Niels Bugge

Roots and Blues

”Roots and Blues” var oprindelig Tom Eriksens soloprojekt; men det var også navnet på et samarbejde mellem Peter Lavell fra Amsterdam og Tom Eriksen, som sammen har turneret i Holland, Tyskland, Sverige og Danmark.

For lidt over to år siden indledte Tom (sang & akk. guitar) og Niels Bugge (el-guitar) et mere permanent samarbejde, som udviklede sig en trio, da Christian Brandt (percussion & cajun) blev koblet på.

Tom Eriksen

Men da Tom Eriksen har boet i Rotterdam og i Hamburg i længere perioder, har samarbejdet dog været sat lidt på stand-by. Men nu er trioen atter samlet, og klar til at spille musik i den niche, som også kaldes “Roots and Blues”. Det er altså både en betegnelse for et ganske lille band og for en musik-stilart.

Trioen spiller amerikansk ”roots og blues” fra slutningen af 1800-tallet og frem. ”Roots and Blues” er inspireret af de ”songsters”, der rejste rundt i sydstaterne i USA fra begyndelsen af 1900 tallet med guitaren på ryggen. ”Roots and Blues” spiller blues fra både før og efter det blev kaldt blues, og den spiller også gospel og sentimentale sange, som trioen kan li´ og som måske indeholder en god historie.

”Roots and Blues” spiller mere eller mindre akustisk; normalt med cajun / percussion i stedet for trommer.

”Roots and Blues” startede egentlig bare af lyst og for sjov; men det blev for spændende og for interessant til bare at lade det blive ved det, og rygterne siger, at der snart kommer en demo CD.

Root and Blues