Rav / Forfalskninger
Falsk rav - lær at spotte en forfalskning
Rav forfalskes, og det er desværre temmelig nemt at gøre - så nemt at det er blevet en hel industri. Men hvad kan du gøre for at undgå disse forfalskninger og evt. forhindre at tabe en masse penge på fuldstændig værdiløse stykker.

Der findes flere forskellige former for forfalskninger, og de kan testes med en lang række af forskellige metoder - nogen klart bedre end andre.
Inden disse metoder bliver beskrevet, er der et råd, der står over dem alle - brug din sunde fornuft. Tjek sælger og historien bag stykket, er den troværdi? Hvis det er for billigt, er der klart grund til lige at overveje hvorfor. Hvis stykket ser for perfekt ud, inklusionen er stor flot og med masser af farver, så er det højst sandsynligt falsk.

Først og fremmest - se på ravet
Tjek de forskellige typer af rav og vurder om der er overensstemmelse mellem det stykke, som du bliver tilbudt og den type, det bliver udgivet for at være. Se på farve, indre og ydre struktur, minder bevaringen af inklusionen om andre inklusioner i samme type osv.
Der findes mere end 200 typer af rav, men da ca. 80 % af alt rav, der findes, er Baltisk, vil det være den type, du oftest bliver budt. Nedenstående billede viser forskellige typer af rav i poleret og upoleret udgave. Husk at der selv inden for en enkelt type kan være stor variation mellem farver, typiske størrelser osv. 

(billedet kommer senere)

Baltisk rav er den mest hyppige type, herefter Dominikansk/Mexikansk rav, og herefter begynder typerne at blive sjældnere. Blandt de sjældnere kan nævnes: New Jersey, lebanesisk, burmesisk, canadisk, fransk, spansk, tyrkisk, Fushun fra Kina, sibirisk, grøndlansk og mange flere - listen er lang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.