Foreningen

Aarhus Politihundeførerforening er den ældste afdeling i landet, foreningen blev grundlagt tilbage i 1911. Dengang havde klubben til huse under Ringgadebroen i Århus.

I 1959 flyttede foreningen til Mølleengen i Åbyhøj. I starten af 80érne blev der bygget et nyt, større og mere komfortabelt hus ved Moesgård, derved overgik Mølleengen til udelukkende at være kursus afdeling, hvilket den fungerede som værende frem til sommeren 2006. I dag foregår den overvejede del af foreningens aktiviteter omkring Moesgård, dog suppleret af træning på eksempelvis Tirstrup flyveplads.

Dansk Politihundeforening er opdelt i 2 sektioner:

Sektion I - er for politi tjenestehundeførere

Sektion II - er civile hundeførere, herunder civile
hundeførere fra politiet.

Aarhus Politihundeførerforening er en afdeling med et højt aktivitetsniveau, og det faktum at vi gennem tiderne har haft flere Danmarksmestre samt flere Danmarksmesterskabsdeltagere, vidner om at vi er en forening med et velfungerende træningskoncept.

Løbende gennem året afholdes diverse lydighedsprøver. Desuden afholdes 4 lokale konkurrencer, hvor der dystes om følgende pokaler: Ank`s & Sønderholms vandrepokaler Eigil Jensens Mindepokal, Sallings- & disciplinmesterskabspokalen samt Damernes/Sektion I`s vandrepokal. 

Aarhus Politihundeførerforening hører til under område 2 (Politiregion 2). Område 2 er opdelt i 11 lokalafdelinger, som i fællesskab afholder forskellige aktiviteter. Årligt afholdes følgende konkurrencer: Bystævne for henholdsvis Ung- og Elitehunde, Unghundekonkurrence (2 gange årligt), Udtagelse til Danmarksmesterskaberne i Patrulje-, Kriminal- og Vinderklasse samt oprykningskonkurrencer i Patrulje-, Kriminal- og Vinderklasse. Desuden afholdes en årlig Natkonkurrence uden for programmet.