Valpar / Ajakawis A-kull / Avis-Sirap

Avis-Sirap

Sirap från valpkursen
 
Sirap på valpkursenSirapsirap
 
Sirap är en del av Piteåpacket, han är inte alltid den lättaste hunden att träna. Annika har verkligen kämpat med honom idag och det gav ett fint resultat tillslut. Sirap har massor av vilja och ännu mera energi, detta gör att man får kämpa lite hårdare innan man får en följsam hund. 
Sirap och Annika imponerade stort i det fria kontaktarbetet och visade att de har en fin relation. Annika agerade riktigt snyggt och fick Sirap att bli riktigt lyhörd. Jag är imponerad! De visade också att allt de har tränat hemma fungerar bra, bara han samlar ihop sig och fokuserar. =)
Nya bilder på Sirap ca 4 och 5 mån gammal. Han är en busig ganska tuff kille med mycket egna ideer. Jätteglad och trevlig är han och är redan ganska kompakt och kraftig.
På bilden är han ca 5 mån och väger 14,6 kg....Ungefär som Liva. =)
SirapSirapSirapSirap
Åttan heter numera Avis-Sirap och kommer att flytta till Johan Eriksson och Annika Sandberg i Hortlax, Piteå.
 
På bild Sirap drygt 8 veckor gammal, svårfotad. Han gör sig bättre live.
 
SirapSirap 
Åttan, eller överraskningen som vi kallar honom. Denna hade vi inte räknat med och det var han som Ebba födde fram sist utan att vi märkte det. Han är mest svart av alla, ett smalt vitt halsband och inga(än så länge) vita tecken i ansiktet. Han är även störst och starkast av alla.
 
Åttan en timme gammal ett dygnett dygn
 
Dag3
 
dag3dag3
 
Denna stora bjässe har vi fullt sjå med att hålla reda på. Han vill gärna putta bort alla andra valpar från tuttarna och ta dom själv, vilket han lyckas med såklart för han är störst. Väldigt gosig har han varit idag, somnade i min hand när jag höll honom å pussade lite på han. Det kanske är en cooling, vem vet. 
Kommer nog att bli skimmel, han har redan mörknat i det vita och har fått svarta trampdynor. 
 
Dag10
 
dygn10dygn10dygn10
 
Charmtrollet eller tokfan har den här fått som nytt smeknamn. Han är å klättrar och klänger överallt. Här om dagen började han skrika som en tok, både jag och Ebba skyndade dig, då har han hängt upp sig över en av "pinnarna" och kommer inte därifrån med stormagen. Idag var det samma skrik, då har han klättrat ut med halva kroppen ur valplådan och det enda som håller kvar honom från att ramla ur är hans stora mage. Nu måste vi lägga på det högre lagret i valplådan så han inte kan ramla ur. Vi som trodde att det inte behövdes ännu, dom kan ju faktiskt inte gå än.
I handen är han väldigt cool och somnar oftast när man lyfter i honom, lite trött är han på bilden som ni ser.
 
Dag19
 
Ja, vad ska man skriva om denna tok. Han går längst av alla nu, och han övar mest av alla. Idag fick dom smaka en "nagel" med färskfoder. Alla valparna uppskattade detta även om det var lite konstigt, vad gör åttan? Jo men självklart, det är ju åttan så han stoppade hela huvudet i skålen och började skopa i sig.
Man måste ständigt vara vaken runt den här valpen, för han hittar på något hela tiden. På de bilder han inte gäspade så hade han tungan ute...
 
191919
 
Dag 26
 
2626
 
Detta är verkligten en charmig liten krabat. Jag tror att han kan bli väldigt trevlig hund men kan vara ganska tuff. Ebba har gett honom en ordentlig tillsägning och han var inte jätteängslig efter detta, så detta kan bli något tufft att jobba med. Han är väldigt cool och framåt.
 
Dag 32
 
3232
 
Åttan tuffar på som vanligt, finns inte så mycket att tillägga. Han är inte längre stört (tyngst) i kullen, han har blivit omkörd av sjuan.
HD: C
2013-12-18 Avis-Sirap har flyttat till sin nya familj
 
Sirap
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.