S

Nyheder

09.06.2010:
 
Jeg er blevet informeret om en Hollandsk New Forest som sælges som avlshoppe. Hun har gået flere MB springning på C plan, og havde kapacitet til mere, men blev desværre stoppet af en skade.
Se mere på salgslisten og skriv for mere info.
 
 
31.05.2010:
 
Malú er i dag blevet hentet af sin nye ejer - Rikke Nielsen fra Aalborg, som skal bruge Malú til både spring og dressur.
Jeg ønsker Rikke alverdens Held og Lykke med den dejlige hest, og håber de kommer langt på stævnebanerne.
 
25.05.2010:
 
Lady står rigtigt og kigger på verden omkring hende...

Lady

17.05.2010:

I dag kl. 09.15 kom hun endelig til verden! Rebecca klarede det super hurtigt, og den langbenede pige har fået navnet: Boldrups Lady Revanche.
Billeder kommer så snart vejret er foto-venligt.

 
15.05.2010:

Tiden går og klokken slår - og Rebecca har stadig ikke fundet tiden moden, til at lade mit føl se verdens lys. Damen synes åbenbart at de skal ske i hendes tempo - forstå det hvem der kan :-)
Lige nu har Barnaby travlt med at løse mordgåder på DR1, og mens han hygger sig med det, vil jeg køre en tur omkring gården og se hvordan det går med familieforøgelsen.

30.04.2010:

Malú er Bavnehøj er nu til salg til enten avl eller ridning.
Hun har været redet siden efteråret - det der nu har været tid til - og hun er ved at være så fin i sin grundridning, at hun skal sælges.

Se mere på salgslisten - som i øvrigt også er opdateret med andre heste.

28.03.2010:

Denne weekend stod i Stævnets tegn. Jeg har haft Almeria med til C- stævne i Arden. Det første stævne i næsten et år.
Vi startede LA1-2 og 3.
I LA1 blev det til en 2. plads med 66,92%, og i LA3 blev jeg første uplac. med 61,72%. Om søndagen red vi LA2, hvor vi blev 2. uplac. med 65,89%.
En meget tilfredsstillende weekend, men også en weekend der har sat sine spor mht. træthed.. :-)

 

 
02.02.2010.
 
Jeg prøver, sammen med Sadie Jessen at stykke et NF show sammen til Landsskuet i Herning til sommer. Vi søger ekvipager som har lyst til at være med!
Hvis du arbejder med New Forest ponyer på andre måder end lige ridning, er du også mere end velkommen til at kontakte os! Uanset om det er kørsel, voltigering eller andet!
 
17.12.2009:
 
Det er nu blevet et dejligt frost- og snevejr, og jeg så frem til at få redet hestene, da jeg kom fra arbejde. Sådan gik det dog ikke lige, da vandrørene ind til samtlige bokse var frosne. Så hestene fik lov til at være heste, og så gik far og jeg ellers igang med at fyre op under varmen, og få lukket alle utilsigtede huller. :-) Hertil aften har alle heste og ponyer rindende vand igen.. :-D
 
23.11.2009:

Malú er så småt kommet i arbejde igen, efter at have gået som følhoppe i 2 år. Hun fik først et hingsteføl efter Sinclair af Hvarre, og i 2009 blev det til et hoppeføl efter Højvangs Strauss. Begge to dejlige føl...

Malú er en dejlig og omgængelig hoppe, som jeg ser frem til at få redet lidt op, så vi kan debutere til stævnerne ;-)

14.11.2009:

Så har jeg for første gang i mit liv, deltaget i en generalforsamling, med stemmeret. Der  er mange tanker i mit hoved efter sådan en dag, men den aller største tanke er dog denne : Det var da ikke så slemt, som jeg har fået fortalt... - og det er da et godt udgangspunkt.
De fleste af forslagene kørte igennem, uden videre kommentarer, men der var også forslag som kunne "kick starte" debatten. En debat nogle ikke mente hører hjemme til en general forsamling. Det er jeg på ingen måde enig i! Jeg hænger mig ikke så meget i, hvor debatten kommer - bare den kommer!! For uden debat - ingen udveksling, og(forhåbentlig) også forståelse for hinandens synspunkter - og dermed ingen fremskridt!!!
Især to af forslagene vækkede min interesse og opmærksomhed. Det første var indføringen af frivillig løsspringning til hoppekåringen. Jeg mente det var et super godt forslag, som desværre ikke blev vedtaget. I debatten fik jeg dog fornemmelsen af, at det kun var som følge af en fejlformulering af forslaget, der gjorde udslaget til dette - hvilket jeg fandt meget glædeligt. Jeg har nemlig, før talt for denne ændring, idet jeg ellers finder det svært for springpony avlere, at udpege sig de gode springere i en tidlig alder.
Der var selvfølgelig også modstandere af forslaget - hovedsageligt fordi de ikke mente det kunne lade sig gøre rent praktisk, men det mener jeg er et spørgsmål om vilje og om at forsøge. - Men nogle sagde også, at det ville give løsspringsponyerne et "forspring" i forhold til de som fravalgte springningen. Undskyld mig - men har dressur ponyerne ikke et forspring i dag, og vil denne ændring ikke være med til at udligne præcist denne forskel???
Dernæst kom forslaget vedrørende ændring af Matrialprøven:
Jeg skal være ærlig og sige rent ud: Jeg mener ikke vores Matrialprøve i dens nuværende form er noget værd - og da slet ikke så meget værd, som vore hingsteholdere betaler for den. Jeg synes vore sjællandske kollegaer havde udformet et udemærket alternativ, men som kritiske røster påpegede - så var der nok en del fejl og mangler. Jeg lyttede til begge sider, og fandt mig enig i påstande fra hver side. Jeg er nok nået frem til, at jeg nok stemmer for, helt at afskaffe matrialprøven. Man kunne istedet forlange at hingstene skal opnå et R til vore championater. Eller forlange visse resultater på et nærmere bestemt niveau i enten spring eller dressur, til stævner i DRF's regi.
Jeg hørte til Høstmødet, at man førhen havde set fordel i den 30 dages afprøvning, idet man så kunne sammeligne os med udenlandet. Jeg kan naturligvis kun tale for mig selv - men jeg tager det ikke så nøje med i min vurdering af en udenlandsk hingst. Og jeg tror det er det samme hos mange andre.
Én påstand jeg dog på ingen måde er enig i, er tanken om at den nuværende prøve direkte er dyremishandling! Jeg har selv været med til at aflevere hingste til prøve på Vilhelmsborg, og kan overhovedet ikke sekundere denne påstand. - Men måske "mine" hingste har været mere hårdføre?? Jeg mener ikke det er seriøst at komme med en sådan påstand, når man aldrig selv har prøvet turen (men derfor må man naturligvis gerne have en mening om det alligevel)
 
Jeg føler dog - trods alt ;-) - en trang til at opfordre alle til at møde op til generalforsamlinger i fremtiden. Andre kan jo have hørt de samme skrækhistorier som jeg, og jeg kan berolige jer : Det var udelukkende civiliserede diskussioner ;-)
Jeg nyder altid (det kan alle bekræfte) en god diskussion / debat, og især når man, som i dag, kan være uenige, og alligevel være lige gode venner / kollegaer / konkurrenter af den grund.... Vi arbejder jo trods mod samme mål: At enhver rytters drøm er en NF pony!
 
24.10.2009:
Allerede efter bare 14 dages ridning var Jasmin klar til at komme hjem igen.
Hun havde udviklet sig så fint og alderssvarende,
at der ikke var nogen grund til at ride videre på hende,
sålænge hun kun er 3 år gammel.
11.10.2009:
 
Jeg har fået Bøgelys Jasmin i ridning.
Jasmin er ejet af www.boegelys-newforest.dk og er til salg, hvis det har interesse.
Hun er efter Bøgelys Freja og Orchid's Pride, og har Polsbury Popov som morfar.
Der kommer billeder så snart hun er redet lidt mere.
 
 
27.09.2009:
Efter at have oplevet en hollandsk sportsdag for NF ponyer, er der mange tanker i hovedet på mig. -Så mange, at hvis jeg lukker munden - så ryger de ud af ørerne!
Hollænderne tillader at ponyer med bare 25% NF blod kan registreres under New Forest flaget. Den sportsdag jeg overværede var dermed åben for både rene NF'ere, men også for ponyer med andet blod.
Nogle vil måske anse det for en slags blasfemi - men jeg kan se flere fordele. De afholder eksempelvis et stævne hvor katalognumrene ryger på næsten 300!! Dvs. at de ikke bare tjener penge på medlemsskab fra disse ponyers ejere / ryttere - men også startgebyr til stævnerne. Hvorfor er vi i Danmark så fokuserede på, at lukke eventuelle kunder og medlemmer ude i "kulden", istedet for at invitere dem indenfor, så vi på den måde også kan hægte os på successerne, den dag de er der??
I Danmark er vi meget optagede af at forme foreningens regler, således at det er bedst for vore egne ponyer - og så svært som muligt for konkurrenterne! Vi anskuer enhver problemstilling kun udfra vores egen synsvinkel, men glemmer at se på det store billede!! Vi skal være bedre til at se muligheder for New Forest ponyen generelt - og ikke kun mele vores egen kage. Før vi kan det, vil vi blive ved med at "tabe terræn" til sportsponyerne!
Det er, efter min mening, også hvad vi har gjort med GW problematikken. Lad os endelig udelukke dem med GW blod - for så er der da pludselig ikke så langt fra vores egne ponyer op til fløjpladsen. (Så er det jo nok også nemmere for briterne at afsætte deres ponyer..) 
I holland overværede vi på sportsdagen også 1. del af deres "matrialprøve." De unge 3 års og 4 års hingste fremvises under rytter 2 gange til et sådant stævne, og 3. gang (i forbindelse med forbesigtigelsen af unge 2 års hingste) er de opstaldet i 3 dage, hvor der testes staldopførsel osv.
De testes altså ikke i 30 dage i træk, men lader selv ejerne om at udvikle dem. De fremvises så i en form for gangartsklasse, som vi kender det fra diverse unghestechampionater i DK. Kåringkommisionen - som består at ridekyndige folk, beridere, stævnedommere og lignende - beslutter så om de skal kåres endeligt, når de har set deres ridemæssige udvikling over de 3 fastlagte datoer. Indtil de er testet færdigt under rytter, må de maks have 25 bedækninger, så de sikrer at hingste som ikke er nogen gevinst for den sportsmæssige fremgang, ikke får så stor indflydelse.
 
Den altoverskyggende forskel på det hollandske system og det danske ligger i, at de under ingen omstændigheder går på kompromis med ridbarheden og kapaciteten. - heller ikke selvom om ponyen har en god "type" - Den kan man nemlig ikke ride på!!!!
Jeg blev, af familien Jensens ældste, belært om at nedarvningsprocenten på gangarter er ca. 0,3%, mens den på type og racepræg ligger på ca. 0,8-0,9 %. Dermed skal man bruge ca. 3 generationer på at oparbejde gangarterne, hvis disse mistes, men kun1 generation, hvis vi mister typen! Hvorfor er det, vi i Danmark synes den type er så vigtig??? Bryder vi os i virkligheden slet ikke om fremgang??
Billeder: Holthausens Frodo - kandidat til pladsen som min foretrukne yndlingshingst:

 

 

 

 
 
20.07.2009:
Til hoppekåringen i Sommersted mønstrede jeg Bøgelys Sprite som gjorde et fint indtryk på publikum. Hun manglede kun 2 point fra at gå i I klasse. Hun er dermed kåret i IIA - dog med 8 for trav og galop!
Det er en lang weekend ovenpå Landsskuet i Herning, men jeg nyder også samværet med ligestillede. Dog kan jeg undre mig over at høre fra dommerne, at vi skal passe på med ikke at lave dem for højstillede. Kan de blive det? Så længe der er et godt fundament, som for mig er lig en korrekt benstilling, så synes jeg ikke de kan blive for højstillede.
Som rytter finder jeg det vigtig at have godt fundament, og en god front (dvs. lang hals og god nakke som altsammen vender rigtigt). Og så må ponyerne egentlig gerne være så store som det er muligt at lave dem....

06.07.2009:

Bright og hendes føl Vognmandgårdens Bentley var med mig på
Landsskuet 2009 i Herning.
De opførte sig eksemplarisk og vi kom hjem med 23 point, ærespræmie,
og nogle hyggelige dage i bagagen.
 
Bright og BentleyNF Hygge
 
 
Pernille Rieks Jensen