Beskrivelse

SJUS er en Husky, der ligner en folkebåd, men er lidt større, har en anden type rigning og en anden sejlføring. Konstruktionen er så kraftig, at den i modsætning til en folkebåd kan bære en indenbords motor. Det er en meget sikker og tryg båd at sejle.

 

De fleste Husky’er er selvbyggerbåde. SJUS er værftsbygget i 1974 hos bådebygger C.M. Nielsen & Co. i Nykøbing Falster. Mester byggede den selv, til sig selv. Det bærer den på mange måder præg af. Han ejede den til 1999, hvor jeg overtog den.

 

 

Specifikationer:

 

Materialer:   Gennemgående planker af blank mahogni på eg, teak-aptering.

         

 

Mål:       Længde:   7,81 m ekskl. ror.

              Bredde:   2,38 m.

              Dybgang:  1,30 m.

 

Rigning:     

Bermuda. Dobbelte for- og agterstag. 6 vanter.

 

Sejl:        

2 storsejl, 1 genua, 1 fok og 1 stormfok.

Areal med genua: 31,3 m2.

 

Motor:                 7½ HK Marstal benzin. Renoveret i 1997. Siden 1999 fast service hvert efterår udført af bådmekaniker. Let adgang til reservedele.

 

Kahyt:                 Vandskyllende toilet, 4 køjepladser, bord, pantry med stålvask og vandhane, dobbelt blus til petro-leum, service, bestik og diverse køkkenudstyr.

 

Tilbehør:    

                           Kompas, anker, fortøjninger, fendere, redningsveste og –krans, cockpittelt med ståhøjde, cockpitbord, cockpitpresenning, bompresenning, spilerstage til genua, vinterpresenning og 4 bukke, diverse værktøj, maling, tovværk etc.