Valpar / Ajakawis A-kull / Abba

Abba

Raimo och Abba har varit på utställnning. Raimo gjorde ett kanonjobb med Abba och visade henne jättefint. Tyvärr tyckte domaren att hon skulle ha Good, men vi tycker hon är så mycket finare än så. Bättre lycka nästa gång. 
2015-10-08
Abba har gått några prov i höst med kanonbra resultat. Tre premier har detta fina ekipage fått och vi är så stolta över er, 2UK, 2UK och 3UK. Jag vet att Abba och Raimo siktar på det där förstapriset och jag vet att det inte är långt borta men Abba är en hund med stoor motor som inte alltid är jättelätt att hålla ordning på. Raimo är superduktig med sin hund men har haft lite stolpe ut. Sista provet de gick verkar det dock ha varit på väldigt god väg, Abba gick utmärkt och lydnaden var på plats, tyvärr fick hon inte då chans på fågel. 
 
Vi är jätteimponerade över att Raimo har lyckats så bra med denna hund och att de är ett sådant trevligt team tillsammans och har lyckats få flera så fina priser. Vi har själva varit på jakt med Abba och hon är en liten räsermaskin det kan jag lova. 
Även Abba deltog på valpkursen/träffen trots att de är långväga gäster. Vi hade turen att få ha Abba och hennes ägare boende hos oss en vecka, det var riktigt trevligt. Abba är precis lika trevlig som hon var när hon lämnade oss, en riktigt myshund som har ett riktigt trevlig undergivet beteende mot alla människor och hundar.'
Här är några bilder på Abba från kursen och träffen.
 
Abba på kursAbba
Vi har fått bilder på Abba ca 4 mån gammal hon ser väldigt fin ut. Vi har även fått rapporter om att Raimo är nöjd med Abba och att det går bra med träningen. De har redan hunnit träna en del med riktig fågel som störning och i slutet av Februari ska de på dressyrkurs för fågelhundar med Hundskolan Vision.
 
abba 4månAbba 4 mån
Femman heter numera Abba och kommer att flytta till Raimo Ollikainen i Hammerfest, Norge.

AbbaAbba

Snälla lilla Abba var så tålmodig och lugn när vi fotade. Hon är en riktig mystjej. På bild drygt 8 veckor.
Femman, svart/vit tik. Riktigt rolig teckning, ser ut som ett stort T på ryggen. Mycket vit.
 
Femman en timme gammalett dygnett dygn
 
Dag 3
 
dag3dag3
 
Den här tiken är väldigt fint tecknad i ansiktet tycker jag. Inga tecken på att bli skimmel än så vi tror att den får behålla sin vita färg. 
 
Dag 10
 
dygn10dygn10dygn10
 
Den här tiken är näst störst av tikarna, men av alla hundar tredje störst. Den har en väldigt fin symmertrisk bläs och får mer och mer svarta pigment runt nosen. Ännu klar i det vita och visar inte tecken på att bli skimmel ännu.
 
Dag 19
 
Femman har inte börjat gå så mycket ännu, hon står och går något steg men inga promenader ännu. Gosig är hon och verkar trivas i famnen.
 
1919
 
Dag 26
 
2626
 
Femman är glad och framåt, hon gillar att vara i famnen och är nyfiken. Hon är den mellanstora tiken. Hon har fått några svarta små prickar på fötterna men hon kommer nog annars att förbli väldigt klarvit i de vita partierna.
 
Dag 32
 
323232
 
Detta är i dagsläget den minsta tiken, inte på höjden men viktmässigt. Hon är väldigt fin och söt, glad och framåt.
Jaktprov: 2Uk, 2Uk, 3Uk
Utställning: Excellent och BIM i valpklass, Good i jaktklass
HD: B
 
2013-12-21 Abba har flyttat till sitt nya hem i Norge. 
 
 
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.