Allt om håret

Jag känner stylister som har fyrdubblats sina inkomster genom att erbjuda hårförlängningstjänster. Det kan vara utmanande att som amatör ha kännedom om allt som rör den nya världen av löshår. För att du ska kunna påbörja din resa med långt och förtjusande hår får du här lite vägledning om hur du bäst manövrerar hårförlängningar. På Eleven.se finns massor av hår och hårtillbehör som du kan köpa online, men också tips om hårskötsel etc. Du kan läsa mer på: harforlangningar.wordpress.com.

Att välja rätt variant av förlängning

Med ett nivåsystem för färgnyanser märks hårförlängningens nyans från mörk till ljus. Nu ska du räkna ut hur lång längd du vill ha som räknas i cm. Struktur och kvalité på håret som du vill arbeta med är det du behöver ta beslut om. Du kan mestadels gå med ett mellanklass varumärke, om det inte är för en kund som kommer att nyttja håret varje dag, då kommer du att vilja använda hår som är av bättre kvalité och mer slitstarkt. För bästa utgången ska du sy eller limma i träns. Sätt hela träns istället för att sätta hårslingorna var för sig för att undgå små knutar. Behöver du mer information? Fler tips och upplysningar om hittar du här.

Var kommer löshåret ifrån?

Håret som nyttjas för att skapa förlängningar kommer från hela världen. För att försörja sig själva och sina familjer finns det unga tjejer, mestadels från Asien, som ger sitt hår. För att håret bli slätt och glansigt så bearbetas det vanligtvis med preparat och silikon, eftersom dess äkta kondition är mörkt och kraftigt. Även Indien är en essentiell källa. I Indien erbjuds mycket hår till Guden Vishnu av unga tempelmän- och kvinnor som rakar av sig sitt hår.