Medlemmer / Bjarne Hansen / Ravhuset i Thyborøn
 
Ravhuset i Thyborøn
 
 
Bjarne Hansen (Rav Aages søn) har lige som sin fader, åbnet op for besøgende til sin hobby ravsliberi – og udstilling af både sin egen og Rav Ages samling af unikke ravstykker fundet ved Vesterhavet. Læs mere om Rav Aage her.
 
Rav er et fantastisk materiale! Dets alder og størrelse, sammensætning af forskellige typer, farver og glød, samt dets udstråling og varme. Og ikke mindst dets historie gennem tiden, hvor vi mennesker har eksisteret. Tænk på, at der ikke er noget rav på museet som er under 35 mill. år gammel, noget af ravet formodes endda at være op mod 200 mill. år gammel – i den tidsspænd er et menneskealder ikke meget - og de få tusinde år der har været mennesker på jorden fylder heller ikke meget i den perspektiv.
 
You need to install or upgrade your Flash Player
I forbindelse med musset er der et lille ravsliberi, hvor man kan følge med i hvordan man former et unik smykke.
Museet inderholder (trods sin ringe størrelse) en meget stor stor ravsamling af unikke rav klumper fundet ved Vesterhavet gennem to generationer. Derudover fortælles også historien om Rav-Aages kamp for miljøet i lokalområdet, som endte med at han i 96 fik Ridderkorset for sin store indsats. 

Museet viser også en film, hvor Rav-Aage fortæller om sin liv, sin kamp for miljøet og sin store passion for rav. Filmen er optaget på foranledning af Rektor Lars Ebbensgård, som gennem filmen samtaler med Rav-Age.

Da museet også har en stor samling af ”ravstykker med insekter” i, vil de pga. sin ringe synlighed blive vist på et dias show på et skærm, så gæsterne kan se insekterne i stor størrelse.
 
Bjarne Hansen / 32 11 95 27
Vesterhavsgade 5, 7680 Thyborøn 
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.