Hvad er en personlig træner / Bliv personlig træner

Bliv personlig træner

Står du og vil tage springet til, at blive udannet personlig træner? Du er måske allerede fitness instruktør, men ønsker, at komme mere ind i dybden med ord som kostplanlægning, motivation, opfølgning og meget mere.

 

En personlig træners primær opgave er, at give vejledning indenfor træning, kost og psyke. En personlig træners ønske er, at se resultater indenfor kort tid. Forskellen mellem en fitness instruktør og en personlig træner er mest hvilke emner man fokusere på.

Som en personlig træner skal du kunne nogle forskellige ting, som du vil komme til, at bruge din hverdag til. Herunder ser du en liste over nogle af de ting, som en personlig træner har som opgave.

 

  • Træningsplanlægning
  • Trænings- vægttabmanagement
  • Kostvejledning (styrke, kondi og vægttab)
  • Funktionel træning
  • Screening
  • Udvidet styrketræning
  • Udvidet konditionstræning
  • Motivation
  • Fysisk aktivitet og sundhed

 

Af en personlig træner kræves det, at man sætter sig ind i den enkelte persons psykiske og fysiske forhold. Der er forskel fra det enkelte individ og derfor er det forskelligt hvordan en person gribes an.

Nogle steder kræver man for sådanne en uddannelse, at man som minimum har uddannelse indenfor fitnessinstruktør. Dette er blandt andet et krav hos Fitness-uddannelser.dk. Som her er det et krav, at man som minimum har denne uddannelse, men andre steder hvor dette ikke er et krav er det stadigvæk en rigtig god ide, at have denne uddannelse som fitness instruktør bag sig, da du får nemmere ved, at komme i gang med, at læse videre.

For, at kunne kalde dig selv personlig træner skal du igennem nogle kurser indenfor dette emne. Der findes utroligt mange steder hvor du får mulighed for, at udvikle din viden indenfor disse kurser. Der findes mange varianter af disse kurser og nogle er længere end andre. Du skal sætte dig ned inden et valg og gennemgå de enkelte kurser for, at du finder det der passer bedst til dig.

  

Herunder ser du nogle forslag på nogle steder hvor du har mulighed for, at komme på kursus som personlig træner.

 

http://www.sportshojtskolen.dk/page40.aspx

http://www.fitness-uddannelser.dk/personlig-traener-uddannelse/

http://www.fitnessdk.dk/job/pages/uddannelser.aspx

 

http://www.atwork.dk/skolen/personlig-traener.html

 

Du skal nu sætte dig ind i de enkelte kurser og beslutte hvilket passer til dig. Det kan være, at du ønsker et kursus som ikke er særligt langt, så skal du nok vælge dem hvor der er mindst timer, men til gengæld skal du nok være opmærksom på, at de ikke altid har lige så dybt indhold.

Hvis du ønsker, at blive en med megen viden, kvalitet og gode fremskridt, jamen så skal du nok kigge på de kurser med meget indhold og sandsynligvis også mange timer. Det kan også have noget med lokalitet på kurser, der kan have indflydelse på dit valg selvfølgelig.

 

Nu er det bare et spørgsmål tilbage. Hvad er din undskyldning for, at ikke komme i gang allerede i dag? Det er kun dig der kan besvare dette spørgsmål.

Læs om personlig træner og fitness her