Valpar / Ajakawis A-kull / Affe

Affe

Affe fixar fågel till husse även i år. =) 
Fina, trevliga Affe är en hund som jag träffar då och då. Han är verkligen en totalt genomsnäll hund som är har så himla trevligt sätt. Husse har gjort ett kanonjobb med honom men har lite finslipning kvar för att få honom lugn i flog. Affe har sökt som en maskin i skogen i höst och visat att uthålligheten är det absolut inget fel på. Tillslut har han fått belöning för sitt arbete och husse har fällt orre för honom. Han har även varit en sväng till fjälls och testat ripjakten. Vi hoppas att han kommer hänga med till fjällen i vinter och samla på sig lite mera rutin.
Affe har växt på sig riktigt bra och är en riktigt fin i kroppen.
 
affe orre
Bild på Affe från valpkursen.
 
Affe valpkurs
 
Affe är en rejäl och kraftig hanhund, jag har ju träffat han en del tidigare, men det var ändå roligt att se hans utveckling sedan sist. 
Affe är en hund med mycket egen vilja men Fredrik kämpar på superfint med honom och jag såg stora framsteg under dagen. 
Några nya bilder på Affe som nästan är 5 mån gammal. Han ville inte stå stilla, vi gjorde så gott vi kunde. Han vrider på huvudet å lutar sig fram och tillbaka...dessa var det bästa vi lyckades med. 
 
Affe5månAffe5,månAffe5månAffe5mån
Det går bra med Affe och han är en vild och busig valp. Fredrik ligger i med träningen och Affe sköter sig riktigt bra. Här är en bild från när Affe var drygt 3 månader.
 
Affe
 
Trean heter numera Affe. Förra veckan skedde en olycka här hemma och Affe blev ordentligt halt på höger bakben. Vid besiktningen visade det att han har skadat höger knä. Han visar inga problem med det idag men eftersom framtiden är lite oviss men vi hållet tummar och tår att allt går superbra. 
 

Affe är drygt 8 veckor på bilderna. 
 
AffeAffe
Trean, en svart/vit hane. Pigg och kry, väldigt hungrig jämt. Den har en ganska bred vit krage och ett svart "band" på vänster framben.
 
Trean en timme gammalett dygnett dygn
 
Dag 3
 
dag3dag3
 
Hanen med den vita breda kragen. Han är även lite roligt tecknad mellan bakbenen, han har en svart fläck där. 
 
Dag10
 
dygn10dygn10dygn10
 
Det var lite svårt att fota denna kille för han gillade inte ljuset från kamerablixten så han vände sig bort hela tiden. Han tyckte det var mycket bättre att mysa inborrad i famnen. Han har börjat öppna ögonen litegrann i ögonvrån bara, kanske därför han inte har hunnit vänja sig vid ljuset än, vem vet?!
 
Dag19
 
Den här valpen har blivit lite bortglömd i fotograferingen tyvärr. Det ska bli ändring på det, han är väldigt lugn snäll och mysig. Min fina mamma är med och fotar valparna, kanske passar på att pussa dom lite också. =)
 
1919
 
Dag 26
 
2626
 
Denna kille har verkligen växt i mina ögon. Han har ett otroligt gulligt uttryck i ansiktet och är väldigt glad och trevlig. Han var den valp som var mest medgörlig på fotograferingen, och se så snygg han blev på bilden.
 
Dag 32
 
3232
 
Trean var snäll att fotografera, som förra gången. Glad och positiv mellanstor hanvalp.
 
HD: A/B
2013-12-22 Affe har flyttat till sitt nya hem i Piteå hos Fredrik Henriksson
 
Affe
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.