Valpar / Ajakawis D-kull

Ajakawis D-kull

Liva och Ilex har fått 6st valpar. 3st vit/svarta tikar och 3st hanar, varav 1st vit/svart, 1st vit/lever, 1st tricolor.

Det finns en hanvalp kvar att boka, leverans i mitten på juni.
 
Alla valpar har fått tillfälliga namn tills att deras nya ägare har döpt dem. Bilder kommer snart på deras egna sida.
 
   
 SE30103/2012 Strömforsens Liva  SE42251/2014 Ilex des Marais du Piat
 Mor: S29122/2008 Eirams Ramsa Raring  Mor: LOF24545039983 Canelle du Hameau de Sorny
 Far:  S20882/2006 Ripkullens Rollex  Far: LOF24395430470 Bob des Landes du Pech
 Jaktprov: 1Ukl fält, 2Ukl fält, 2Ukl fjäll,
1Ökl fjäll, 2Ekl fält
 Jaktprov: Startad på skog, fält och fjäll men saknar merit pga eftergång.
 Utställning: Excellent med Cert
och Cacib, BIR
 Utställning: Excellent
 HD:B, HQ 0,96  HD: A
 Höjd: ca 46-47cm  Höjd: ca 51cm
 
Vi hoppas och tror att denna kombo ska ge hundar med stark mentalitet, stor jaktlust, god samarbetsvilja, apportlust och reviering.
Eftersom vi äger både Liva och Ilex känner vi hundarnas egenskaper i minsta detalj, vi tror att de kommer komplettera varandras styrkor och nackdelar väl.
Ilex är omeriterad på jaktprov, men är en hund med utmärkta jaktegenskaper ändå, anledningen till att han inte har meriter är att han går efter fågel lite för ofta. Det är en dressyrsak som vi tyvärr inte har lagt nog med tid på för att få till. Vi köpte Ilex som ettåring och i samband med detta fick vi också barn, kombinationen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Ilex har en utmärkt reviering och en mycket god kontakt. Han har med åren blivit fantastiskt duktig på att anpassa sig efter olika terräng och tar sig an fält, fjäll och skog mycket väl. Han är en stark individ och stor presonlighet som kräver sin förare.
 
Liva är den lättsammaste lilla breton vi känner till. Hon är extremt lugn och snäll i alla lägen, hon har alltid varit lättdresserad och lättsam i alla lägen. Hon är glad i att apportera och har aldrig varit svår att stoppa i fågel.
 
Både Liva och Ilex har valpkullar sedan tidigare. De har båda gett hundar med stor jaktlust, motor och vilja. Flera av valparna är väl meriterade på jaktprov.
 
D-kullens stamtavla i 5 generationer, inavelsgraden är 0%
 
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.