Dansk   English

Om os

Vi lever ikke af vores hunde, vi lever for vores hunde!
 
Kennel Chalant er et kærligt stueopdræt af mops i DKK-regi, vores avlsmål er at opdrætte racetypiske mops af høj kvalitet, hvor sundhed er prioriteret absolut højest.

 

Vi bor på en lille landejendom på Fyn, her er skøn natur og god plads til os alle sammen. Vores hunde er først og fremmest familiemedlemmer, de er sammen med os stort set 24 timer i døgnet. De er med, når vi ordner have eller hestestald, slapper af i sofaen, tager i sommerhus, tager på familiebesøg, ja de sover endda alle sammen i vores seng om natten. Vi mener ikke, at mopsen egner sig til et liv under staldlignende forhold og tager på det skarpeste afstand fra steder, der holder mopsen på denne måde.
 
Vores hunde lever et aktivt liv, de kommer dagligt på gode gåture - både i skønne naturområder, men også i bymiljøer. De mødes også jævnligt med andre hunde (også andre racer), hvor de får mulighed for at lege frit. Vi mener ikke, at det er et godt hundeliv kun at færdes i hus og have. Mopsen skal også ud og ”læse den daglige avis” og har godt af at opleve noget - selvfølgelig under forsvarlige forhold. Det er vigtigt for os, at vores hunde lever et liv, hvor der tages hensyn til deres egenskaber og behov.

 

Hundene bliver alle udstillet meget, det er vigtigt for mig at få en saglig bedømmelse af hundenes fordele - og ulemper. Jeg mener ikke, at vi kan lære for meget om vores hunde eller racen generelt. Jeg har lært utroligt meget på udstillinger, både af at se på de andre hunde og ved at tale med medudstillere. Udstillinger er blevet en hyggelig hobby for hundene og mig. En medudstiller spurgte mig, om jeg nogensinde havde oplevet ”udstillingstrætte” hunde. Svaret til dette er klart nej. Jeg tror ikke der findes hunde, der er mere udstillingsglade end mine. Udstilling skal være en fornøjelse for både ejer - men så sandelig også for hunden. Al udstillingstræning leges ind og hundene elsker derfor både træningen og udstillinger. Selvom vi har oplevet både gode og dårlige udstillingsresultater, så rejser jeg altid hjem med verdens bedste hunde!

 

 

I begyndelsen af 2009 ansøgte jeg om kennelnavnet ”Chalant”. ”Chalant” er taget fra stamtavlenavnet på vores første mops. Det er utroligt vigtigt for mig at have et seriøst opdræt - og ikke bare producere hvalpe. Før jeg besluttede mig for at søge kennelmærke deltog jeg på DKK’s opdrætterkursus og havde dygtige mops opdrættere i ryggen med hjælp, støtte og vejledning.

 
 
Chalant følger naturligvis DKK’s etiske anbefalinger. Mine tæver vil desuden max få 3 kuld og de vil altid springe en løbetid over, inden at blive parret igen. Hundene vil have opnået excellent på udstilling, være testet for demodex, hemivertebra, patella luxation, samt være øjenlyst inden de indgår i avlen. Vi laver kun kuld som vi selv ønsker en hvalp fra, her vil altså aldrig komme et rent "salgskuld". Af samme grund er vores hvalpe i reglen reserveret længe før de er født, derfor må ventetid forventes.
 

 

Visionen er helt klart at tænke generationer frem og dermed ikke se kuldene som et slutprodukt. Derfor bruger jeg lang tid på at undersøge både tævens og hannens linjer, for at være bevidst om sundhedsstatus og hvilke afkom de tidligere har givet. Der vil aldrig blive lavet et kuld, som jeg ikke mener har noget positivt at tilbyde racen. Det er os opdrættere, der har ansvaret for, hvordan mopsracen udvikler sig.

 

Besøgende med interesse for mops er altid velkomne – efter aftale.

 

 

 

tine@chalant.dk