A
  

Toya´s hverdag

Toya har gået på hvalpehold (Packbonding 1) fra hun var 4 mdr. og siden på Packbonding 2 og derefter færdighedshold i SOR Hundeskole.

Da hun var 5 - 6 mdr. startede hun til ringtræning i Holbæk og i august 2008 startede vi med at gå til Agility i DCH Jyderup.

Toya kom i sin første løbetid præcis 6 mdr. gammel. Den anden løbetid havde hun her i juli - 8 mdr. efter.

Hun var særdeles sur og uligvægtig ved den anden løbetid og det var svært - for specielt Alton - ikke at træde ved siden af og irrietere hende, så hun var noget skrap ved ham. Hun er dog nu i august sød og glad igen og har fundet sit gamle humør frem.

29. august.
Toya skal på udstilling her i weekenden - til spidshundeklubbens udstilling i Fuglebjerg. Hun er dog i fuld fæld, så jeg forventer at hun er stort set skaldet når hun har været i bad.

Vi er ved at blive helt gode til agility - sidst løb hun en halv bane rundt uden tøven - og var klar til at tage resten. Det er dejligt at hun synes det er sjovt. Hun kan helt klart godt se fidusen i den sport.

Jeg fik en af min mors sporseler til hende i dag. Det var hendes afdøde store schæferhans sele og den passede Toya perfekt. Så jeg er spændt på at komme ud og prøve den.

1. september
Toya var på udstilling på spidshundeklubbens udstilling i Fuglebjerg i lørdags - dommer var Guido Schäfer fra Tyakland.

Hun opførte sig som sædvanlig eksemplarisk og fik en rigtig god bedømmelse  - selv om hun var i elendig pels - da hun har smidt næsten det hele og resten sidder løst :-)

Her er hendes kritik - oversat fra engelsk:
"16 måneder gammel tæve, meget god type, god krop og proportioner, feminint hoved, mørke øjne, god længde på halsen, på dette tidspunkt en lille smule løs i overlinien, korrekt hale og bæring af halen, gode bevægelser, kunne være en lille smule stærkere i fronten, typisk pels og fint handled."

Hun fik Excellent og blev 2 vinder.

4. oktober 2008
Toya var hos dyrlægen i går og blev steriliseret. Vi valgte at få hende steriliseret først og fremmest fordi hun var meget hormonpåvirket når hun var i løbetid. Hun blev nærmest deprimeret og meget kortluntet overfor både Yasmo og Alton og andre hunde. Og dette varede temmelig længe da det startede ca. 1 md. før løbetiden - i løbetiden - og varede til ca. 6 uge efter løbetiden. Når hun ikke er hormonpåvirket er hun glad og legesyg og tolerant. Og da vi samtidig var klar over at vi ikke skulle avle - da vi ville have meget svært ved at skille os af med hvalpene - så var det en ret logisk beslutning. Nu skal hun så lige hele op og så er hun og vi fri for de homonsvingerninger fremover - herligt.
Mens hun alligevel var i bedøvelse fik hun fotograferet hofter og albuer - og de var til UG - så det er bare dejligt at vide - selvom hun ikke skal avles på.

20. oktober 2008
Toya er nu helt på toppen efter sterilisationen. Hun har mere energi end nogensinde og hende og Alton tumler og leger i timevis hver dag. Hun startede til Agility igen efter 2 ugers pause i lørdags - og hun blev ellevild af glæde og slog nærmest kolbøtter, da hun kom ud på træningspladsen.

15. november 2008
Toya løb helt fejlfrit til agilitytræning i dag - og hun er tydeligvis glad for den sport. Hun har siden sterilisationen fældet og er p.t. nærmest helt korthåret. Jeg håber hun lægger en god varm vinterpels til efter denne totale stripning af pelsen, som givet er hormonelt betinget. Ellers er hun glad og fuld af energi og virker dejlig harmonisk og ligevægtig.

27. december 2008
Så er året ved at rende ud - Toya er nu ved at være i fuld pels igen efter at være fældet helt ned. Hun er glad ligevægtig og fuld af energi. Hende og Alton er superglade for hinanden og det er skønt at se dem sammen. Vi har juleferie fra træningen men går nogle lange ture og træner lidt selv.

10. marts 2009
Toya er udviklingsmæssigt ved at være på plads nu - det er tydeligt at hun i løbet af vinteren er blevet mere voksen og færdig at se på - og fast i bevægelserne. Mentalt er hun meget stabil og glad og ligevægtig. Vi er rigtig glade for at hun ikke skal i løbetid mere - hun er en meget mere glad hund nu.
Hun er bare god og koncentreret til træning - rigtig dejlig at arbejde med. Hun er også blevet mere moden i den retning - hun er den voksne og fornuftige nu - i sær når man sammenligner med teenageren Alton.

Hun går til rally, Agility og ringtræning - og skal starte på C-hold i DCH i slutningen af Marts.

Toya var til udstilling i åben klasse ved spidshundeklubbens udstilling i Hårlev d. 7. marts.

Hun opførte sig eksemplarisk - hun var rolig, fokuseret og var helt klar på hvad der blev forventet at hun skulle gøre - hun er bare en skøn pige.

Her er hendes kritik:
Harmonisk tæve. Feminin og god størrelse. Herligt hoved og udtryk. Velplacerede og fremadrettede ører. Flot hals og overlinie. Velansat og velbåren hale. Godt forbryst. Fortrinlige benstammer og poter. Korrekt dybde i kroppen med veludviklet ribbensbue. Normal vinklet for og bag. Gode jordvindende bevægelser. Fortrinligt temperament.

Excellent, Certifikat og BIM.


Så det var en fin udstilling - det er jo ikke så ofte vi er på udstilling - så det er dejligt når det går godt når vi endelig møder op :-) Frem for alt er det dejligt at være afsted med hundene - næsten lige meget til hvad.

1. august 2009
Toya er bare en dejlige pige - hun er blevet så voksen og fornuftig - hun er en fornøjelse i hverdagen - lydig og kærlig og hurtigt opfattende. Og hun eeeelsker sin ven Alton - de to er bare de bedst tænkelige venner og hun er også rigtig glad for Yasmo. Toya skal sammen med Alton på udstilling her i august.
 
1. september 2009.
Så har vi været på udstilling - lige som Alton til 3 udstillinger i august - så det er helt uhørt. Toya ligger meget stabilt må man sige - hun får excellent af alle dommere. Rigtig fine beskrivelser. Hun fik et CERT i Spidshundeklubben og mangler nu kun ét for at blive Dansk Champion. Så hun kommer nok på udstilling en gang eller to næste år - så hun kan få det championat - ikke at vi skal bruge det til noget - men jeg synes hun bør have det. Og så er hun bare rigtig god til at gå på udstilling - hun løber fint og står roligt og tager det hele som om hun var en rutineret udstillingshund.
 
Bortset fra udstillingerne har hverdagene været noget præget af varmen - vi har først kunnet gå tur sent om aftenen og de er noget flade til træning. Det bliver helt klart mere optimalt for hundene når det nu bliver lidt køligere.
August 2011
Vist på tide med lidt opdatering
Toya fik sit championat og blev bedste tæve i spidshundeklubben i 2009.
Så nu gider vi ikke rigtig udstille hende mere. Skal jo ikke bruge det til noget.
 
Hundene har været med på ferie på Bornholm - herlig ferie med masser af gåture, svømning og hygge - dejligt at være sammen med hundene ude i andre omgivelser.
Se billederne fra ferien i galleriet.
Ellers ikke store revolutionerende nyheder. Toya hygger sig med gåture og leg til dagligt som sædvanligt.
Winnie Larsen