Bookmark and Share     Sitemap

H

EFT og TFT

Følgende forklaring kommer fra TFT Danmark
 

Hvad er TFT og hvad er EFT?

Lad os med det samme understrege at TFT Danmark har valgt at stå totalt frit i forhold til de forskellige metodeskoler. På skolen underviser vi således både i EFT og TFT, men vi har valgt at kalde det TFT for at undgå forvirring. I udlandet er betegnelsen EFT efterhånden mere kendt. Her er der en kort bekrivelse af hvad der er TFT og hvad EFT er.


TFT

Tankefeltterapi er oprindeligt udviklet af den amerikanske psykolog Roger Callahan. Ifølge hans metode skal man banke forskellige algoritmer (rækkerfølger) af meridianpunkter afhængig af diagnosen. Dvs. fobi har sin rækkefølge, angst har en anden og så videre. Dvs. for at kunne løse problemet skal man kunne stille en rigtig diagnose. Iøvrigt mener han at ca. 60% af de problemstillinger man løber ind i kan løse med algortimen for traumer. Han kalder sin metode for CT-TFT.


EFT

Emotionel friheds teknik (EFT) er videreudviklet af en af Roger Callahans elever, Gary Craig. I EFT anvender man en standard sekvens der indeholder alle punkter - dvs. alle punkter bankes i samme rækkefølge uanset hvad problemet er. Banketeknikken kombineres med brugen af bekræftelser, som f.eks.: "Selv om jeg er så bange for edderkopper så elsker og accepterer jeg mig selv helt og fuldt".
 
Marianne Jacobsen | Stubtoften 8, Ganløse (pr. 1. april også på Bagsværdvej 72B, Lyngby), 3660 Stenløse  | Tlf.: 3151 3638 | info@mariannejacobsen.dk