Kennel Team Quindi

Den hele Hund

Det har fra mit første kuld i 1993, altid været mit mål at avle mod ”den hele hund”. Det vil sige:

 
* avle sunde og friske hvalpe. Mine avlstævers sundhed skal være i top, og de skal have helt rene hofter ( a + b-hofter) og rene albuer ( 00 i albuer ). Ligeledes skal deres index være over 100.

Lidt statistik...
Ud af 47 mulige hvalpe på 9 år er  21 HD/AD-fotograferet ( 45 % ):
15 har A-hofter ( 72 %  - i følge DKK har 40 % af alle fotograferede schæfere A-hofter )
5 har B-hofter ( 24 % )
1 har E-hofter ( 5 % )

 
Ingen C eller D-hofter!

17 har 00 i AD ( 84 % )
2 har 1 i AD ( 10% )
1 har 2 i AD ( 5 % )

Hvor mange andre kenneler offentliggører deres HD/AD-resultater?

 
* opdrætte arbejdsglade hunde til at have med på træningspladsen. Med rette træning skal alle mine hvalpe kunne klare en BHP-prøve. Derfor bestræber jeg mig i mit opdræt altid på at bruge tæver med BHP3-prøver og gerne mere end det. Mine avlstæver bliver også brugt som konkurrencehunde og er derfor ikke bare lige uddannet til kunne bestå en prøve én gang.
 
* jeg vil avle mod en smuk schæferhund, som også kan udstilles og opnå højeste prædikat på udstillinger
 
* hunde som kan indgå i enhver familie og blive til fornøjelse for denne
 
* kun have ét kuld ad gangen og oftest kun ét kuld om året. Da prægningen af hvalpene ligger mig meget på sinde, bruger jeg næsten al min tid på hvalpene de 8 uger, de går her ved mig. De bliver født indendørs og kommer først ud og gå i hundegård fra deres 5. leveuge. Altså det man populært kalder: køkkenopdræt! Derfor kan jeg ikke overkomme at præge mere end max 2 kuld om året, fordi tiden med dem bruges så intensivt, mens de er her. De skal i de 8 uger, jeg har dem, næsten opleve alt fra A til Z, så jeg har gjort mit til af kunne levere en herlig hvalp til en ny familié. Bl.a træner jeg små spor med dem allerede fra 5 ugers alderen.
 
'*mine avlstæver har max 5 kuld i deres levetid, og de bor hos mig, efter at de er gået på pension. Her fortsætter de deres aktive liv som konkurrencehunde.
 
* en nøje udvælgelse af avlspartnere til mine tæver, hvor jeg vurderer sundhed, brugsegenskaber og eksteriør nøje. Og det ikke kun i første led, men flere led tilbage i stamtavlen.
 
Det er mit klare mål at avle den den hele hund og ikke bare snakke om det! Ved hele tiden at have det for øje, håber jeg at lave kvalitet frem for kvantitet, og dermed lave hvalpekuld med så få fejl som overhovedet muligt.