W

Aktuelt, udstillinger o. lign.

Veteranskulpturen
Æ.R.A. 48 
På foranledning af daværende forsvarsminister Trine Bramsen, indgik forsvaret mandag d. 19.04.21 i et samarbejde med Syddansk Erhvervsskole i Odense, om tilblivelsen af en skulptur til hæder for de danske veteraner. 
 
Skulpturen skal udtrykke ære, respekt og anerkendelse af alle nuværende, fortidige og fremtidige danske veteraners indsats i internationale missioner siden 1948.
Det var derfor med stor ærefrygt at jeg takkede ja til opgaven som kunsnerisk supervisor på projektet, der efter planen skulle stå færdigt d.25/6- 2021.
Herefter skal den fungere som vandrepokal mellem de af de danske komuner der har gjort mest for danske veteraner, i det forgangne år.
 
Selve tilblivelsen af værket foregik i tæt samarbejde med en håndfuld af skolens SKP  elever, lokale veteraner og kunstner kolegaen Jakob B. Lillesø.
Jeg har bad Jakob fremstille to af sine værker, som en del af mit ide oplæg til skulpturen, samt fungere som sparringspartner, ud over de allerede nævnte parter. 
Udgangspunktet for skulpturen er dele skåret ud af en af forsvaret udvalgt PMV, samt diverse patron hylstre, o.lign. elementer.
 
Et utroligt spændende projekt som jeg er meget stolt af at få lov til at skabe. 
Nu glæder jeg mig til at forsvaret præsentere det færdige resultat for offentligheden, således at  værket og de danske veteraner det omhandler, kan få den hyldest der er så fortjent, og en heldig komune kan få den til låns i et år.  
 
Første år var det Randers der var den heldige kommune,
I år blev det Københavns kommune der løb af med sejren, STORT TILLYKKE her fra.
 
Du kan se og læse mere om projektet i gallerier..
 
 
 
Udstillinger...
 
I lyset af sidste års enorme succes, med udstillinger på henholdsvis Munkebo kro og Rudolf Mathies, ser jeg frem til endnu engang at kunne vise mine værker frem på Munkebo kro i perioden oktober 2022 og helt frem til februar 2023. og efterfølgende udstilling på fiskerestaurant Rudolf Mathies i november og december, 2023.
 
 
Den traditionsrige Lions fynske forårsudstilling i Kerteminde hallen ser jeg ligeledes frem til at deltage i, men mere om det senere. 
 
 
Bog udgivelse...
Først i september 2021 udkom årbogen 101 kunstnere, med kunsthistoriker og anmelder ved Jyllandsposten og Kunstavisen m.m. Tom Jørgensen som den drivende kraft.
Årbogen er udkommet hvert år siden 2009 og er det eneste danske bogværk der foruden nye talentfulde  kunstnere også dækker græsrødderne i den danske kunstverden.
Både jeg og Jakob Lillesø er repræsenteret i året udgivelse.
 
 
Kontakt...
Mit atalie er altid åbent efter forudgående aftale.
Ønsker du at se nogen af mine værker, mødes med mig eller lign.
så er du velkommen til at kontakte mig via
E-Mail: henrik@stebit.com eller på
Mobil nr.: 60 13 17 91
 
Du kan også følge mig på Instagram.
       @rt by Henrik Stebit 

Velkommen på webgalleriet Galleri Stebit

 

 

 

Havluft, Saltvand & Mågeskrig er alle, inspirerende kilder til fred og ro...

_________________________________
  
Marine atmosphere, Saltwater and Seagull scream are all inspirational sources for peace and quiet ...
 
I am self-taught artist, expressing myself through paintings and sculptures. Always starting with the Local, the close and natural, and preferably with a touch of fantasy, nostalgia and thoughtfulness.

 
enjoy.
Henrik Stebit.
  
_________________________________

Seeluft, Salzwasser und Möwenschrei sind alle Quellen für Frieden und Ruhe ...
 
Ich bin Autodidakter Künstler und drücke mich durch Malerei und Skulpturen aus. Immer die Umgebung, die Nähe und das Natürliche als Ausgangspunkt und mit einem Hauch von Phantasie, Nostalgie und Bedachtsamkeit.


Viel Vergnügen.
Henrik Stebit.

Royalt besøg i Kerteminde.
H.K.H. Kronprins Frederik modtog d.03.09.2010 billedet der pryder velkomstsiden i forbindelse med VM i Windsurfing, billeder fra overækkelse kan ses i scrapbogen.
se også billeder fra H.K.H. Prinsesse Maries besøg på udstillingen i rådhussalen Odense d. 18.08.2010
 

Lidt blandet info.....

Så kom årets kunstbog endelig på gaden.
101 kunstnere 2021/2022
 
Som nævnt tidligere, er både jeg selv og Jakob B. Lillesø, der var en del af veteranskulpturens tilblivelse, repræsenteret i årets udgivelse af hvad der populært kaldes "folkets kunst bog."
en bogudgivelse der tager læseren med rundt i hvad der rør sig på den danske kunst scene pt.
 
 
Galleriet er under løbene opbygning, så det vil sikkert i perioder virke noget rodet og ufuldstændigt, men jeg håber aligevel at du finder det interessant nok til at vende tilbage senere.
 
 
Jeg arbejder stadig med at forbedre mit lille bronze støberi. Det har været mit store ønske selv at have muligheden for at støbe smykker og små skulpturer lige siden jeg sluttede et lærerigt og meget inspirerende ophold hos Jens Galschiøt. Jeg vil desuden også forsøge at realisere nogle af mine ideer omkring støbning af aluminiums skulpturer. men kig forbi mit værksted og min udstilling, og se hvor langt jeg er nået.
 
 
 
Tak til alle der har besøgt udstillingerne, web galleriet osv.
vi ses forhåbentlig til nogen af de kommende arrangementer.
 
 

 
 
Henrik Stebit  | Tlf.: 60131791 | henrik@stebit.com