Valpar / AJAKAWIS B-kull

AJAKAWIS B-kull

Vi har haft valpträff med B-kullen hos Mattias Westerlund på Hundskolan Vision. 4 av valparna deltog och det var mycket trevligt att se hur de har utvecklats.
Alla valparna var mycket livliga och energiska, ägarna hade mycket hund att jobba med. De var mycket trevligt att se så glada, trygga, orädda, livliga unghundar med outtröttlig energi. Vad vi kunde ana på kursen är att alla har enormt driv och jaktintresse samt att ägarna har hundar som kräver en konsekvent matte och husse.
 
De andra tre valparna som ej deltog har jag också träffat. Det är ganska stor spridning i storlek i kullen. Binya är minst, därefter Bianca och sedan Bosse och Bajas, sen är Bailey, Birk och Balder betydligt större än sina syskon. Ganska exakt samma spridning som vi såg i valplådan, intressant. Alla valpar är mycket glada och snälla och deras famlijer verkar vara nöjda med sin hund.
 
Vi hoppas på att får höra mera uppdateringar från denna härliga kull framöver och att vi även får se dem snart igen.
7 valpar föddes natten mellan 19 och 20 februari 2015 efter Strömforsens Liva och First Bullet Samson Sorensen. Det gick mycket bra och Liva sköter sina valpar exemplariskt. Det blev 2st leverbrun/vita hanar, en med svans en utan svans, 2st svart/vita tikar en med halvlång stubb och en med svans, 3st svart/vita hanar en med halvlång stubb och två med svans.
Hela kullen är väldigt jämn i storlek, alla vägde runt 400g vid födsel och ser runda och goa ut.
 
Varje valp får sin egen sida här där bilder kommer att läggas ut allt eftersom de växer.
 
 
Den hane Liva är parad med är First Bullet Samson Sorensen en mycket duktig och mentalt stabil hane som vi tror kommer bli en kanonbra kombination med våran Liva. Vi tror att Liva och Sam har många fördelar och likheter som vi gärna vill se även i valparna, dessutom kompletterar dom varandras svagheter mycket bra.

Samson         

 
First Bullet Samson Sorensen NO44490/2012 Strömforsens Liva SE30103/2012
Far: Piney Run Sam AKCSBN172725/0 Far: Ripkullens Rollex S20882/2006
Mor: Bekkaurens Tuxi NO19810/04 Mor: Eirams Ramsa Raring S29122/2008
Jaktprov: 5x1UKL, 1AK, 2AK,
Vinnare Unghund Grand Prix 2013,
Årets Breton Unghund Norge 2013,
Totalvinnare Fuglehunden/Appetitt CUP/Unghund 2013
Jaktprov: 1UKL fält, 2Ukl fält, 2Ukl fjäll, 1Ökl fjäll
Utställning: Excellent med Cert, BIR
Utställning: Excellent med Cert, Cacib, BIR
HD: A, HQ 0,98 HD:B, HQ 0,96
Orange/vit med stubbsvans Svart/vit med svans
Höjd: 49cm Höjd: 46-47cm
 
 
Denna kombination tror vi ska ge mycket mentalt trevliga snälla hundar som fungerar bra i hemmet, på jakt och jaktprov ja överallt. Både Liva och Sam är hundar som har tydliga av och påknappar som har mycket jaktlust och driv men samtidtigt kan koppla av ordentligt när det ej är i arbete. Båda har varit lättsamma att dressera och är naturliga apportörer. 
Liva kommer från en kull där alla är HDfria och Sam har A-höfter. Både Liva och Sam har varit tidigt jaktmogna och skött sina fåglar fint. Båda hundarna har frisk härlig avance. 
Vi hoppas att valparna tar efter dessa goda egenskaper och att de kommer bli trevliga familjehundar och dukitga jägare som kommer prestera rikigt bra oavsett om det är fjäll, fält eller i skog de ska verka. 
 
Mer om Sam kan man läsa på deras hemsida Bekkaurens kennel                             
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.