Shop / FAQ

FAQ

 

FAQ


Her finder du svar på det meste. Kategorien er inddelt efter varegrupper. Først kommer Om Stofbleer, så Om Tøj og så Om Hængevuggen. Scroll nedad for at finde den kategori, der interesserer dig. FAQ'en opdateres jævnligt med nye gode spørgsmål og svar.
Finder du ikke svar på dit spørgsmål, håber jeg du vil skrive til mig og spørge på kontakt@novasark.dk eller ved at benytte kontakt-formularen, du finder under linket Kontakt i menuen ovenover.

Om Stofbleer


  Er det ikke besværligt at bruge stofbleer?

Nej. Det er naturligvis et spørgsmål om smag og behag, men rent praktisk og når I har vænnet jer til de lidt andre rutiner med at smide til vask i stedet for i skraldespanden, er det ikke mere besværligt end engangsbleer. En Novas Arks Momo er lige så nem at give dit barnpå som en engangsble. Man smider den bare i en blespand med låg efter brug i stedet for i en skraldespand. Man skal naturligvis skylle den i toilettet, når der er blevet skudt med kraftigt skyts i den, men det vænner man sig hurtigt til.

Du kommer nok også til at skifte dit barn lidt oftere, når du bruger stofbleer, da noget af idéen med stofbleer også er, at barnet skal kunne mærke, når det bliver vådt, så det siger til, når det trænger til at blive skiftet. En engangsble suger som bekendt så voldsomt, at barnet nærmest kan gå med den samme ble hele dagen og stadig føle sig tør. På den måde er det svært for barnet at se fidusen i at blive blefri senere. Stofblebrug kræver en ekstra vask hver 2.-3. dag, men ellers er der ingen forskel på brug af stofble og engangsble rent praktisk.

Er det ikke meget dyrt at gå over til stofbleer?

Nej, ikke i det lange løb. Der er en stor engangsudgift, hvis du vælger at skifte hele blebruget ud med stofbleer på én gang, men på ½-1 helt år, er de penge tjent ind igen og så skal du ikke bruge flere penge på bleer. Hvis man så oven i købet bruger bleerne til næste barn også, sparer du endnu flere penge.

Du kan vælge at udfase brugen af engangsbleer og købe stofbleer hen ad vejen, som du får råd til det, men det er bedre for barnets hud at gå helt over til stofbleer med det samme. Det skyldes at engangsbleer er så hypersugende, at de også suger fugten fra huden og dermed får barnets hud til at producere mere fugt end normalt. Dette går over efter et par uger med stofbleer, men indtil da vil stofbleerne være meget våde efter brug, fordi huden stadig overproducerer fugt. Der sker ikke noget ved at bruge en engangsble i ny og næ, hvis det er mere praktisk, men 50-50 brug, vil jeg ikke anbefale.

  Mine Momos lækker ved benkanten. Hvad skal jeg gøre?

 
All-in-Ones skal sidde lidt ude på låret, så det bliver det sugende indlæg, der når i mangel af bedre ord - tissetøjet ;) Lad være med at trække lårelastikkerne helt op til skridtet, som man gør med underbukser. Når man trækker elastikkerne helt op som underbukser, bliver det fleece, elastik og PUL alene, der kommer til at dække området, mens det sugende hamp indlæg ligger bagved. Det gælder for alle All-in-One bleer af lommetypen. Så summa summarum: Sørg for at det er foret med det sugende indlæg, der dækker De Ædlere Dele :)
Derudover skal der også skiftes ble lidt oftere, når man bruger stofble, da noget af fidusen ved stofbleerne er, at barnet skal kunne mærke, når det bliver vådt og ikke snydes af engangsbleernes supersugende egenskaber.
 
Min baby vejer 7 kg. og jeg er allerede ude i sidste række knapper på Momos str. 7-11 kg., så hvordan skal de kunne passe ham helt til 11 kg.?
Irriterer knapperne ikke hans hud, hvis jeg knapper dem helt ud, så den sidste række rører huden?
 
For det første kan du ganske roligt lade ubrugte knapper røre din søns hud. Knapperne er fremstillet af øko-tex Polyacetal, som er en gennemtestet, uproblematisk plastiktype. Så kommer selvfølgelig spørgsmålet om, hvorvidt det klemmer og irriterer huden ved berøringen og der kan du også være ganske rolig: Babyer har som bekendt et tykt fedtlag, som beskytter, så baby vil med garanti ikke mærke noget, selvom du vil kunne se lette mærker efter knapper og elastik.
Jeg spekulerede over samme spørgsmål, da vi i sin tid begyndte at bruge stofbleer og da jeg selv gik i gang med at sy dem, lavede jeg et "bælte" til mig selv med knapper, som jeg spændte ret stramt om min mave for at teste sagen på egen krop, når nu jeg ikke kunne få min datter til at udtale sig ;)
Jeg gik med bæltet i tre timer og jeg mærkede intet til knapperne. Da jeg tog det af, var der til gengæld tydelige mærker efter knapperne, men jeg havde altså intet mærket.
 
Derudover skal lige tilføjes, at babyer fra 7 kg. ændrer form mange gange, før de når de 11 kg. Så sandsynligvis skal bleen igen knappes ind i de inderste knapper på et tidspunkt, selvom babys vægt stiger.
 

Om tøj


Er Novas Arks børnetøj stort eller småt i størrelserne?
 
Novas Arks tøj er konstrueret til at passe den faktiske størrelse på barnet. Det vil sige: Er dit barn f.eks. 80 cm. langt, så passer han eller hun en str. 80.
Stangtøj er tit for småt, så man vænner sig til, at ens 80 cm. lange barn bruger en str. 86-92, men her vil I altså skulle bruge en str. 80.
Stoffet er desuden forvasket i miljørigtigt vaskemiddel før klipning, så der skal heller ikke regnes med krymp.

 
Om Hængevuggen

 
Hvor længe kan mit barn bruge vuggen?
 
Vuggen holder til barnet vejer 15 kg. og mange store tumlinge og småbørn nyder at bruge den som hængekøje/puttehule, når de ikke sover mere i den om natten.
BEMÆRK: Når baby i 6 måneders alderen begynder at kunne sætte sig op, samme tid, som I begynder at bruge sele i barnevognen, skal vuggen dog hænge så lavt, helst over en seng, at barnet ikke kan slå sig eller komme til skade, hvis eller når han eller hun begynder at kravle ud!
 

 

Novas Ark | CVR: 35190996 | Nyringen 86, 8240 Risskov  | kontakt@novasark.dk