Tab dig efter graviditet

 Sådan taber man sig efter graviditet – 15 minutters træning er nok
Ni lange og hårde, men også spændende måneder er overstået og den længe ventede fødsel er endelig gennemført. Det føles fantastisk at være nybagt mor og for den sags skyld far, men som mor er man dog en del mere mærket i kroppen efter den lille nye er kommet ud. Langt de fleste står nemlig tilbage med at ha en lidt større mave, bagdel og vægt end hvad de havde før, de blev gravide. Og det er selvfølgelig helt naturligt, så der er ingen grund til bekymring. Også selvom man nogle gange ser de kvinder som på mirakuløs vis kan miste det hele uden at gøre en pind. Sandheden er bare at det er et fåtal af de nye mødre, og langt de fleste har faktisk gjort en del for at komme af med ’babyvægten’, de har bare gjort det på den rigtige måde!

Lad være med at være at anstrenge dig selv for meget fysisk – 15 minutters træning er nok

Hvis ikke du er en dem, som er næsten bedøvende ligeglad med hvordan du ser ud efter fødslen, har du nok leget med tanken om en lang løbetur eller hård træning nede på fitnesscenteret. Du har måske allerede gjort det i håb om at skynde processen for hvornår, du får din ’normale’ kropsvægt igen. Men det skal du passe på med. Faktisk kan det mod manges forventning have en direkte skadelig effekt for din krop samtidig med det forringer kvalitet af den mælk du ammer dit barn med. Så det er på ingen måde ønskeligt. Hvad du i stedet vil gøre, i hvert fald de første seks til otte uger er meget mindre, og du kan til og med få dit barn med indover træningen! Det første, og det vigtigste er, at du skal gå. Lad være med at hive løbeskoene ned fra hylden og tage den lange tur rundt om søen, i stedet skal du tage barnevognen i hånd og gå en hyggelig tur ned og handle ind, når du skal besøge din mor eller bare for et spadsere lidt omkring. Gerne hver dag, men ikke for langt. Med hensyn til træningsøvelser er der også lidt du kan gøre, som vil være meget gavnligt, men der skal ikke meget til. Der er to helt basale øvelser som vil give de bedste resultater. Squats er den ene og den vigtigste. Hvis ikke du kender squats, så går det ud på, at du spreder knæene, krydser armene foran dig for at holde balancen og så bøjer du numsen ned som tæt på jorden som det går an komme. Gentag det ikke mere end et par gange om dagen i tillæg til gåturen og så vil din bækkenbund, mave og ryg takke dig for det! Den anden øvelse kan faktisk gøres til en lille leg med dit barn, og den er meget simpel. Det du gør, er at lægge dig på ryggen mens du løfter dit barn op og ned med armene – her ligeledes med fokus på maven og så på armene og den øvre del af kroppen. Hvis ikke du ammer, kan du lave flere gentagelser, end en der gør, men 15 minutters træning der er faktisk nok til, at du stadig vil se gode resultater efter en relativt kort periode.

Konsulter ellers med din læge eller mærk og lyt til din krop på hvor meget du ellers så kan øge antallet af øvelser og hvornår du kan begynde at tage løbeskoene på.
 
Godt med protein

Når vægten skal ned, er proteiner et must i kosten.
De er sværer for kroppen at nedbryde og derfor bruges mere energi på fordøjelsen - det holder dig mæt længere og din forbrænding stiger = win win.

Herudover sikre proteinerne din muskelmasse i at blive, selv om du er i kalorieunderskud.

Det er faktisk muligt at opbygge muskler på samme tid med at du taber fedt - Læs meget mere og proteiner her

Husk søvnen

En ting, der er rigtig let at glemme for de fleste mennesker hvad enten man har født eller ej er at få ordentlig søvn. Når du så lige har været igennem en hård ni måneders lang proces som det at være gravid med masser af hormonelle ændringer, andre kostvaner og en baby i maven, bliver det kun vigtigere, at man får sin søvn. Du har helt sikkert en hel masse af se til – både til babyen især, men også til gæster som har lyst til at komme og se den lille nye. Måske føler du dig forpligtet til at gøre huset rent, måske har du lyst til at forberede lidt mad eller nogle boller til dine forældre som kommer for at se til familiens nye medlem. Og det er også en god tanke, men går du på kompromis med din søvn ved at gøre det her, så vil selv ikke træningen og bedre kost kunne give dig de optimale resultater. Det er på alle måder samme svar som gives, og det er noget så simpelt, vil nogen sige, som: lyt til din krop!
 
Mere spændende læsestof:

Få slanke arme sådan
 
 
 
 
Læs om personlig træner og fitness her