Personlig træner og fitness

Hvad er en personlig træner ?

Titlen personlig træner er i Danmark ikke en beskyttet titel og derfor kan alle der lyster, slå sig ned som "Personlig træner".

Derfor bør du altid undersøge den træner du har i kikkerten ekstra grundigt, så du er sikker på at få en kyndig og faktuel korrekt rådgivning.

I USA findes flere forskellige certificerings programmer for professionelle personlige trænere og en del danskere har været forbi staterne for at få certificeringen. I Danmark er der muligheder på universitetet og i de lokale fitness kæder.

Den teoretiske undervisning er med andre ord meget forskellig fra træner til træner og det samme gælder naturligvis den praktiske erfaring.

Læs trænerens profil på nettet grundigt og læg både mærke til hvilken teoretisk og praktisk erfaring der haves.

Som udgangspunkt er det altid en fordel at gå efter en med meget praktisk erfaring. Det kan være fra forløb afprøvet på egen krop f.eks. i forbindelse med deltagelse i fitness konkurrencer og vægttab.

Den praktiske erfaring er uhyre vigtig for at træneren har den nødvendige forståelse af de forskellige mentale processer et forløb har.
Det samme gælder kroppens respons på træningen. Den skal have været oplevet - ikke læst om i en bog.

Hvordan kan din personlige træner hjælpe dig ?

Ofte læser vi selv en masse artikler på internettet og træner ud fra den viden. Problemet er desværre, at mange af de artikler du finder online, er skrevet af mennesker som dig og mig - altså almindelige mennesker uden den teoretiske ballast. Derfor er de råd og tip du finder ofte kun den halve sandhed eller direkte forkerte.

Du kan nok nikke genkendende til følgende " Hvis du vil tabe dig, så er det spinning".

Forkert - hvis du vil have god kondi, så spinning.

Med styrketræning og en korrekt kostplan taber du dig hurtigere end på en spinningcykel.

Det kender man til, hvis man har været der selv.

Den personlige træner har prøvet teorierne på egen krop, og ved hvad det er der virker, hvis du søger vægttab eller muskelopbygning. De kender den mest effektive teknik og ved at sparre med dem, får du opskriften der virker og ikke noget en eller anden hat, har skrevet på nettet.

I de fleste tilfælde får du 10 ja endda 20 års erfaring indenfor faget som basis for den rådgivning du modtager - og det virker.

Typisk vil du få udformet et styrketrænings program afpasset præcist til dig med højde for skavanker og muskelstyrke samt fedtprocent og ønskede mål.
Træningen suppleres med en individuel kostplan, der tager højde for de fødevarer du ikke bryder dig om, så du har større mulighed for at gennemføre.
Hos de dygtige personlige trænere vil det også ofte være med henblik på varig livsstilsændring, frem for 16 ugers ”kur”

 
Læs om personlig træner og fitness her