Medlemmer / Thomas Kristensen' rav-bog / FORLAGET VITA
FORLAGET VITA - www.forlagetvita.dk
___________________________________________________________________
Forlaget VITA kan nu præsentere endnu en spændende nyudgivelse.
Se nogle af vores andre udgivelser her

Thomas Kristensen (f. 1948) er opvokset i den lille landsby Hemmet ikke langt fra Ringkøbing Fjord. Han er oprindeligt uddannet købmand og har i mange år arbejdet som sognepræst i henholdsvis Herning, Nørre Snede samt Hvide Sande. I dag bor han i Hvide Sande.

I en snes år har Thomas Kristensen været passioneret ravsamler. I denne bog tager han læseren med på sin rute til sine yndlingssteder i barndommens område ved Ringkøbing Fjord og Skjern Enge. Steder som det måske vil være nyt for mange, at der kan findes rav, da de fleste formodentlig forbinder rav med havet.

Thomas Kristensen deler både sin rute, sine metoder og ikke mindst sin glæde ved ravjagten.
Rav- territorier er nemlig ikke udtømmelige kilder som for eksempel guldminer, men genopfyldelige lagre af gyldne skatte, som kan komme næste ”jæger” til gode.

Ravjagten giver forfatteren en spænding og en fryd, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, når man læser de medrivende beskrivelser af eftersøgningen i rørskovens gemmer og glæden ved at spotte et gyldent glimt i dyndet.

Søgen efter rav en hel dag på vandring i naturen i den bidende blæst er godt for både krop og sjæl. Således lader Thomas Kristensen sine tanker og forundringer flyve frit på turen. Alene, langs fjorden er der plads til betragtninger. Tanker om barndommens landskab, udviklingen i dag, vandkants – eller med forfatterens egne ord ”Ravkantsdanmark” deles med læseren.

Den nu pensionerede præst tænker livet og troen sammen, hvorfor områdets og barndommens kirker får en tanke med på vejen. Forfatteren ser desuden en lighed mellem ravets honninggyldne perler og biblens omtale af den kostbareste perle af alle. Han filosoferer levende over sammenhængen mellem disse naturens ravgule perler og kristendommens åndelige kostbarhed. Som forfatteren skriver:

Når jeg ser rav glimte som perler i strandkanten, så kan det få mig til at tænke på den kostbareste perle af alle. Skønhed kan give tanker om hellighed. Naturen har sit eget sprog, som hilser os fra alt det smukkes Skaber. Ja, hilser os fra alle gode gavers Giver. Og især rav taler til mig på dette sprog. 

 

Bogen udkom d. 28. november 2015 og koster 198,- + porto.
Du kan bestille den her

Går du med drømmen om at skrive en livshistorie? Måske er det din egen – måske er det dine forældres? Kontakt 
forlaget VITA her

__________________________________

Bag Forlaget VITA står journalist
Jette Solvig Brødbæk

På Forlaget VITA interesserer vi os for almindelige menneskers livshistorie. Ofte er virkeligheden så dramatisk og udfordrende, at den til enhver tid overgår fiktionen, mener vi.

Vi synes, at omdrejningspunktet i enhver god fortælling er almindelige mennesker og det liv, de lever. Det er langt mere vedkommende for de fleste frem for at læse om rige og berømte personers liv. For os er det vigtigt, at almindelige menneskers livshistorier bliver bevaret for familien – og kan nå ud til et større publikum i bogform, hvis forfatteren ønsker det.

Du kan sagtens skrive en livshistorie selv. Har du brug for hjælp, kan du støtte dig til min udførlige E-guide, der i 7 grundige trin guider dig igennem arbejdet med at skrive en livshistorie. Læs mere om e-guiden og de andre muligheder lige hér.

Navnet VITA er valgt med omhu – det betyder nemlig “liv” på latin.

Vi hjælper dig gerne videre med din livshistorie, hvad enten du vil skrive selv eller ønsker vores hjælp. Du finansierer som udgangspunkt selv din bogudgivelse. 

Har du spørgsmål, så send os en mail via formularen hér.

Bag Forlaget VITA står journalist Jette Solvig Brødbæk, som også driver Jette Solvig Livshistorier. 

 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.