Min musikhistorie og MP3-ere gennem tiden / Historien om Roger Jensen

Historien om Roger Jensens musikliv

KAPITEL 1
 
Hvordan og i hvilket år starter man, hvis man skal beskrive et liv i musik? Tja, - efter jeg nu har tænkt over det i et par ugers tid, starter jeg simpelthen i år 1963, - det år hvor jeg fyldte 6 år!
 
Jeg "kommer jo fra et hjem med et klaver", da min mor havde de musiske egenskaber, som jeg arvede, da jeg kom til verden i 1957!.
 
En dag, hvor radioen var sat på Danmarks Radio program 1, spillede de H.C.Lunbye´s "Drømmebilleder" - en meget iørefaldende melodi. Da den var færdig, gik jeg hen til klaveret, og via gehør spillede jeg så "Drømmebilleder" for mine forældre som 6-årig.
 
Det fik specielt min mor til at blive noget benovet, at jeg bare uden noder og i den alder kunne spille "Drømmebilleder" efter at have hørt den een gang! Det kunne jeg jo godt mærke, at dér var måske en kvalitet hos mig på et senere tidspunkt i mit liv.
 
Jeg havde også et par år senere en onkel - ham "den rige onkel fra Amerika" - der havde været på besøg hos os i hjemmet. Han havde også bemærket mit spirende talent for musik, hvorfor han inden besøget var forbi, havde lovet mig en violin, nu hvor jeg kunne spille lidt klassisk musik som "Drømmebilleder".
 
Dén violin gik jeg så og glædede mig til at få fra "den rige onkel". Jeg ventede og ventede og ventede.........Men stor var så skuffelsen for den lille Roger Jensen, da "den rige onkel fra Amerika" så pludselig var død, og jeg ikke havde fået min violin inden, - ØV!
 
Men intet er jo værre end at det kunne være godt for noget andet! Så i stedet for fik jeg sat næsen op efter at komme med i Ørsted-Orte FDF-orkester!  Jeg fik derfor en trompet af far og mor, hvorefter jeg fik truttet en del "2.-trompet" i en 2-3 års tid, til jeg vel var fyldt ca. 12 år. Så solgte jeg trompeten til en nabo-knægt for en halvtredser! (Ikke noget stort forretningstalent fra min side.......).
 
Nu skrev vi så år 1969, og 2 af mine klassekammerater i Brahesholmskolen, Thomas og Usse, havde da fået hver deres akustiske guitar at spille på! Det blev jeg så grebet af, så jeg MÅTTE have en spansk guitar også, så jeg kunne lære at spille på dette instrument også! Jeg plagede derfor min far om en guitar, og det lykkedes efter nogen tid at overbevise ham om, at det var alletiders gode idé!
 
De næste ca. 2 års tid øvede jeg så guitarspil i et par timer hver dag  efter skoletid.
 
Mine 2 klassekammerater var gode til fingerspil - det var jeg ikke!  Jeg havde nemlig fået min højre langefinger kørt gennem en cykels kæde og tandhjul engang som 3-årig, hvorefter der var opstået en dum knude mellem det yderste og næst-yderste led, som fik min finger til ikke at kunne bruges til fingerspil. Hvad gør man så?
 
Man specialiserer sig i plekterspil i stedet for, så det lyder omtrent som fingerspil! HA!
 
Inden længe fik jeg imponeret pigerne i skolen ved at spille "Apache" på min spanske guitar med plektret, - Hø-Hø!
 
Senere ved diverse lejrbåls-aftener rundt omkring, - f.eks. på Helnæs, på "Baagø i Pinsen"  eller på stranden ved Thurø Minigolf, fik jeg spillet og sunget diverse Dylan- og Beatles-sange oma. i timevis.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
KAPITEL 2
 
Efter at skolen var overstået, og jeg var blevet sådan ca. 16-17 år, dannedes det første rockorkester, som jeg var med i, nemlig Onkel Nalles Rytme Cirkus. Vi havde ingen trommeslager i starten, så det kunne være lidt kedeligt, men så via en investering i en 11-meter Walkie-Talkie-radio lærte jeg én at kende, som var trommeslager: Onkel Nalle! Han var vores trommeslager fra Assens og havde spillet med i Baronets (FEDT!). Det viste sig dog senere, at han kendte een, der kendte een, der spillede med i Baronets..........
 
 Nå, - han var jo en vældig flink fyr, så ham havde vi med i en 2-3 års tid.
 
Det 1. arrangement foregik på Strandmølleskolen i Assens for en kasse øl og 300 kr.! Wow! Dér stod vi med vores spraglede tøj, Good Golly Miss Molly, Bloody Mary og Beatles-numre og syntes vi var de fødte rock-stjerner! Lige indtil en lille gut fra skolens yngste klassetrin og med fingrene i ørerne kom op til scenekanten og spurgte: "Kan I ikke sætte et bånd på?"  
 
Så kom vi ned på Mother Earth igen! "Børn og fulde folk......"  Men op på hesten igen!
 
Efter nogen tid ville vi gerne have, at Onkel Nalle blev lidt mere dygtig på trommerne, - specielt efter en tur i øveren, hvor Onkel Nalle - efter et kikset break i en sang, udtalte de berømte ord i fuldt alvor: "Jeg HAVDE talt til 64!"
 
Efter den oplevelse bad vi ham om at tage nogle trommetimer ved Jim Persson i Odense - en h...... god engelsk trommeslager med gamle rødder i Jethro Tull. Men efter een times undervisning kom Onkel Nalle hjem igen med bemærkningen: "Han ku´ ikk´ lær´ mig no`wt".
 
Så var der kun een vej: - vi trak i kaffepausen lod om hvem der skulle gå over i øvelokalet i Hesle og fortælle, at han ikke mere kunne være med i Onkel Nalles Rytme Cirkus. Det var heldigvis ikke mig! (:-))
 
Herefter måtte vi jo af gode grunde tage navneforandring, da Onkel Nalle ikke var med mere. Det nye navn fik vi fra en af vore bedste kvindelige venner i "slænget" omkring orkestret, - Lene, Hun opfordrede os til at kalde os TABASCO BAND. Det var jo et godt stærkt navn, så det blev hængende en hel del år derefter.
 
Vi fik herefter indtil flere nye trommeslagere med i TABASCO BAND, og i perioden opbygget et nyt repertoire, hvor de fleste sange var egne numre, men også en del cover-numre, så vi kunne spille i 2-3 timer, før sætlisten var opbrugt.  Der var 3 af os, der kunne komponere, - Thomas Frederiksen, Carsten Ginger og Jeg. 
 
Nogle af disse numre fik vi indspillet på en spolebåndoptager, og dem kan du lytte til hen ad vejen på denne side, f.eks. "Arbejdets Kamp" lavet primært af Carsten, og "Speak Softly, my Love" af Thomas.   
 
Der vil komme mere historie omkring musikken i mit liv, samt en del flere MP3-ere i løbet af de kommende 2-3 måneder, - nyt som gammelt materiale, der kan være op til 40 år, så det er naturligvis ikke dagens klare studie-lyd det hele! (:-)).
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

KAPITEL 3

Tabasco Band blev et rigtig godt orkester, hvor vi bl.a. medvirkede i en rock-orkester konkurrence i Årup Biograf. Her var der så samlet 5 orkestre, som skulle spille om hvem der var bedst! Orkestrene var lige så forskellige som årstiderne i stilen, så det var nok en svær opgave for dommerne og publikum at prioritere hvem der skulle vinde, samt blive nr. 2 og 3.

Vi løb med 2. pladsen og en rigtig god omtale i avisen, der fortalte, at Tabasco Band rent musikalsk og teknisk var i særklasse, men blev slået af et bedre sceneshow fra odenseanske Rockkost.

Sådan har det nok generelt været i alle årene: Hvad vi manglede i sceneshow, havde vi til gengæld i musisk kvalitet. Det er bare ikke altid nok blandt Danmarks krævende publikum.

Vi havde på et tidspunkt fået kontakt med en bookingmand fra Middelfart. Han kunne godt skaffe os en masse arrangementer i landet på kræmmermarkeder og byfester. Det krævede bare, at Anne Littau skulle stille sig op på scenen i sexet og udfordrende tøj........Det ville vi så IKKE være med til! Sådan at prostituere sig for at få flere arrangementer, - NEJ!

Så hellere koncentrere sig om musikken og nøjes med selv at lave offentlige arrangementer på f.eks. Hotel Phønix i Assens eller Køng Forsamlingshus. I den forbindelse lærte vi i øvrigt, at man ikke bare kan leje et forsamlingshus i Køng og reklamere for en rockkoncert med Tabasco Band, uden at Politet skal udstede en "Dansebevilling". Vi fik den dog hevet hjem i sidste øjeblik, da vi fik en forening i Assens til at stå for arrangementet. Så var der styr på det juridiske!

Apropos Køng Forsamlingshus var vi engang engageret til en privat fest dér med gæster fra 0 til 85 år. Midt under dansen kommer en ældre dame omkring de 80 år op til scenekanten, lige efter "Smoke on the Water". "Nå, - nu skal vi nok have dén med "Lille sommerfugl", tænkte jeg - ØV, nu gik det lige så fedt!

Men så kom ønsket om musik: "Kan I ikke lige spille SATISFACTION med ROLLING STONES?" Jo, - det kunne vi da i hvert fald!! (:-)) Alting er ikke altid lige som man tror, de er!

JULEBAL PÅ HOTEL PHØNIX 22.12.1978

Vi havde som nævnt også arrangeret et julebal på Hotel Phønix i Assens fredag den 22. december 1978. Billetprisen var 10 kroner - nej, ikke 100 kr. men ti kroner! Prisen var sat så lavt, for at få lokket så mange i byen på Phønix som muligt.

Dagen var rigtig godt valgt, da der ikke var nogen andre baller andre steder i miles omkreds fra Assens, så der kom ikke mindre end 370 betalende publikummer indenfor, for at høre Tabasco Band fra kl. 21.00 til 02.00. FEDT! Hele salen gyngede og rockede, som var det sidste gang, de var til bal! Lejen af Hotel Phønix-salen kostede 900 kr. til den daværende Assens Hotelkonge, men der kom jo netto 2.800 kr. i kassen - en MEGASUM for os!

FYNSK FORÅRS FESTIVAL 19. til 21. april 1979

Poul Falck og en festivalgruppe havde fået en god idé for en odenseansk festival for alle fynske lokale orkestre, deriblandt også TABASCO BAND. Vi skulle spille på selveste HANSENS VÆRTSHUS - byens bedste musiksted for rock/blues og folk! Der var 3 orkestre før vi skulle starte som det sidste orkester fra kl. 24.00 til 02.00. Meget optimalt tidspunkt, syntes vi! Og det var det også!

Midt på aftenen var nerverne dog NOGET TYNDSLIDTE, da der var gået eet eller andet i min stemme, så jeg dårligt nok kunne mæle et ord. Jeg havde dog til dagen købt lidt "medicin" i form af en "JYDSK BIITER". Da den først var hældt ned i halsen, og det første nummer var spillet, var stemmen helt perfekt resten af de 2 timer! Inden vi skulle spille, var der et par orkestre, der spillede symfonisk rock, - generelt kedeligt at høre på, og bestemt ikke dansevenligt! Så publikum fik drukket godt igennem med øl på bordene foran den halvdunkle scene. Så da vi kom på scenen med rigtig rock og rul af den gode dansevenlige slags, skal jeg lige love for, at der kom gang i publikum! De tomme øl-flasker røj på gulvet med klir og brag blandt publikum, for NU skulle der gang i sagerne! Det blev en RIGTIG HED omgang musik med en del ekstranumre, før vi kunne få lov til at stille instrumenterne ved halv 3-tiden! Sæt-listen så i øvrigt således ud:

Southern Man - Have you seen the Rain? - Specter - Take the fourtrain - Knocking on Heavens Door - Atomkraft - Dåseåbneren - Blind Man - En løsgænger fra CDP - Bloody Mary - Spritbilisten - Won´t you be there? - Arbejderens Kamp - Knocking me out - Venner, en kop kaffe! - Breathe in the Air - Every day I have the Blues - og som ekstranumre med Anne bag trommerne + Preben Rasmussen som forsanger: Blue Suede Shoes + til sidst vores "kendingsmelodi" Southern Man.

Mr. Hansen himself kom efterfølgende hen og gav flotte roser til os, og med bemærkningen om, at vi da GERNE måtte komme tilbage og spille på et andet tidspunkt efter sommerferien. Det er jo nok den bedste anbefaling, man kunne få!

Det blev dog ikke til noget, da 2 medlemmer herefter forlod gruppen, - Thomas & Anne, - så gruppen efterfølgende bestod af Preben Rasmussen, trommer & sang, Arne Nielsen, synths, Carsten Ginger på sang & Fenderguitar, samt mig på Musicman Stingray bas & sang. Så er man nødt til at gå i "Øveren" igen, for at for re-organiseret vore numre.

RADIO FYN - Sommeren 1979

Radio Fyns Sommerredaktion var i en uge flyttet til Assens. De skulle bruge lidt livemusik  i radioens aftenudsendelse. Preben havde været i radioen en dag før mig, og han skulle så skaffe lidt musik til næste aften, hvorfor han ringende til mig og sagde "Nu er det din tur"!

Det havde jeg ikke lige prøvet før, men jeg kom så ned på Havnen i Assens næste eftermiddag, hvor jeg måtte pjække for den lange torsdag fra Provinsbanken for at kunne være med i radioen! Det blev til 2 numre med min 12-strengs LEVIN-guitar og min sang, henholdsvis C.V.Jørgensens "MIG & CHARLY" og et eget nummer til sidst: "Take the Four-Train" fra "Den spillende bankmand" som Radio Fyns vært udnævnte mig til under præsentationen! Det var meget sjovt at prøve at spille live og solo ud til alle lytterne i en direkte udsendelse! Og så fik jeg i øvrigt tilsendt den forrygende sum af 63 kroner og 97 øre fra KODA for mit eget nummer i radioen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KAPITEL 4

Har netop fået pudset endnu en stribe numre af og uploadet dem til "Side 2", da der maks kan være 20 MP3-ere på en MP3-afspiller af hensyn til hastigheden på nettet. Her ligger der yderligere 10 numre, - primært fra tiden med Anne Littau i forgrunden som smuk lyshåret sanger! Jeg er desværre bange for,at jeg ikke har nogen billeder fra dén tid, - men så må vi jo "nøjes" med musikken! (:-))

JUKEBOX

Orkestret JUKEBOX, bestående af Usse, Bjarne Special, Thomas Frederiksen og mig, var et orkester, der vist kun nåede at spille LIVE een gang, - på værtshuset Harald Blåtand i Jelling. Herfra stammer de 2 optagelser, du finder på Side 2-afspilleren. Et band, der spillede en del Bob Dylan og Donovan, samt Dire Straits-nummeret Six Blade Knife, jeg var HELT vild med at synge! Det tror jeg også fremgår af nummeret, du kan lytte til! (:-)). Og hvor kom så lige navnet JUKEBOX fra? joh, - vi spillede en masse COVER-numre, man godt kunne finde på en Jukebox, ligesom vi bestræbte os på at kunne honorere ønsker fra dem, der gad lytte til os! Derfor: JUKEBOX!

DR´s BÅNDBIXEN 

På "Side 2"-afspilleren finder vi  2 numre på een fil, nemlig "Overdoze" samt  "Talking Town",  Det første nummer handler om et LSD-trip - (jeg taler IKKE af egen erfaring!), mens det andet nummer "Talking Town" er lavet af Usse og mig en sen sommernat på terrassen i Ørsted Præstegård, omgivet af masser af myg og stearinlys, - lidt før JUKEBOX blev dannet. Numrene blev indspillet på spolebånd og herefter sendt ud i "Æteren" via programmet "Båndbiksen".

Det gjaldt jo på det tidspunkt om at "komme i radioen" så meget som muligt! Det var jo skideskægt at høre sine egne numre spillet til hele Danmark i radioen!

Numrene X-RAYS og Disco-Støvlen" var også sange, der blev indsendt til Båndbixen og blev sendt ud til lytterne.  X-RAYS handler om død og ødelæggelse ifm. den første atombombe, der blev smidt i hovedet på civilbefolkningen i Hiroshima i  august 1945. 

Disco-støvlen handler derimod om et noget mere løssluppent emne, - nemlig om en af vores gamle venner på det tidspunkt i slutningen af halvfjerdserne, nemlig "Mr. Rebsdorf".

Rebsdorf var en fucking good looking guy, der havde både overskæg, bil og egen lejlighed i Kolding! Og så havde han i dyre domme investeret i et par lysebrune disco-støvler med mønster! WOW! Det måtte han jo høre noget for!  Så jeg og Thomas skrev en sang om hans disco-støvler!

Jeg, Thomas og Onkel Nalle boede på det tidspunkt sammen på Øksnebjerg Møllegård, 6 km. øst for Assens i et mini-mandekollektiv, for at spare huslejepenge. Jeg og Thomas var ved at skrive teksten til "Disco-Støvlen", da vi gik i stå under passagen: "Rebsdorf havde bare tæer, - hans smil var stift som ......."  Hvad VAR det, at det var stift som? Det skulle jo gerne rime, for pokker! Det kunne vi ikke lige komme på, indtil Onkel Nalle stak hovedet ud fra sit værelse og sagde kort og godt: "ET KLAVER"! Ja, selvfølgelig!!! ET KLAVER!  Og sådan blev det! Et klaver ER jo stift! Jeg har i hvert fald aldrig set et gummiklaver!

Vi fik så i al hemmelighed overfor Rebsdorf lavet en indspilning af tekst og musik, hvorefter sangen blev sendt til DR Båndbixen! 

Dér sad vi så en aften, - jeg, Thomas og Rebsdorf og lyttede til radioens Båndbixen, nu hvor vi havde sendt "en sang" ind! Og sørme jo, - nu blev "Disco-Støvlen" spillet i radioen!

(Han tog det forbavsende pænt......"Jo, det var da meget morsomt....!") som han udtrykte sig bagefter. Hø-hø-hø-hø!

Nummeret  "Tennessee-Blues" indspillet af "6 glade gutter" og spillet i Båndbixen, var egentlig ikke noget at prale af rent teknisk - hastigheden kører op og ned, og lyden blev noget mudret til sidst pga. mange "overdubs". Og så er der lige det med "6 glade gutter"......Det var reelt kun mig og Thomas, der spillede!, Men nummeret skulle ligesom have en historie med til speakeren i Radioen, så vi fandt lige på, at vi var 6 mand, der en aften og nat havde lavet denne sang og tekst i "æblepåvirket tilstand" og indspillet den følgende morgen kl. 6 af de "6 glade gutter!". Radiospeakere VIL jo så gerne have noget at fortælle omkring musikken, så i mangel af en spændende historie, så blev der lige digtet lidt......

"Nauten" er et fantastisk instrumentalnummer, Arne Nielsen, Assens, har ansvaret for som keyboard-spiller i Tabasco Band, Prøv lige at lyt til alle faser, dobbeltsoloer på guitarer fra Johnny og Carsten Ginger, synthsolo, samt rytmeskift til sidst. FED SANG!

En af mine sange, der hedder "Midnats-Crawleren" er blevet up-loaded til MP3-spiller nr. 2, da den ikke lige kunne spille på spiller nr. 1 - uvist af hvilken årsag. Men nu virker det! Et rocknummer med en fantasitekst om, hvad der kan ske, når man går på toilettet! Så risikerer man at blive suget ud og havne midt i Kattegat! Ja, hvilken inspirerende fantasi! 

TABASCO BAND og DR-P2-MUSIK Live ud til hele Danmarks og Sveriges lyttere!

"Venner - En kop Kaffe!" handler om at man kan få et skud "koffein" at blive høj på, hvis blot man går hen til Bodils pølsebod på Torvet i Assens og beder om en kop kaffe! Så enkelt, så enkelt!

Denne sang på MP3- side 2-spilleren er en optagelse gjort af Danmarks Radio P2-Musik, ifm. en udsendelse om det lokale all-round musikliv på Vestfyn. Udsendelsens tema var lige fra det klassiske musik med Jacob Gades "Tango Jealousie" til det rytmiske, som Tabasco Band præsenterede Live i radioens P2-Musik for såvel Danmars som Sveriges lyttere.  Preben og Arne blev interviewet omkring de dårlige musiske øve-faciliteter, der var i Assens Kommune på det tidspunkt. Vi havde været nødt til at optage et lån på 18.000 kr. til bygge materialer, for at vi kunne bygge vores eget øvelokale i Prebens ubenyttede bindingsbaghus i Ladegårdsgade 17, Assens. Det fik vi så fortalt til lytterne og ikke mindst politikerne i Assens Kommune! Herefter fik vi spillet "Venner - En kop Kaffe!" live i P2-Musik for lidt over 11 mill. lyttere i såvel Danmark som Sverige. Fedt at prøve det!

"Dåseåbneren" er fra en tid omkring 1979, hvor Anne Littau var forsanger. Nummeret er primært skrevet af Thomas, og er en af de teknisk bedre optagelser, vi fik båndet på det tidspunkt, Derfor er denne fede sang med på MP3-spiller nr. 2. 

Det var så alt i Kapitel 4!  

Der kommer senere flere memories og nok også flere musikoptagelser, omend lageret efterhånden er ved at være opbrugt!

MUSIK-VIDEO på YOU-TUBE!

Når Sommeren 2013 er ved at være overstået, vil der bl.a. kunne ses det færdige resultat af en musik-video til arbejder-sangen "Stjerne-Blues", kombineret med et 60 år gammelt arbejder-køretøj, - en hamrende flot PORCHE TRAKTOR!  

Keep in touch and Best wishes!  

Roger Jensen!

________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 
På Pletten - Det fedeste danseband på Fyn - | Sigurd Rings Vej 18, Bolbro, 5200 Odense V - Denmark | Tlf.: 6616 6350