K
  

Fødested

5-10-2011    Nu er kravlegården, jeg har indrettet til fødested færdig,der er kommet stof omkring, pet bedt i bunden og i kassen til de små, der skal også en varmelampe over.

      Nu kan man se marlenka er gravid

Hun blev Herbes vac. anden gang 5-10-2011. hun er stadig frisk på en lang gåtur med de andre.

Venter spændt, hun blev skannet d. 17-10-2011 der var 2 levende fostre og et dødt.

 

 

Marlenkas fødsels forløb.

Marlenka startede onsdag 19-10-2011  fødselen, hun var urolig fra om formiddagen, hun opholdt sig meget i Kravlegården, jeg sad i en stol ved siden af, og strikkede for at berolige hende, hun var med ude på gåtur med de andre, ved 21.30 da vi så fjernsyn begyndte hun at få presseveer, så flyttede jeg hende ind på føde stedet. 22.05 gik vandet og hun pressede med mellemrum. Jeg ringede til dyrlægen, men hun sagde der kunne gå 2 timer til.

1.35 kunne jeg se en lille pote komme til syne, prøvede at holde lidt i den men var bange for at beskadige den, den kom frem flere gange, en anden pote lå lige ovenpå. Hun pressede men der skete ikke rigtigt noget. Ringede til dyrlægen igen kl. 1.45, der sagde nu ville hun se på Marlenka.

Kørte så til Ølby var der ca. 2.30.

Marlenka blev skannet igen, der var nu kun liv i en hvalp, dyrlægen prøvede med en finger op omkring hvalpen, kunne mærke der ikke var plads til normal fødsel, vi gik til operations stuen, der blev hentet de ting der skulle bruges, Marlenka blev lagt i en mild narkose, og åbnet, ca. kl. 4.00 kom der langt om længe en lille hvalp til syne, der var ikke meget liv i den, men ved megen massage og ilt begyndte den at pibe højlydt, den blev lagt i kuvøse med ilt, den vejede 153gr. Så den var stor, Prazskyer plejer kun at veje 90-100gr, derfor kunne den ikke fødes normalt.

Marlenka blev syet sammen, efter der var renset ud af døde fostre og betændelse, underligt der kan gå en hvalp i opløsning, fra mandag til onsdag, og taget ud af narkosen, jeg gik med hende i armene medens hun vågnede, kl. var også mange ca. 5.00. der blev skrevet regning og recept, brugte visa kortet , og kørte hjem.

Jeg kom i seng kl. 6.00 torsdag morgen stod op igen 8.30 da hundene var urolige. Billeder af Marlenka og  lille nyfødte Alex

(han er opkaldt efter ”Alexander den store”)

27-10-2011 Der er nu gået 8 dage han vokser godt selvom Marlenka har små patter han begyndte med at tage ca 10 gr. daglig på, så 20gr.  I dag vejer han 302 gr.

Alex kan krybe en omgang rundt langs kassens kant, så bliver han træt og sover. 

Marlenka fik taget stingene i dag, dyrlægen var tilfreds med Alex, syntes hun kunne skimte øjne allerede.

 
Britta Væversted Jensen