Arkivalier / Svostrup kirkebog

Register til Svostrup kirkebog 1686-1892

Svostrup kirkeNår man arbejder med slægtsforskning, er en af de første forhindringer man skal overvinde den gotiske håndskrift.
Det er nogle rædsomme krusseduller, og retskrivning var der vist ikke noget der hed.
 
Jeg har kæmpet de braves kamp, specielt med Gødvad sogns kirkebog, der ser ud som om præsten enten har været stangdrukken eller haft tømmermænd det meste af tiden.

 Efter at have pumpet Gødvad for oplysninger, gik jeg i gang med Svostrup, hvor jeg selv bor. Den var da bedre, men det skred ikke rigtig fremad.
 
Så gik jeg i gang fra en ende af!
 
Jeg har sprunget konfirmationerne over i første omgang, men bortset fra dem, ligger der et komplet register fra 1686 til 1892. Og nu kan jeg læse gotisk!
 
Det synes jeg også andre slægtforskere skal have glæde af, så her har I det.
I skal naturligvis huske at slå oplysningerne efter i de originale kilder. Især fordi jeg, mærkelig nok, ikke har fundet nogen som havde lyst til at læse korrektur!
Hvis I finder fejl, så send mig en hilsen, så jeg kan rette dem.
 
Fødte i Svostrup sogn 1686
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Herover en lille smagsprøve på Svostrup kirkebog anno 1686.
 
Grønbæk og Svostrup var i sognefællesskab gennem flere hundrede år, fra 1686 til 1813 havde de også fælles kirkebog. Derfor  er  Grønbæk sogn også med i mit register fra 1686 til 1813.
For vielsernes vedkommende er Grønbæk med indtil 1741.
 
Du skal naturligvis tjekke de oplysninger, du finder i mit register med den originale kirkebog. Jeg har lavet en liste med "sidetal" til Svostrup Kirkebog på Arkivalieronline, som kan lette arbejdsgangen.
 
Klik på ikonet herunder, for at se den.
 
 
                                                             Opslag på Arkivalieronline
 
Dorte Frandsen