Kranio-Sakral Behandling
 

Priser: 450 kr. pr. behandling - ca. 60 min.

              
(Hvis du udebliver fra en booket tid, uden afbud, skal du betale for den)
   
Kranio-Sakral Terapi

Helt naturligt og let at forstå.

Kranio-Sakral Terapi er en blid og behagelig afspænding til naturlig genoprettelse af skævheder, der belaster centralnervesystemet.

 

 

BEGREBET KRANIO-SAKRAL TERAPI

Kranio-Sakral er fællesnævneren for den del af  kroppen, som terapien omfatter: Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet; det vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Centralnervesystemet kan faktisk opfattes, som kroppens ”computer”.

 

Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske) og membramer. Ved at løsne membramerne så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppen helbrede sig selv. Kroppens computer er i virkeligheden  programmeret til at klare det hele selv, når den blot får lov.

 

Behandlingen består af forskellige teknikker, der alle har ”det blide tryk”  til fælles. Det vil sige, at terapeuten med meget let hånd trykker specielle steder  på hoved, nakke , ryg og korsben. Det er yderst behageligt at modtage behandlingen, og klienten vil opleve en dyb form for afspænding.

 

Hvordan foregår en behandling?

Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral terapeuten et meget let tryk, 5 gram, som vægten af et stykke A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afspænding, lige som når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder, er bevidst om omgivelserne og slapper af.

 

Kranio-Sakral Terapi

for at sænke kroppens stressniveau

 

Begrebet stress kan være både positivt og negativt. Stress er en tilstand, der påvirker vore centrale hjernecentre, som blandt andet styrer vores krop og psyke. Derfor kan stress i flere sammenhænge ofte være positivt. Men - når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner. Så taler man om negativt stress, som blandt andet kan forårsage:

 

  • Depression og bekymringer
  • Anspændthed og irritabilitet
  • Koncentrationsbesvær
  • Indlæringsproblemer
  • Søvnløshed
  • Umådeholden spisning
  •  For højt blodtryk

    ·         Svimmelhed

    ·         Hovedpine og migræne

    ·         Forstoppelse og mavesår

    ·         Menstruationsbesvær

    ·         Rygsmerter

    ·         Skæren tænder

 

Kranio-Sakral Terapien er yderst velegnet til at sænke kroppens stressniveau, og derved råde bod på eller helt fjerne ovenstående problemer.

 

Terapeutens behandling vil bestå af afspænding, ”stillepunkt” og blide teknikker  til at løsne kranio-knoglerne. Alt sammen meget behageligt.

 

Kranio-Sakral Terapi

fordi vi slår os eller sidder forkert

Livet igennem slår vi os. Knalder hoveder i skabslågen. Sætter os ved siden af stolen. Falder på trappen. Vi bliver påkørt på cyklen, på knallerten eller i gokarten. Eller i den ”rigtige” bil og får piskesmæld. Mindre uheld, men ofte med store følge-virkninger.

 

Når vi slår os, gør det ondt. Men, der sker noget andet, som er værre. Kroppen forskrækkes og spændes op. Membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed, der er helt afgørende for hjernens funktioner. Og følgerne kan være omfattende:

 

Stress eller psykiske problemer

Hovedpine eller migræne

Fordøjelsesbesvær

Svigtende koncentration

Indlæringsproblemer

Smerter i nakke, ryg og lænd

 

Livet igennem opbygger vi også dårlige vaner. Vi sidder på arbejdspladsen eller i bilen på en måde, der belaster kroppen og giver smertefulde spændinger.

Når vi sidder forkert presses nerverne i nakke, ryg og lænd. Det giver lidt efter lidt spændinger, der begrænser blodtilførslen til hjernen. Det føles ofte, som en ”vattet” fornemmelse i hovedet, ukoncentration og træthed i hele kroppen.

 

Kranio-Sakral Terapien kan lette og fjerne mange besværligheder efter slag, stød og forkerte siddestillinger - og typisk ved at forbedre blodtilførslen til hjernen.

 

 

Tidsbestilling på tlf. 20263814. Bedst fra kl. 8.00 - 9.00
  

Priser: 450 kr. pr. behandling - ca. 60 min.

             1000 kr. for klippekort til 3 behandlinger

 

Ellen Meidahl | Ternevej 67. 2.sal B, 8700 Horsens  | Tlf.: 20263814 | ellen@nehem.dk