anmeldelser

 

Hvis du vil læse den officielle lektørudtalelse fra DBC så tryk her

Forlaget skrev:
 
Danske ledere i kultursammenstød
 
Mange konkrete og praktiske spørgsmål opstår, når en dansk leder skal skabe resultater i en arabisk kultursammenhæng. Graden af hans kulturforståelse udgør forskellen mellem succes og fiasko.

Spørgsmål, der trænger sig på, er fx: Må en mandlig leder være alene med en kvindelig ansat? Er enhver leder pr. definition ufejlbarlig? Må man spørge om, hvorfor de holder ramadan? Hjælper smalltalk om familieforhold til at få opgaverne gennemført? Dette er bare nogle af de emner, som Flemming Aanæs har erfaringer med og behandler i sin nye bog ”Ledelse på udebane”.


Som udstationeret dansker i den arabiske verden har man helt naturligt masser af uudtalte spørgsmål om den fremmede kultur, man befinder sig i. Og som leder af lokale medarbejdere skal man være meget sikker på at kunne begå sig korrekt eller i det mindste acceptabelt. Det kræver en høj grad af forståelse for den lokale kultur og især af forskellene mellem dansk ledelsesstil og den lokale ”måde at tænke på”.

Flemming Aanæs' første bog "En fremmed blandt fremmede" beskrev med et glimt i øjet hans dagligdag i Egypten, både på jobbet og udenfor. Hans nye bog "Ledelse på udebane at være dansk leder i en arabisk kultur" handler specifikt om de udfordringer, som en dansk leder har i arabiske lande.

På baggrund af sine egne udstationeringer i Kuwait og Egypten giver forfatteren gode råd om, hvordan man håndterer situationer, der typisk giver anledning til problemer. Rådene er delt op i 20 kapitler, der hver giver konkrete eksempler på reelle problemer, årsagerne til deres opståen, og forslag til løsninger.

Forfatteren beskriver endvidere de mange aspekter, som begreberne ”kulturforskelle” og ”kulturforståelse” dækker, og giver en nyttig introduktion til islam set med danske øjne.

”Ledelse på udebane” er tænkt som en ”eye opener” omkring tværkulturelle spørgsmål og som et vigtigt redskab til forberedelserne inden en udstationering i et arabisk land. Samtidig giver den uundværlig baggrundsviden til de medarbejdere, som fra kontoret i Danmark skal servicere arabiske kunder.

Flemming Aanæs