad dreng - der er intet som en tur ved stranden!
 
åhh, jeg tør ikke rigtig helt derud
 
 
Nu har jeg svømmet lidt - og så vil jeg altså ind på land igen
 
Og så tigger vi lige lidt godbidder efter al den aktivitet.
 
 
27. juni 2011
Hvilken herlig tur vi havde i morges! Rikke (søster) og jeg kørte ud i Nyskoven og gik med hundene og de var bare begge 2 i hopla. Ja, dvs. det er lille Oscar jo altid. Han er jo kun 6 måneder gammel, men Lanzo var også rigtig frisk. De fes afsted og lavede alle mulige hop. Lanzo drønede rundt i mellem alle træerne, men det var altså lidt for "farligt" for Oscar. Til gengæld så fik Lanzo en meget hjertelig velkomst hver gang han kom tilbage til stien igen. Ja, hvalpe forstår jo at vise glæde og man bliver i helt godt humør fra morgenstunden ved at se dem sådan.
I Nyskoven er der en lille træ-legeplads. Bl.a. er der spændt nogen træstammer ud med noget reb igennem ca 30-40 cm over jorden, og så kan man gå og balancere på dem og holde balancen. Jeg ville lige gå hen over for sjov, men Lanzo gik altså med !!! Ja, det vil sige, han nåede kun 1 skridt ud hvor han stod med forben på en træstamme og bagben på en anden og så faldt han jo ned imellem og stod med en træstamme imellem forben og bagben. Det slog ham nu ikke ud og vi fik løftet ham op igen. Jeg var jo lidt nervøs for hans ben, så det var bestemt ikke meningen, at han skulle med, og jeg havde virkelig ikke forestillet mig at han ville prøve ! Nå, men han synes åbenbart det var sjovt, for han skulle til at prøve igen. Kan være der gik en agility hund tabt i ham :o) 
På et tidspunkt komme han løbende hen imod Oscar og kan ikke helt komme udenom så han hopper op og det ser ud somom han forsøger at springe over Oscar, men det gik ikke helt, men sjovt så det ud.
Så jo - alt i alt en super morgenstund og god start på dagen med vores 2 skønne hunde.
 
 
19. juni 2011
Herlig dag igår. Lanzo og jeg var til Rally prøve i Albertslund. Jeg havde efteranmeldt mig så sent som i tirsdags, så det var heldigt, at jeg overhovedet kunne komme med. Ulla havde ugen før efteranmeldt sig, og så tænkte jeg, at jeg jo kunne holde hende med selskab, nu det ikke var så langt væk, og se om vi kunne få en "pind" til i kampen mod at blive RØM - Rally Øvet Mester. Nå, men Ulla gik efter at blive RØM med begge sine tøser igår.
Det viste sig at være godt at vi efteranmeldte os, for Bernerne tog scenen igår. Lanzo blev nr 2 med 98 point og Ulla blev nr 3 og 4 med henholdsvis Ginger og Dendi. De gik bare så flot alle sammen. Lanzo var rigtig i hopla og så er han bare SÅ god. Desværre er det jo ikke hver gang han gider, men igår var vejret ikke særlig varmt og han var bare "tændt" hvilket de høje pointtal jo også viser. Nu ærgrer jeg mig jo over, at jeg ikke fik tændt for videodelen på kameraet :o)
Nå, men i hvert fald så kom vi hjem med 2 nye Rally Øvet Mestre og 2 rosetter. Lanzo fik sin 2. pind, så nu mangler vi bare 1 pind til og Ulla fik sin 3. pind med begge tøser. Hun skal fremover i ekspertklassen hvor man skal have så meget som 95 point for at få en pind, men ved den 3. bliver man så også Champion. Kender jeg Ulla så klarer hun også den i efteråret. Dendi skal forøvrigt til DM i Rally øvet. Det blev hun kvalificeret til sidste weekend til en kredsprøve.
 
2 nye Rally Øvet Mestre og Lanzo har fået sin 2. pind
 Dendi og Ginger blev RØM (Rally Øvet Mester) på dagen og Lanzo fik sin 2. pind i Øvet klasse og blev samtidig 2. vinder på dagen. Ginger 3. vinder på dagen.
 
 
Lanzo 2 vinder og Ginger 3. vinder i Øvet klasse 18. juni - Albertslund
 
 
De 2 stolte vindere i Øvet Klasse Rally - 18 juni 2011
 
 
17. juni 2011
I tirsdags var vi til afslutning på Ballerup træningsplads. Lanzo ventede som sædvanlig i bilen da jeg havde en del gøremål på dagen. Men se hvem der alligevel fik tigget sig til rester af pølserne.
 
 
 
12. juni 2011
Er lige kommet hjem fra et par dage nede hos mine forældre. Det meste af tiden i rigtig dejligt vejr så Lanzo (og jeg) har virkelig nydt haven. De havde også besøg af deres "plejebarn" - nemlig Tabea. En sød lille tæve som de passer da dens familie ikke altid har så meget tid til den. Og hun er kommet på et fint tidspunkt efter de jo ved juletid sagde farvel til deres egne to gamle hunde. De er bare så glade for hende og hun følger dem rundt alle steder - og så er Lanzo og hende bare så søde sammen. Hun er godt nok ikke helt til at skrue op til noget leg selvom han forsøger med store hop omkring hende og stå og gø lige foran hende i stor stil. Jeg har fanget lidt billeder fra haven, som er blevet meget gode.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bøsøre 27. & 28. maj 2011
Så er vi hjemme igen fra Bøsøre og det har som sædvanlig været en rigtig dejlig weekend. Det eneste var bare, at jeg ikke nåede at bruge nogen penge. Da jeg endelig om søndagen fik tid til at komme over i "butikkerne", var der kun de sørgelig rester tilbage. Nå, men det var jo billigt!
Jeg nåede heldigvis at se de fleste udstillingsfinaler begge dage. Ville gerne have set lidt mere af udstillingen, men når man selv står for LP delen og Rally delen, så er der bare ikke rigtig tid til det. Jeg skulle jo også op med Lanzo begge dage.
Ja, lørdag var det jo LP vi skulle op i og vi lavede da også en fin prøve. Det vil sige, at Lanzo faktisk gjorde det bedre end sin fører - endnu engang. Jeg kommer til at lære at stole lidt mere på ham i næseprøven. Vi har jo øvet og øvet den og han kan den fint, men når vi går til prøve så forsøger jeg at få pinden til at lugte så meget af lever godbidder som muligt og det resulterer så i, at den lille laban løber ud og tager pinden, og så bliver han ellers stående og tygger den ! "hmmm, hvor smager den godt, Lene" !! Ja, det gør den vel!! Nå, men vi fik da trods alt 7 point for den øvelse. I fælles dæk lå han fint ca ½ minut og så gik det ellers IGEN over i at rulle sig i græsset. Jeg tror simpelhen han keder sig. Han blev da liggende, så vi fik igen point med kommentarer om at han jo ligger noget uroligt ! Hmm, ja det må man jo også sige han gør. Men vi endte på 165 point og en fin 1. præmie, så det var jo rigtig fint. Der var mange gode resultater og Falke og Kejser fik faktisk 170 point i LP1 og dermed deres første 1. præmie i LP1. Det var bare så flot. De endte dermed også som Dagens LP hund. Også 2. pladsen var en fra mit hold i Ballerup - nemlig Ole og Bonus. De endte på 167 point. Jeg var så stolt af dem begge da de kom med op i Store Ring og fik overrakt deres præmier.
Alt i alt var der bare så mange flotte præstationer og vi havde ingen som ikke bestod og kun en enkelt fik 2. præmie, ellers blev der delt 1. præmier ud og hele rækken i LP1. Både i LP2 og LP3 var der 2 deltagere og her bestod alle også, hvilket jo er super flot for det er jo noget sværere krav der stilles.
Stort tillykke til alle med deres flotte nye titler og resultater.
 
Søndag blev det så tid til Rally. Vi havde valgt at starte med Øvet Rally, da vi så kunne genbruge Begynder banen til den uofficielle del også. Vi var jo kun 3 i Øvet rally og igen må jeg konstatere at føreren er en klumregøj!!! Jeg mistede totalt overblikket i øvelsen med keglerne og kunne ikke huske hvor mange kegler jeg var gået rundt om. Jeg var helt rundtosset og måtte lave øvelsen om. Det kostede 3 point. Og så lavede jeg lige igen et skilt forkert. Faktisk lige netop det skilt som jeg også lavede forkert i bane gennemgangen og hvor dommeren faktisk kommenterede det. Så burde man jo kunne lave det korrekt næste gang - men NEJ. Det kostede så lige 10 point for førerfejl. Og Ulla konstaterede endnu engang "det kan hunden jo ikke gøre for" og nej, det kunne Lanzo jo ikke gøre for. Men det betød så også, at vi bestod, men ikke fik nok point til at få en "pind". Vi endte på 78 point og skulle have haft 80 for at få min 2. pind i Øvet klassen. ØV.
I Begynder klassen var der en rigtig flot præstation af en som kom for 1. gang og ikke normalt dyrkede lydighed med sin hund. De endte på 98 point og vinder af klassen. Det var bare så flot.Stort tillykke til alle.
 
Bortset fra det, så var det dejligt at se så mange som mødte op for at kigge og også forsøge sig med den uofficielle del af Rally.
 
Vi har bare haft en rigtig god weekend. Lidt for travl men super hyggelig hundeweekend. Om søndagen da vi var ved at være færdige, gik Ulla og jeg ned til stranden med en is og lod hundene løbe frit omkring. Lanzo og Ginger fik badet og rigtig hygget sig med at søge efter lever og pølser i græsset også. Alle resterne i lommerne skulle jo tømmes.
Det bedste var næsten at Lanzo slet ikke har haltet efter alt det vi har lavet. Det ser bare så fint ud med benet og selvom han var træt om mandagen, så havde benet det rigtig fint. Det er jeg bare så glad for at se.
 
Tak til alle som var med til at gøre det til en dejlig weekend.
 
Fredag den 20 maj 2011
Vi er lige kommet hjem fra svømning i Holmgaard. Jeg har valgt at køre helt derned fordi Lanzo aldrig blev glad for at svømme i Tåstrup, som jo ellers er meget tættere på. Det var op - og nedgangs forholdene som var alt for stejle for ham og jeg kunne slet ikke få ham i ude i Tåstrup. Nu var det bare en fornøjelse at se hvor glad han var for det. Da han først var kommet ned af rampen, er det en lille plads hvor hundene kan hvile på før de svømmer i selve poolen og han gik bare lige ud i poolen derfr
Lene Hadbjerg Sørensen | Digeparken 12, 2680 Solrød Strand - Danmark | hadbjerg@yahoo.dk