Lars Y. Jensen

Den professionelle Lars

30 år på arbejdsmarkedet har givet mig uvurderlig erfaring, ny viden og inspiration, og - nysgerrig som jeg er - får jeg aldrig nok af nye input som kan bruges fremadrettet. Herunder kan du få et lille indblik i, hvordan jeg indtil nu har omsat erfaring, viden og inspiration til konkrete handlinger. Har du ikke tid, eller lyst, til at læse min historie i den lange version, så kan du gå direkte til mit CV og få de rå fakta.

Den grå, og kedelige bankverden ?

 
Ovenstående er nok det stereotype billede af den finansielle verden. 
 
11 år i denne verden har dog lært mig en del om empati, fairness og fornuft - samtidig med kurssikring, pensionsafkast og rentemarginaler. Som privatkunderådgiver sad jeg ofte med familiers økonomiske fremtid i hænderne, og det har givet mig en intuitiv forståelse af både vilje og evne til at overholde sine forpligtigelser. Det har også givet mig et nuanceret billede af afvejningen mellem at tage en risiko uden at give afkald på fornuften.

Turisme og oplevelsesøkonomi

I 1993 kom jeg på rette hylde. I dag vil jeg ikke undvære mine år i den finansielle verden, men det kreative, innovative og udadvendte er så dybt forankret i min personlighed, at jeg ikke kan se mig selv i en anden rolle end i noget som har med salg, marketing, projektledelse, konceptudvikling og kommunikation at gøre.

Turisme er en underkendt branche, men ligger alligevel i top 5 over de største nationale eksporterhverv. Turisme er benhård business på et stærkt konkurrencepræget marked. De mest innovative produkter og destinationer er ikke bare vinder omsætning, men som også er lokomotiver for den samlede branche. Som turistchef har det for mig betydet at udvikle, markedsføre og sælge produkter og destinationer på målrettet basis til forskellige segmenter og målgrupper.

Min finansielle træning har hjulpet mig til en vis kynisme i forhold til mål og resultater, men min empati og intuition har hjulpet mig til en relationsskabende vinkel på at opnå disse mål. Jeg går efter et gensalg, og tager nødvendigvis hellere et afslag fremfor et engangssalg.

Projektsalg og branding

Kan man bygge et terrorsikret toilet ? Kan man gøre 80 sikkerhedsfolk usynlige til et offentligt arrangement ? Kan man bruge 80 palmer til noget om vinteren ?
 
Ja, ja og ja. Alt er muligt hvis man har viljen og evnen til at tænke "ud af boksen" og udfordre normer og eksisterende rammer. Projektsalg handler i høj grad om at lytte til kunden og at tilpasse produkter og ydelser til kundens behov. Projektsalg handler også om at udfordre kunden og stille spørgsmål så kunden opnår en værdi som ikke i første omgang syntes indenfor rækkevidde.
 
Min evne til forhandling har jeg brugt til at overbevise et byråd om, at en investering i et terrorsikret toilet ville være en lille investering i forhold til den PR som et besøg af Bill Clinton ville give. Min sans for detaljen har jeg brugt til at få amerikanske sikkerhedsstyrker til at smelte ind blandt publikum til samme arrangement. Min kreativitet har jeg brugt til at flytte en traditionel workshop fra det traditionelle mødelokale til et kommunalt gartneri hvor 80 palmer, strandsand og bambushytter udgjorde kulissen til en helt anderledes og inspirerende ramme.
 
Min viden om og interesse for internationale forhold har jeg brugt konstruktivt i forbindelse med If Forsikring Scandinavia's personalearrangement i 2007. En ordre på 2.5 mill. voksede til 3.5 mill. da kunden kunne følge min ide om at danske, svenske, norske og finske deltagere havde forskellige ønsker og behov.
 
Min nysgerrighed og interesse i nationale og internationale samfundsforhold giver mig en ballast i dialogen med at koble forskere på Aarhus Universitet sammen med internationale associations på specialistområder, og dermed skabe en genvej for salg.
 
Jeg søger altid efter at finde "reason to go" og "reason to buy" og opnår ofte en fordel ved at kunden ikke selv skal  overveje om der er et behov.
 
 
 
 
 
 
 
Lars Ylikulju Jensen | Houmannsgade 37, 2.tv., 8700 Horsens  | Tlf.: +45 2370 8021