Om forestillingen

Sigurt Skallesmækker

Danmarkshistorie vendt på hovedet
Fra 3. til 6. klasse

Vi giver Danmarkshistorien en ordentlig en over nakken med fortællingen om Sigurt Skallesmækker, der af den tyske konge, bliver sendt til Danmark for at holde øje med kampen om kronen mellem Svend, Knud og Valdemar. Et af historiens største kongedramaer, der ender i slaget på Grathe hede.
Afsted drager han og sammen med sin medsammensvorne, musikeren Jakob Brødløs, forsøger han at finde hoved og hale i krige, kongeslægter, intriger og kærlighed.

En gal historietime, hvor fortælling og musik både går op i en højere enhed og skaber stemning, forvirring og morskab – ihvertfald for tilhørerne...

Medvirkende: Ronny Sterlø og musiker Jakob Skov Søndergård
Instruktion: Susanne Sangill
Manuskript: Saxo og holdet
 
 

Medvirkende 

Foto: Kristine Abelsen
Sigurt Skallesmækker
Ronny Sterlø - hovedmanuskriptforfatter på Sigurt Skallesmækker. Til dagligt skuespiller, produktionskoordinator og alt-muligt-mand på Himmerlands Teater.
Desuden bidt af en gal middelaldermand og centralafløser i middelalder-gøgler-musikgruppen Ramashang.
 
Foto: Kristine Abelsen
Jakob Brødløs
Jakob Skov Søndergård - uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg med saxofon som hovedinstrument. Underviser til dagligt i musik, foruden at spille i en masse forskellige grupper og sammenhænge. Fast mand i middelalder-gøgler-musikgruppen Ramashang.
 
Foto: Kristine Abelsen
Himmerlands Teater | Sdr.Kajgade 18a, 9500 Hobro  | Tlf.: 98555753