Valpar / Ajakawis A-kull / Ax

Ax

Ax har jagat på fin i höst. Han har stått för fågel och haft nån eftergång här och där. Han är en hund med stor maskin som har hög kapacitet. Vi hoppas att utvevklingen fortsätter i samma takt framöver så kommer husse ha en kanonhund i skogen.
Ax i stånd på bilden.
ax stånd
Ax från valpkursen
 
Ax valpkursenAx valpkursen
 
Ax tillhör Piteåpacket som vi kallar dom, hehe nä men på skoj =). Han var en av de hundarna som utvecklades mest under dagens valpkurs och Fredrik också. 
De tre hanhundarna som vi har i Piteå är ju väldigt mycket motor och tryck i, med stor egen vilja och ganska vilda. Fredrik har nog svurit en del över denna jaktmaskin sista tiden, men idag tog han till sig kursen riktigt bra och det blev en jätteskillnad både på hund och husse i slutet av dagen. 
Ax verkar ha en rejäl V8 inbyggd i sig och nu gäller det bara för Fredirk att få ordning på växlarna lite. Ax började dagen i full fart, men imponerade stort allt eftersom dagen gick. Jag tror att om Fredrik fortsätter lika bra framöver med träningen så kommer han och Ax ha riktigt skoj på jakten framöver. 
Ax är ju verkligen en snygging!
AXAx
 
Ax ca 5 mån gammal har det mycket bra i sitt hem, en busig myshund. Bilderna har Emma fotat.
Ax har fått en egen blogg, besök den på www.tingsholmensax.blogspot.com
Jag har lånat denna bild från Emmas instagram, ungefär 4 månader gammal.
 
Ax 3-4 mån
Sjuan heter numera Ax och kommer att flytta till Fredrik Olofsson med familj i Bergsviken, Piteå.
 
På bild Ax drygt 8 veckor gammal.
 
AxAxAx

 

 
Ax
 
Sjuan, en mellanstor orange/vit hane. Ganska lik Ebba i teckningen med det orangea mönstret på ryggan.
 
Sjuan en timme gammalett dygnett dygn
 
Dag3
 
dag3dag3dag3
 
Den här hanen är ganska lik Ebba i teckningen, väldigt väldigt matglad äter tills det ser ut som han ska sprängas. Vi tycker ana lite mörkare ton på nosen, men det blir upp till bevis. Han ser lite tokig ut på bilden när öronen står åt alla håll, men det var inte så lätt att fota honom. 
 
Dag5
 
Dag5
 
Nu har nosen blivit ännu mörkare, ser ut som att det blir en svartpigmenterad valp detta. 
 
Dag10
 
dygn10dag10dygn10
 
Sjuan är den som har kommit längst i utvecklingen. Han har börjat stödja på bakbenen och står korta stunder nu innan han ramlar. Han var först med att öppna ögonen och dom är nästan helt öppna nu. På bilden kisar han lite, det kanske beror på blixten.
 
Dag19
 
Sjuan är nu en av dom sötaste i kullen tycker jag. Han blir ofta väldigt söt på bilderna också. Gosig och gillar att vara i famnen.
 
1919
 
Dag22
 
Sjuanochettan
 
Sjuan myser med Ettan. Idag har jag insett att sjuan är ett matvrak som snart kommer att växa om åttan. =)
 
Dag26
 
2626
 
Sjuan är en ganska kraftig kille i nuläget. Han har ett väldigt fint huvud tycker jag, det är ganska brett. Han är lite nallelik. Kanske inte mest medgörlig att posera. Han är en bestämd herre med egna åsikter.
 
Dag 32
 
323232
 
Denna kraftiga herre är riktigt fin, han kommer nog bli en snyggning när han blir stor. Fint huvud och bra byggd i kroppen. Han är en tuffing.
20131217 Ax med sin nya familj
 
Ax
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.